Ženské intímne problémy

lindsey
9. júl 2015

Ahoj. Neviem ako to nazvať správne... Mykoza alebo pleseň.. Urobilo sa mi to tam dole taký biely povlak,a tiež má to svrbí

Má niekto skúsenosti? ísť K lekárovi alebo stačí nejaký krém?
Nechápem Z čoho sa mi to urobilo..nebrala som antibiotiká ( viem že po nich sa zvykne také urobiť
Ďakujem za rady

seahorse27
9. júl 2015

Najskôr skus Canesten krem a vyradit sladkosti a biele pecivo z jedalnicka. Ak nezaberie, tak k lekarovi. Ja som s mykózou u gynekológa v zivote nebola, vzdy som si s tym poradila sama 😉 Canesten nikdy neskalmal...Teraz v týchto teplach je to celkom bezna vec a po navsteve kupalisk ani nehovorim...mokre plavky robia svoje.

lindsey
autor
9. júl 2015

@seahorse27 ďakujem ti.no na kupku som nebola...ani nejako veľmi sladké nejem. Ale neviem či to zvládnem vysadiť biele pečivo a sladké úplne.. Canesten používam.asi od včera večera.ale zatiaľ nič..A to koľko krát sa dáva?

nelinka626
9. júl 2015

@lindsey radšej choď k lekárovi, sama som sa pár krát pokúšala liečiť to sama doma rôznymi krémami, nachvíľu ustúpilo a potom znova ešte horšie prišlo, takže či som chcela, či nie, vždy som musela ísť k lekárovi, teraz už ani nečakám maximálne na druhý déň už idem. Budeš sa zbytočne trápiť celý víkend.

seahorse27
9. júl 2015

@lindsey Uz si nepamatam davkovanie, ale myslim, ze 2x denne. Ja som si to davala aj castejsie, vzdy si to predsa utries, ked ides na wc-ko. Teraz je aj nejaky novy Canesten, ktory sa aplikuje aj dovnútra, na trhu je aj mnozstvo kadejakých volnopredajnych cipkov - treba sa opytat v lekarni. Zalezi od toho, ake to mas silne - ak to mas fakt velmi, ze nemozes vydrzat, tak chod radsej pred víkendom k lekarovi. Ja som to mala vzdy take mierne, ze som to vedela zvladnut sama. Ten Canesten treba pouzivat aspon 3 dni, aby bol badatelny ucinok a potom este aspon 2 dni aj po odozneni priznakov, aby sa to vsetko vyhubilo...

darina1952
10. júl 2015

@lindsey určite zájdi k lekárovi, nemusí ísť o bežnú mykózu... radšej nech sa na to pozrie a predpíše liečbu. Okrem krémov na vonkajšie použitie sa používajú na liečbu aj vkladacie tablety a tiež existujú na takéto mykózy aj tablety na orálne podanie ako Fluco a Mycomax - len sú na predpis 😉
V prípade že ide o zápalové ochorenie, liečba bez návštevy lekára ti nepomôže. V tom prípade sa nasadzujú ATB. 🙂