Zhoršenie úzkosti po Covide-19

emiliam
27. feb 2022

Ahojte, prosím Vás, mate niekto skúsenosti so zhoršenim stavu po prekonaní covidu ? Liečim sa rok na úzkosť, paniku a tetaniu , beriem AD Escitil 15 mg. Veľmi mi pomohol a cítila som sa už perfektne. Koncom januára tohto roku som prekonala covid, mala som stredne ťažkú priebeh. Všetko bolo ok a tri týždne na to sa mi začali vracat stavy úzkosti 😓 ostane mi hocikedy zle, chytá ma panika, závraty, kolísanie tlaku či búšenie srdca , úplne sa mi vrátilo všetko. Fungovala som už bez problemov, nerozumiem tomu. Nemusela som vôbec už jesť ani benzodiazepiny a teraz každý druhý deň. Predvčerom som mala silný panicky atak. Hocikedy sa mi dvihne tlak či tep. Proste býva mi opäť nanic , cítim, že sa to vrátilo , stále užívam ad , máte , prosím vás, niekto s týmto skúsenosti? Mohol mi to vrátiť ten covid ? Aj cyklus mi pokazil , 14 dni mi meškala ms .....či mi nieco urobil s hormónmi netuším. Som zúfalá , asi mi budú musieť zvýšiť dávku ad ? Alebo neviem 😓😓😓😓 za každú skúsenost ďakujem

jana2425
27. feb 2022

Ahoj ja som po covide začiatkom februára mala take následky že som len sedela plakala taká má depka chitila že dovidenia mám 3mesacne babo a len tak tak som sa oňho vedela postarať, tak že áno mohol ti covid to všetko zhoršiť. Svokra mala to iste vkuse plakala a oki nevedela vôbec spat bola jak zombi

slniecko_12
27. feb 2022

Ahoj..presne to iste sa mi stalo..nikdy mi nebolo tak zle, musela som si volat rzp lebo tep 150..a pritom neberiem ziadne lieky..iba som mala slabsie priznaky tetanie..teraz to je neunosne..som po covide tyzden

marianarem
28. feb 2022

@emiliam Mne sa to nestalo po covide, ale po inej podobnej neprijemnej respiracnej viroze v r. 2016. Psychiatricka mi vtedy povedala, ze sa to po virozach stava. Zase sa to zlepsi.

michalka95
28. feb 2022

Ahoj ja sa sice na nic neliecim, ale zvyknem mavat uzkosti aj ja a hlavne paniku…zaciatkom januara som chytila covid avsak bolelo ma iba hrdlo a hlava, no odvtedy sa vkuse bojim, nahodou ze zakaslem alebo ma pobolieva hrdlo (z tohto pocasia lebo chodim oblecena jak idiot 😂) a hned ma chyta panika ze to mam zas 🙈🙈 snad to prejde drzim palce”

banyka
28. feb 2022

@emiliam mne sa to tiež stalo po covide, v decembri . Nechápala som čo sa somnou deje. Také pocity úzkosti ma chytali. Nevedela som spat. Boli noci keď som nespala, len 2 hodiny max. Dávala som si melatonín na spanie , ale moc nepomáhal. Stále som myslela len na covid, že zas ho chytím . Už je to lepšie, ale ešte stále nie som tak ako predtým. A stále nespavam dobre 😔

banyka
28. feb 2022

@emiliam držím vám palce , nech to prejde. Verím že časom sa to upraví.

evelynmozagalega
28. feb 2022

@emiliam covid som nemala, ale v oktobri 2019 som mala extremne silnu chripku, mozno to bol aj ten covid, len vtedy sa o tom este nehovorilo (bola som vtedy v Azii, takze je to mozne). Nasledne som prezila najhorsi pol rok v zivote, stavy na odpadnutie, busenie srdca, nevolnost, priserna bolest na hrudi, v noci som sa potila, nemohla som spat, sportovat ani sa rozculit, lebo mi bolo hned horsie. Odvtedy mi robi zle kava a musela som znizit jej prijem. Bola som na vsetkych odbornych vysetreniach a nenasli absolutne nic. Doktorka mi nasadila antidepresiva, ktoré doteraz beriem. Je to lepsie, ale chce to cas, pracu na sebe a vydrzat. Nasadit vitaminy, vela pohybu, znizit spotrebu kavy, koly a vsetkeho drazdiveho. Stale nie som na tom tak, ako predtym, ale velmi pomaly sa to zlepsuje.

hebba25
28. feb 2022

@evelynmozagalega akoby som čítala o sebe

kukuleinka18
27. mar 2024

@marianarem kedy ti to preslo po viróze ? Ak sa môžem spýtať. Pretože čítam teraz príspevok a mám to iste po viróze. Chytila má úzkosť.

marianarem
27. mar 2024

@kukuleinka18 No.bohuzial vtedy to bolo drsne, skoncila som az v Pezinku na 3 mesiace a pol roka som bola PN. Potom som uz bola schopna vratit sa do roboty, ale este dlho sa mi vracali zle stavy. Ale nejako som sa s tym naucila fungovat a postupne sa to aj zlepsilo. Uplne ze by to zmizlo, to nie, ale nejako vyrazne ma to neobmedzuje a nevyvadza z miery. Po Pezinku som chodila este rok na terapiu, to dost pomohlo. Inac minuly rok som mala velke zhorsenie po covide, ale to trvalo len tak tyzden-dva.
Ale teda aby si sa nebala, ze teraz skoncis v nemocnici, ja som uz mala aj pred tou virozou zle obdobie, bola som po potrate a zle som to niesla. Tie uzkosti sa objavili az po tej viroze, ktora bola velmi silna a neprijemna, mama vtedy s nou skoncila v nemocnici - plucna embolia. Ale ze ma to zlozilo az tak, bolo.podla mna uz tou krizou predtym.