Ženy z Popradu s endometriózou

janaayurveda
23. máj 2017

Ženy s endometriozou, môžme v Poprade robiť stretnutia a rozprávať sa, zdieľať preživanie našej endometriozy, aký bol a je priebeh, ake využivame možnosti liečby, čo robíme pre zlepšenie svojho zdravia.
Ženy, ktoré mate záujem píšte a spoločne si zlepšíme zdravie. 🙂

carrot_apple
23. máj 2017

@janaayurveda ja z popradu niesom,ale mám endometiózu, môžem sa baviť cez net takto lebo fakt som bola zúfala, že čo a ako, akurát som po odbere krvi, robia mi predoperačné, s tými výsledkami idem ešte ďalej po doktoroch a na 1.6. my naplánovali laparoskopiu,ale ešte som nedostala menzes...

carrot_apple
23. máj 2017

a ešte by ma zaujímalo,či je možné ísť s touto diagnózoudo kúpel....?viete niekto?

janaayurveda
autor
24. máj 2017

@carrot_apple mne endometriouzu zistili nahodne, mavala som sice rok neskutočne bolestivu menštruáciu, kedy 3 dni som len preležala. začala som to riešiť zmenou stravy, myslenie, akupunktúra. Bolesti sa za cca 3 mesiace zmiernili o 75%, takže som mohla už mohla počas menštruacie fungovať, nie uplne ale oveľa lepšie ako predtým, max pol dňa som oddychovala, ležala, ale už vôbec nie s takými bolesťami ako predtým.
vo februari mi bolo dva dni zle mimo menštrácie, vracala som, nič som nevladala, až som šla na pohotovosť, tak nevedeli čo, už mali kadejake scenare, no a po operacii sa zistilo že je tam endometrioza, cysta na ľavom vaječniku cca 6 cm, ktoru narezali aby obsah vyšiel von, vybrali slepak, bol tam zapal poprušnice, na to riadne davky antibiotik.
Riešim to z každej strany, dôležite je pochopiť aj duchovnú príčinu, poradiť sa s niekym kto vie, vyzná sa v tom. Je to od odmietania ženskosti až po nelásku k sebe.
Je dôležite si vyčistit nejake traumy zo života, odpusit, a to odpustenie je ozaj ťažke a dosť treba na tom pracovať.
Ta strava veľmi doležita, citať, pátrať, zaujímať sa. Ja som bola aj u ďalšej lekárky ktorá sa venuje činskej medicíne, bola priama, nebolo to pekne čo mi povedala, ale prijala som to a snažim sa, chodim pravidelne na akupunkturu.
Momentane beriem visanne, ale chcem ho už vysadiť, aby som pracovala s organizmom, a nie hormonmi proti nemu. Mojmu doktorovi sa vysadenie nepozdavalo, lebo je napisane ze sa liek musi brat 6 mesiacov, tak sa toho drži.
Plus chcem telo podporiť aj liečbou pijavicou lekárskou.
Cvičim jogu, jedna baba mi podarila asany konasana, malasana. Chodim na ženské meditačné večeri, ktoré sú úžasne.
Odporučiť môžem knihy napr: Endometrioza - Bob Flaws, Cyklická žena - Miranda grayova.
a nejake videa od Lilia khousnoutdinova

carrot_apple
24. máj 2017

@janaayurveda tak ja mám 3cm cystu a ktomu ešte 76mm endometriom, vôbec som nemávala bolesti, iba občas, popri ovulácii alebo hocikedy pred menzesom, ani pri styku ma nič nebolelo, len mi menzes zrazu začal chodiť kadeako a trval aj 12 dní, nemyslím, že potebujem toľko toho ako ty, dôfam, že teda všetko zabere a budeš fit. Ja sa chystám zatiaľ na laparoskopiu a potom napíšem ako a čo....

bobsent
24. máj 2017

@janaayurveda ja som mala endometriózu 13 rokov,a teda rozhodne som nikdy svoju ženskosť neodmietala. 😉prešla som všetkými možnými i nemožnými liečbami, aj alternatívnymi no žiaľ vždy sa mi to vrátilo. nemohla som dlho ,snáď 10 rokov otehotnieť(1x potrat) no našťastie sa mi potom 1 dieťa podarilo.
žila som v pekle bolesti, kt. nemalo konca kraja, pretože som nemohla ujsť z vlastného tela. verím, že nie každá žena má bolestivú formu, väčšina žiaľ áno.
v septembri (mala som 39 rokov) mi vyoperovali oba vaječníky(resp. čo z nich zostalo) a som v klimaktériu. nemôžem brať ani náhradné hormóny,lebo estrogénmi sa endo. živí.
beriem teda fytoestrogény.
konečne žijem ako človek. keď som po oper. 1x vstala, uvedomila som si, že som slobodná! tú eufóriu si dodnes pamätám.
verím, že sa vám všetkým podarí nielen otehotnieť, ale aj žiť bez bolestí.
držím všetkým palce.