Zdravotné problémy po návšteve Thermal Corvinus Veľký Meder

kikina84
11. jún 2015

Ahojte maminky..
chcem sa spýtať,či ste v poslednej dobe nezaregistrovali,že máte zdravotné problémy po návrate z týchto termálov..Mám totiž podozrenie,že voda nieje dosatočne udržiavaná.
Chodíme sa sem kúpať už vyše 4 rokov a doposiaľ sme problém nemali,no v poslednej dobe sa nám často stáva,že sa vraciame z Medera a máme zápal ženských vecí s dcérou a infekčné ochorenia,neviem čím to môže byť,ale aj moja známa si túto skutočnosť už všimla,tiež tam často chodia a má s dcérkou niečo podobné.
Preto mi to nedá a chcem vedieť či s tým niektorá z vás má ešte skúsenosť,či nás je viac,aby sme s tým prípadne vedeli niečo robiť,nejak im dať na vedomie aby sa lepšie starali o vodu,alebo skrátka niečo,nech viem na čom som..
Ďakujem

seahorse27
11. jún 2015

@kikina84 My sme tam boli minule leto. Ja som sa síce nekúpala (naštastie), lebo som bola tehotná, ale dcérka a 80% deti z nášho penziónu tam chytili nejakú infekciu dýchacích ciest, vsetky mali sople a bolelo ich hrdlo, menšie deti mali aj teploty. Vsetky ochoreli v rovnakom čase. Dospeli sa nestazovali. Ono tie termálne vody su celkovo semenisko kadejakých infekcii, ale o to viac by sa mali kompetentní starať o čistotu vody.

kikina84
autor
11. jún 2015

@seahorse27 no ved prave toto..podla mna davaju male mnozstvo dezinfekcie do vody a bakterie sa nezabijaju potom..skoda inak toho,lebo ja som tam neskutocne rada chodila..ale po tychto skusenostiach ,,no neviem neviem :(

nemezys
12. jún 2015

Ja som tam tiez chytila zapal

ellca123
12. jún 2015

ano bol problem,v teplej vode sa vsetko asi lepsie mnozi

kikina84
autor
12. jún 2015

@nemezys
@ellca123 no fasa dievčatá a tak som verila ze mame v okoli jedny normalne kúpele :(

eeffka
12. jún 2015

@kikina84
@ellca123

Dievcata ak ste pri Mederi tak do Madarska to mate na skok... na SK by som si v termálnom kupeli ani palec na nohe neomocila, v madarsku uplne bez problemu aj na Wecku naboso, je tam uplne ina kultura kupalisk.
Ceny a sluzby ani nehovoriac.

bubinko1506
12. jún 2015

@eeffka ahoj, vies odporucit nejake kupalisko v madarsku? my sme chceli ist kuknut do medera ( uz len kvoli ribezlovej tocenej zmrzline), ale nejaky zapal fakt chytit nepotrebujem. urcite nie teraz. 😒

eeffka
12. jún 2015

@bubinko1506 hocijake, ja som z vychodu : my chodíme: Sarospatak, Hajduszoboslo, Miscolc, Eger, Nyerigyhaza, Kisvarda, dole som bola pri Balatone v Zalakarosi

sakura77
12. jún 2015

no to je riziko termalnych vod...... 😒

eeffka
12. jún 2015

doplnam aj mapku su najdes kde ti je najblizsie
http://www.wellnesstips.sk/kupele/?lfSpaTypes=6

eeffka
12. jún 2015

@sakura77 do madarska sa chodievam kupat 25rokov a to som hakliva na taketo veci, problem nebol ani 1x
na SK hroza... to nebude vodou ale okolim.
V HU ti v detskom bazene nedovolia sadnut, deti nepustia do termalu... upratovaciek tolko v prevadzke ze mi dobreze nohy neumyva ako idem... je to vsetko o hygiene

sakura77
12. jún 2015

@eeffka jasne....verim..aj aj uz mam tu v okoli otestovane kde mozem a kde nie...

iwesska
12. jún 2015

Podla mna je uplne jedno v akom meste pojdete do horucej termalnej vody, v kazdej sa mnozia bakterie. A ked si zoberiete ze nejaka zena s kvasinkovou infekciou si tam v pohode vlezie a maca si tam susku, alebo dochodcovia svoje mykozove nohy...a potom tam niekto zoberie svoje 10r. dieta aby sa ponaralo v bazene s 38 stupnovou vodou...ja sa tomu prenosu infekcii ani nedivim...moja mama si tak priniesla mykozu na nohe a nevedela sa jej pol roka zbavit, odvtedy uz ked ide do termalneho kupaliska, nikdy nie do tychto vyhrievanych bazenov, ale len do plaveckeho a nemala uz velmi dlho problem.