Stretli ste sa s tým, že by sa po narkóze zhoršila pamäť?
Áno, ja mám pocit, že sa zo mňa stal úplný debil 🙂 mám pocit, že mi uplne unikajú terminy, súvislosti, pletú sa mi slova.. neviem či je to narkozou alebo inými diagnozami, čo som mala pri porode, ale niekedy si myslím, že so svojim novym "rozumom" budem musieť zostať na invalidnom, lebo ma nikto nezamestná.. snáď sa to časom zlepší. 😒
viem o viacerych pripadoch z okolia, ked pamat po narkoze vypadavala. odumieraju vraj pri nej bunky. u niekorych sa to casom zlepsilo. syn dokonca ma aj ciastocne poskodeny mozog, nevedeli ho prebrat 4 hodiny z narkozy.
Mala vymienane klby v rozpati 2 rokov ked mala nieco po 60tke. Vsimla si to ona sama, ale aj my samizrejme...jednoducho si nepamata ze niekde s nami uz bola, alebo ze sa ma na nieco pyta uz x ty krat...nie samozrejme v ramci jedneho dna, ale trebars mesiaca.
Mala by ist este na jednu operaciu, ale tento vedlajsi ucinok je velmi odradza.
Môj manž. zabudol všetky pin kódy po operácii. Mal z toho riadne nervy.
mne sa po vybratí slepého čreva zlepšil zrak, že som nemusela nosiť dioptrické okuliare vôbec 😀, a po ďalšej narkóze rok na to som ich zase potrebovala, plus tá pamäť sa mi nejak nepozdáva, ale neviem či tam môžem hľadať súvislosť...som po troch narkózach, dve úplné narkózy (asi do žily) a jedna spinálna do miechy...
tak tento problem mam aj ja,vyse mesiaca po narkoze a mam taky problem s pamatou az som aj celkom vydesena niekedy,kamaratkinej mamke sa po narkoze uplne zhorsila pamat a tak mam obavy,ze sa to nezlepsi. Ale uz v 34 byt ako sklerotik,to nechceeem ☹ ...
Moze byt zhorsenie, hlavne u starsich ludi a to trvale. Ked su vypadky u mladych po narkoze, tak sa to zvykne dat po nejakom case do normalu.
tak to dúfam tiež 🙂 .
Ja som zase týždeň po narkóze neskutočne slabá, nič nevladzem, ale to už som dostala aj ďalsi zapal..rozšrivali mi močovu ruru a vraj bola taka uzka, že počas zákrolu museli privolať primára..no a zápal zase. No a js som hotová umyjem riad a celá cinnosť na deň, bo uż nevladzem, ledva ss na nohách držim niekedy..
@shia moze to byt,,,maamka mala problemy,ale mala dlhe operacie,teda aj dlhsiu narkozu
mne sa napr.po takych kratuckych uspatiach strasne tazko dychalo,akoby som mala stiahnute pluca a potrebovala som ich nanovo rozdychat..a trvalo to asi tyzden=po kazdej mininarkoze
Ja som mala prvú narkózu v 30. Tiež ma vystrašila zábudlivosť, snažila som sa lúštiť krížovky, veľa čítať, snažiť sa zapamätať si celé texty...mne to pomohlo. 🙂 Mozog treba vtedy cvičiť.
Jedna moja kamoska po narkoze (operacia po autonehode) doslova stratila schopnost sa ucit a pamatat si to. Bola este na strednej, tak to bolo dost krusne... Esteze bola vzdy dobra v kresleni, robi teraz graficku, povedala, ze si nevie predstavit ist na nejaku serioznu vysku a ucit sa kvanta veci :( Vtedy sme si mysleli, ze si vymysla, ale vazne to tak bolo...
mne sa zas stáva,že sa niečo pýtam detí a o chvílu sa pýtam na to isté pretože zabudnem,že som sa už pýtala,prípadne si nemožem spomenút o čom sme sa rozprávali lennedávno akoby okno..No budem skúšat trénovat tú svoju pamat.
Tak sa pridávam. Od začiatku tvrdím, že po prvej narkóze som stratila pamäť na čísla. Mám vyštudovanú technickú univerzitu, na čísla som bola dobrá, matika, fyzika, atď. No teraz? Nepamätám si dátumy sviatkov ľudí, ktoré som vedela aj o polnoci. Teraz viem len najbližšiu rodinu, no kamarátov nie. 😅 Taktiež som s bratom pozerala pred pôrodom seriál, mnoho dielov a po narkóze som vôbec nevedela prísť na jeho názov, o čom bol a ani na postavy, čo tam hrali. To sa nejak upravilo, ale tie čísla, no neviem. 😅 A čaká ma tretia narkóza, tak som zvedavá. Po druhej som nebadala zhoršenie. 😅
Moja mama ma bohuzial tuto skusenost...islo u nej dva krat o celkovu narkozu..