Ahoj. Neviem ako to nazvať správne... Mykoza alebo pleseň.. Urobilo sa mi to tam dole taký biely povlak,a tiež má to svrbí
Má niekto skúsenosti? ísť K lekárovi alebo stačí nejaký krém?
Nechápem Z čoho sa mi to urobilo..nebrala som antibiotiká ( viem že po nich sa zvykne také urobiť
Ďakujem za rady
@seahorse27 ďakujem ti.no na kupku som nebola...ani nejako veľmi sladké nejem. Ale neviem či to zvládnem vysadiť biele pečivo a sladké úplne.. Canesten používam.asi od včera večera.ale zatiaľ nič..A to koľko krát sa dáva?
@lindsey radšej choď k lekárovi, sama som sa pár krát pokúšala liečiť to sama doma rôznymi krémami, nachvíľu ustúpilo a potom znova ešte horšie prišlo, takže či som chcela, či nie, vždy som musela ísť k lekárovi, teraz už ani nečakám maximálne na druhý déň už idem. Budeš sa zbytočne trápiť celý víkend.
@lindsey Uz si nepamatam davkovanie, ale myslim, ze 2x denne. Ja som si to davala aj castejsie, vzdy si to predsa utries, ked ides na wc-ko. Teraz je aj nejaky novy Canesten, ktory sa aplikuje aj dovnútra, na trhu je aj mnozstvo kadejakých volnopredajnych cipkov - treba sa opytat v lekarni. Zalezi od toho, ake to mas silne - ak to mas fakt velmi, ze nemozes vydrzat, tak chod radsej pred víkendom k lekarovi. Ja som to mala vzdy take mierne, ze som to vedela zvladnut sama. Ten Canesten treba pouzivat aspon 3 dni, aby bol badatelny ucinok a potom este aspon 2 dni aj po odozneni priznakov, aby sa to vsetko vyhubilo...
@lindsey určite zájdi k lekárovi, nemusí ísť o bežnú mykózu... radšej nech sa na to pozrie a predpíše liečbu. Okrem krémov na vonkajšie použitie sa používajú na liečbu aj vkladacie tablety a tiež existujú na takéto mykózy aj tablety na orálne podanie ako Fluco a Mycomax - len sú na predpis 😉
V prípade že ide o zápalové ochorenie, liečba bez návštevy lekára ti nepomôže. V tom prípade sa nasadzujú ATB. 🙂
Najskôr skus Canesten krem a vyradit sladkosti a biele pecivo z jedalnicka. Ak nezaberie, tak k lekarovi. Ja som s mykózou u gynekológa v zivote nebola, vzdy som si s tym poradila sama 😉 Canesten nikdy neskalmal...Teraz v týchto teplach je to celkom bezna vec a po navsteve kupalisk ani nehovorim...mokre plavky robia svoje.