Zdravotné problémy mi trvajú už rok

morigan555
9. feb 2024

Ahojte ženy.
Už neviem čo robiť, tak skúsim aj tu, možno mi niektorá poradí.
Ide o moje zdravotné problémy, ktoré trvajú už rok, skúsim ich stručne a podrobne popísať.
Začalo to rok dozadu v lete, začala som pociťovať bolesť v pravej nohe...nájme v oblasti chodidla, členku.
Ale neriešila som nejak.
Potom asi o 2 týždne mi muž masíroval nohy, a na pravom chodidle pri tej kosti sa mi urobila hrca, bolela trošku, len na dotyk.
Do mesiaca bola fuč, ale začali moje problémy.
Začala ma bolieť práva noha, páliť, mravčenie.
Začali ma bolieť aj kríze.. bola som na MR... nič, ale na dynamickom RTG ukázalo, že mám o trochu viac prehnutu chrbticu v tej časti, akoby mala.
Doktor mi dal infúzie, zabrali ale hneď to bolo späť.
Začala ma bolieť aj ľavá noha, celá chrbtica, ale totálne, sú dni kedy sa nepostavím a dni kedy je to ok.
Bolí ma aj hrudník, niekedy sa ledva nadýchnem.
Niekedy sa mi niekde urobí hrča (akoby natiahnutý sval) a do pár dní zmizne.
Asi 3tyzdne dozadu som bola na pohotovosti, lebo mi trpla celá ľavá strana, tvár, hlava, ruky...mala som aj zvýšenú pulzaciu brušnej aorty, ale tá je ok.
Napríklad teraz ma tak bolí rameno , pichá ma v ňom nad lopatkou, hrôza...
K tomu má už asi mesiac boli hlava...na vrchu hlavy, zozadu, na spankoch...mravcenie, tlaky....sem tam aj zuby...
Chodím k neurológovi, bola som dať skontrolovať srdce , brušnú aortu, brucho...
Boreliózu nemám
Už neviem čo mám robiť, som zúfalá , začínam si domýšľať najhoršie veci, ale nechcem ..
Cvičím 2x denne, začala som chodiť na akupunkturu.
Lenže nikto mi nepovedal čo mi je.
Keby áno, riešim to, pracujem s tým.
Neviem či je to "len" chrbtica...
Čo myslíte?
Ďakujem🙏

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
morigan555
autor
9. feb 2024

@taynee len z krvi...ešte mám ísť na reumatologiu.
Inak na akupunkture mi povedali, že to mám obličky a pečeň...vraj obličky majú dráhu cez chrbticu až do hlavy...neviem, ja už som zufala, aj na cievy na sone som bola a nič, všetko ok.
Každý deň si domyslam sprostosti, to ma trápi najviac.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
morigan555
autor
9. feb 2024

@taynee neviem, či má pošlú na MR mozgu..na mňa sa doktor diva, že si vymýšľam, alebo ja neviem...ale fakt tá hlava mám mravcenie, tlaky, čo s tým, už neviem...chrbtica, končatiny detto.
A nemôžete mať tetaniu?
Aj nad tým som rozmýšľala, ale neviem...

vorkola
9. feb 2024

@morigan555 Ja som tiez pred 20 rokmi chcela chodit na akupunktura, ale vraj ,ze to nie je dobra metoda a spada medzi okultne praktiky, a ziadny okultizmus nie je dobry.Zo zaciatku,akoze ea zabere, ale potom sa stav zhorsi,tak okrem oficialnej medeciny,ziadnu akupunk.som nechcela a ani v nechcem

liv1
9. feb 2024

Urob si testy na boreliozu ale nie nase testy, do Nemecka. Teda tu v BA to robi napr. dr Kozma, plati sa za to dost, ale posiela sa to do DE. Robia testy na vselico, aj pridruzene infekcie. Este testy na imunitu si nepisala a mozog treba ist na MRI. Tiez tetania. Uzivaj vela magnezia a pripadne skus protizapalovu dietu

morigan555
autor
9. feb 2024

@vorkola to bolo predtým...dnes je to "normálna" medicínska metóda, tak mi povedal môj doktor aj internet- že nemôže uškodiť.
Ale tak bohvie...len keď je človek zúfalí, tak vyskúša asi všetko...

morigan555
autor
9. feb 2024

@liv1 hmm, a koľko budem čakať na tú MR...ale určite sa budem pýtať, aspoň RTG, tam mám známu, aspoň niečo
Ale boli ma celé telo, tá hlava myslím že je z chrbtice , ale pokoj na duši chcem mať....
Užívam magnézium, ale nepomáha....zápaly v tele nemám.
O necelé 2tyzdne idem na hematologiu, tam mi berú kompletné krvný obraz, tak uvidím.

