Ahojte, mam problemy so zlcnikom konkr.mam zlc.kamen kt.sa sem tam ozve ostrou bolestou. Chcem teraz na jar par kil schudnut a precistit si telo. Tak som zacala posledny tyzden cvicit 1h -1.5h denne kardio, stravujem sa zdravsie, snazim sa jest vsetko ale jem viac zeleniny, obmedzila som cukor a miesto kavy som zacala pit rano a poobede zeleny caj. Zlcnik ma dlho nebolel aj ked som sa stravovala horsie. No posledny tyzden od kedy som sa dokopala k cvicieniu z coho sa tesim a mam z toho dobry pocit ma zacal opat dost boliet zlcnik a mam ostre bolesti. Rozmyslam ci to nema suvis s tym zelenym cajom, lebo v strave si davam pozor. Nemate niekto skusenost?
Nemoze boliet zlcni a mam ostre bolestimazelacalcaj
.
Vyskúšajte RABANON. Kúpite ho v lekárni (nie v každej). Stojí cca 12€. Je to výťažok z reďkovky. Trochu horke, kura na pár dní. Pomohol viacerým. Info aj na nete. Držím palce.
@lubka261 ja mam kupeny caj z lekarne priamo na zlcnik a sem tam ked zjem nieco nezdrave si ho spravim preventivne a vsetko v pohode nic ma neboli. Ale zrovna teraz sa zacal ozyvat a boliet ked si davam pozor. Ci je to tou jarou a zmenou kt.vplyva aj na travenie...?
Z caju to nebude, skor tipujem, ze z niektorej zeleniny (mne napr. paprika niekedy vadi), alebo ak mas prazdnejsi zaludok - to nerobi dobre na zlcnik, vravel mi gastroenterolog, ze byva problem u zien, co dietuju. Ja nam tiez kamen, len jeden a dost velky. Problemy nezvyknem mat, ak, tak mam obdobia, ked ma pali zaha (v papierich mam “dispepticka forma cholelitiazy”).
Ja myslim ze to bude tym zelenym cajom. Lebo v utorok som ho mala rano aj poobede a vecer neskitocna bolest. Vcera som ho nemala vobec ale mala som kavu a nic mi nebolo. Dnes opat rano a poobede a zas bolesti. Ale nechapem preco? Lebo zeleny caj mam kupeny kvalitny sypany, celkovo je zdraviu prospesny je to skvely antioxinant, tak co moze sposobovat to podrazdenie...?
@simsalabim tiez mam len jeden, uz asi 5rokov. Na stravu si teraz davam pozor, papriku nejem vobec kvoli tej supke a aj na hladovanie si davam pozor.
Pozerám, že máš kameň v žlčníku. Mamka ma a po šťave z čiernej reďkovky sa jej kameň zmenšil. Takisto jej v bylinkárstve poradili čaj Chancha piedra, podľa pani, čo to predáva je to drvič kameňov. Uvidíš, či aj tebe zaberie.
@mukel ďakujem, vyskušam
Ja som mala v zlcniku štrk a sem tam som mala tupu bolesť pod rebrom. Veľmi som to neriešila. Nasledne som začala cvičiť, zdravo jest a schudla som behom polroka cca 20kg. A potom začalo peklo. Každú noc som mala zlcnikovy záchvat, ktorý trval aj niekoľko hodín. Ráno som zvracala, bolo mi zle. Išla som na gastro, kde mi po vysetreniach doktor povedal, ze so zaludkom nič nemám, sposobuje mi to ten žlčník, kde mám silný zápal a musela som ísť na vybratie lebo hrozilo, ze sa mi zapália aj okolité orgány. Doktor mi povedal, ze to mám z toho, ze som rychlo schudla a tým som si veľmi žlčník podrazdila. Na jedlo som si dávala veľký pozor, nejedla som nič ťažké, skúšala som všetko možné ale operácii som sa nevyhla. Takže odporúčam veľmi opatrne s cvičením a chudnutím aby si nedopadla rovnako 🙂