Zhoršený atopický ekzém po tehotenstve

oxisss
12. sep 2022

Ahojte, chcem sa spytať či máte niektora skúsenosť so zhoršenym atopickým ekzémom po tehotenstve. Od malička ma trápi táto kožná choroba ale nikdy som to nemala v takomto štádiu ako na foto. Hrozne to svrbí, páli a nepomáha mi vobec nič ! 🫤 Kortikoidy (kremy) použivam .. aj k lekárke idem. Len da chcem spýtať na vaše skúsenosti.

nikpa
12. sep 2022

@oxisss ak ti už ani kortikoidy nepomáhajú tak neviem, akurát na úľavu ti môžem poradiť kúpel v hypermangane

beckynka89
12. sep 2022

@oxisss podľa mňa to ani nevyzerá ako atopický ekzém. Beriete aj nejaké antihistaminiká? Ja beriem zodac + na ekzém belogent krém. Tiež to mám od malička, ale takto to nikdy nevyzeralo. Skôr mi to príde ako nejaká žihľavka.

veruska00
12. sep 2022

Ani podľa mňa to nevizera na atopicky exem aj ja mam už cca 10 rokov ale ja to mam iné! Aj ja použivam belogent krém!

babatkoo
12. sep 2022

@oxisss na gastre ste boli? Syn mal hrozny ekzem, na gastre zistili laktozovu intoleranciu. Vysadil laktozu a ekzem zmizol do tyzdna. Vas ekzem moze mat suvis s travenim. Ja by som smerovala na gastro. Ja som mala po porode hrozne krce v zaludku. V case ked som vela prijimala vapnik, a tiez mi zistili tu istu intoleranciu

zanajana
12. sep 2022

Ja som sa "vyhádzala" asi 10 dní po pôrode, komplet celé telo okrem dlaní, chodidiel, tváre. Pálilo a svrbelo to príšerne, privádzalo ma to do šialenstva, vyzeralo to ako na Tvojej fotke. Pediatrička až zhíkla, keď som šla s malou na kontrolu, že vy máte aký exém. Lenže ja som exém nikdy nemala! Na kožnom dr. skonštatovala, že pravdepodobne je to alergická reakcia na epidurál, alebo lieky čo mi podali v nemocnici. Dostala som Zodac + nejaký krém a chvalabohu do pár dní to zmizlo.

andreab23
12. sep 2022

@oxisss odporúčam produkty z LR a to hlavne aloe vera gel sivera viac info vám dám ak bys té mali záujem

eebee
12. sep 2022

Ten hypermangan už spomínaný je naozaj zázrak. Držte sa

roztlieskavacka
13. sep 2022

Toto nie je ekzém, ani atopicka dermatitida. Mala som, pomohol len čas

nttnnt
19. jún 2024

@oxisss ako ste dopadla bolo ste s tym niekde ? Pomohlo nieco ? Ja mam nohy podobny stav a prvy trimester..ide ma slahnut z toho