liv1
9. feb 2024

@morigan555 rtg na hlavu asi nie. Zapaly v tele nemas to vies ako? Strava moze byt velmi vyrazny faktor v tomto vsetkom. Magnezium uzivas ako dlho a kolko? Myslim si ze magneticka hlavy ti moze dat nejaku odpoved, alebo aj ukludnit. Na MR mozes cakat niekolko tyzdnov, ale aspon budes mat termin

morigan555
autor
10. feb 2024

@liv1 z krvi ...bola som na pohotovosti a doktor mi povedal, že žiadne zápalové hodnoty nemám....tak neviem...
Magnézium užívam klasicke 3x denne.
Ale kto mi dá odporučenie.
Obvodný asi nie.
K neurológovi idem až v auguste, a ten mi dal ledva MR krížov.
Pýtala som sa u neho aj na rehabilitácie a nechcel, nechápem prečo, keď som sa sama pýtala cvičiť.
Za 2tyzdne idem k hematologičke, tá mi ho môže dať?
Aj sama by som si to zaplatila...to MRI mozgu.
Neviem ani koľko to stojí.
Len aby to bolo čo najskôr, aby...ako píšeš...som mohla byť kľudna, to mi veľmi pomáha...alebo vedela, na čom som.

tina5959
10. feb 2024

@morigan555
Skús tu reumatologiu ešte.

morigan555
autor
10. feb 2024

@tina5959 ale termín až júl....🙈...to už som objednaná....

sussana29
10. feb 2024

@morigan555 Treba ísť na reumatologiu. Mam podobne príznaky a autoimunitne ochorenie Sjogrenov syndróm (môže sa prejavovať ako skleroza multiplex). Príznaky sú bolesti kĺbov, dokonca aj tých najdrobnejších ako sú články prstov, suchosť očí a úst a aj rôzne neurologické príznaky.

liv1
10. feb 2024

@morigan555 tak august neurologia??? Najdi si sukromneho doktora ja som dostala v ba termin o mesiac. A to bola ochotna dr. Mri sa da aj zaplatit ale tam sa tusim caka cca 3-4 mesiace a viac, zalezi kde sa objednas. Treba to komplet obvolat

morigan555
autor
10. feb 2024

@liv1 na neurológiu až keď budem po reumatologii...tá je v júni
Šak robím čo môžem, teraz o 2tyzdne idem na hematologiu( mám trombofiliu už dlho) a budem mi brat kompet krvný obraz, poviem jej čo ma trápi a uvidím...možno mi ona pomôže, je to veľmi milá a dobrá doktorka

morigan555
autor
10. feb 2024

@sussana29 no idem....v júni.
Aj bolesti hlavy máš?..no ja už som zufala, ozaj, a každý si myslí , že som na hlavu už...

juliet86
10. feb 2024

@morigan555 nemas Bechterev disease? pogugli

morigan555
autor
10. feb 2024

@juliet86 neviem....netuším, keď tak pozerám koľko syndromov, chorôb existuje....no nemám poňatia čo mi je

sussana29
10. feb 2024

@morigan555 bolesti hlavy mávam také zvláštne. Napríklad len pri cvičení počas skákanie cítim ze ma tam vnútri bolí buď na čele alebo záhlavie. V poslednej dobe má dosť bolieva aj krk a bolia má spánky.

andrea2323
10. feb 2024

@morigan555 mrzí ma tvoje trápenie. Niekedy, keď sa všetky organické/fyzické príčiny vylúčia, je vhodné uvažovať aj o psychologicko/psychiatrickej diagnóze. Nemala si veľký stres, trápenie, traumu? A to sa dokáže prejaviť neskutočne na fyzických príznakoch..

morigan555
autor
10. feb 2024

@andrea2323 keď sa všetky vylúčia, tak určite môže byť aj psychického pôvodu všetko, ale nezdá sa mi tak.
Mám veľký stres🙂....mám 3deti, z toho dve majú autizmus, muž stále v práci, veľmi náročné pre mňa.
Ale toto cítim tak, že fakt už bolesť, mala som aj zo stresu, no toto je iné.
Uvidíme.
Chcem ísť na to MR mozgu, a uvidím , len neviem, keďy sa tam dostanem 😒

cukroska
12. feb 2024

@morigan555 kľudne to môže byť aj z tetanie.