Zdravotné problémy po cisárskom

lamada181
26. okt 2012

ahojte maminy som mamina dvoch deticiek , kazdy porod skoncil sekciou mali prisiel v 33 tt, na svet a od vtedy mam zdravotne problemy . Hlavne ide o mensturaciu a bolesti - mam silne krvacanie co znamena ze prve tri dni miniem cca 3 balenia po 14 vloziek toto sa stava cca kazde 3 - 4 mesiace, bola som na vysetreniach furt mi pichaju inekcie a moja gyn. ma napchava antikoncepciou / ja ju moc nechcem/ , samozrejme ze nielen mam silnu medzes ale aj strasne bolesti az take ako zena po porode citim ako sa mi stahuje maternica a vsetko to okolo bola som na vysetreniach a vcera som sa bola poradit este v heliose / centrum pre maminy a nemaminy...../ , tam mi poradila pani dr ze mam ist na vysetrenie od spodu s kamerou co mi odporucil aj dr v nemocnici ktory ma nedavno vysetroval lebo som bola s prosikom o inekciu na zastavenie krvacania a este mi odporucila vysetrenie laparaskopicky ci nahodou nemam zrasty. No moja gynda mi povedala na to len jedine nic mi neni namyslam si asi tak...
Baby mate nejake take problemy??, ak ano poradte ako ste to riesili alebo idete riesit ako sa k tomu stavia vas gynekolog ja som s toho chora
Vopred dakujem za kladne odpovede
Janka

emily76
26. okt 2012

ja by som asi zmenila gynekologa.... 😒 Lebo ja som tiez rodila cisarskym, ale nemam absolutne ziadne problemy, ani krvacanie, ani bolesti silnejsie ako predtym. Takze tak. Ak sa Tvojej doktorke zda take krvacanie a bolesti normalne, asi nie je normalna ona. 😠

3kolka
26. okt 2012

Tak tak...ako píše emily...Skúsiť zmeniť gynekologa...Poznám veľa báb čo rodili cisárskym(aj ja) či už raz alebo viacej krát a žiadna nemala ťažkosti až na jednu tá tiež silno krvácala ale gyn,jej dačo predpísal(nie antikoncepciu) a po 3mesiacoch sa jej menštruácia má úplne upravila

zzzz128
26. okt 2012

@lamada181 Ahoj,ja som mala tiež 2 cisárske(bohužiaľ aj strerilizáciu) a tiež mám podobné problémy.Prvú menštruáciu som mala asi mesiac po šestonedelí,to bol otras,v živote som také silné nemala,asi 4 dni som mala také silné,potom to trošku zvolnilo,ale po celú dobu menštruácie som mala silné bolesti a bolo mi deň-noc na vracanie,po celé krámy.Pár krát som aj vracala.Keď mi skončili,nič mi nebolo. A ďaľšia menštruácia bola taká že 3 dni silné a potom asi 2 týždne slabučké.a tak to mám aj doteraz.U doktorky som nebola,mám ju veľmi ďaleko.Ale ak ti to pretrváva,radšej choď na to vyšetrenie a nádi si lepšieho gynekológa 🙂

lucina7
26. okt 2012

ja som rodila cisárskym a nič mi nie je všetko je v poriadku. tak ako predtým menzes, žiadne bolesti nepociťujem. a hlavne by som ju zmenila, lebo vety typu, že nenamýšlaj si ved ti nič nie je to sú taký doktori, že škoda slov. a predpísať antikoncepciu na toto, no asi je blbosť.

cecil36
26. okt 2012

Urcite zmen gynekologicku. Ak povazuje tvoje problemy (aj keby boli akokolvek subjektive) za neoopodstatnene, je to naozaj cas na zamyslenie sa ci ti taka dr. vobec na nieco je. Osobne som mala prvy mesiac silnejsiu ms, aj bolesti boli silnejsie, ale teraz su ok. Som 10 mesiacov po cisaraku.

oliverinko
27. okt 2012

Ja som 3 mesiace po cisarskom ale stale mam bolesti brucha a celkovo sa citim zle ☹

luciferkax
27. okt 2012

Byť tebou , mením gynekologa, môžeš mať zle zahojenú jazvu, alebo môžeš mať zrasty po operácii. Mala som sekciu a nemala som žiadne problémy...

path
13. nov 2012

Pred 3 rokmi som mala sekciu. Menštruáciu mám tiež odvtedy veľmi silnú. Ale na injekcie som chodila iba pri prvých cykloch po pôrode, potom už nie. Antikoncepcia by ti mala pomôcť na menštruačné krče s kontrakciami, tomu by som sa nebránila. Tiež som tým trpela v mladosti, ale po nasadení ATK a ani po vysadení (už roky ju neberiem) sa bolesti nevrátili. Zrasty po sekcii môžu byť nielen na maternici, ale aj v okolitom priestore brušnej dutiny. Ako vidím, syn má už 4 roky, takže sa s tým trápiš dosť dlho. Zrejme by som tiež zmenila gynekológa (i keď je veľký problém nájsť lepšiu alternatívu). Daj si spraviť aj rozbor krvi zameraný na zrážanlivosť, krvné doštičky, hemoglobín - ak si chudokrvná, máš zníženú zrážanlivosť - aj toto môže spôsobovať silné krvácanie. Spraví ti to obvodný dr.