Zdravotné problémy

11. sep 2022

Ahojte, musím sem ísť už napísať lebo to čo sa mi deje tento rok podľa môjho názoru nie je normálne a neviem čo si mám o tom myslieť. Lekári si ma hádžu od jedného k druhému a nič to nerieši. Už 4 mesiace cítim každý deň zášklby svalov hlavne na rukách hrudi a lopatkách, každý druhý deň mávam zvýšený tep nad 100, stačí že vybehnem jedny schody a nevládzem, hneď som zadýchaný. Zvykne ma pichať a bolieť pri srdci a aj zo zadnej strany pri ľavej lopatke (bolesť je niekedy tupá, niekedy bodavá a nebýva moc silná, no už sa mi v poslednej dobe stalo že bolo to pár minút aj dosť silné). V posledných dňoch ma občas bolieva aj žila na ľavej ruke tesne pod lakťom, pri stlačení sa to trošku zhorší. Mám diagnostikovanú miernu skoliózu a začínajúce problémy so štítnou žľazou. Ale nemyslím si že tieto všetky problémy súvisia iba s chrbticou a štítnou. Niekedy som mával aj preskakovanie srdca (myslím že sa to volá extrasystoly), možno tri krát do mesiaca, no teraz to je každý deň. Kardio vyšetrenie mám ževraj v pohode, aj ekg aj echo. Čakám na holter ktorý mám v zime. Viete niekto s čim súvisia tieto problémy? Psychické nie sú, to viem na 100%. Bojím sa že sa mi upchávajú cievy alebo niečo. Je to dosť nepríjemné keď mi doteraz 18 rokov života bolo fajn, žiadny problém a teraz je to čistá katastrofa a doktori len čakajú a nič nerobia, žiadne lieky ani odporúčania, proste nič.

sisa_s
11. sep 2022

Ako si mozes byt ista, ze "Psychické nie sú, to viem na 100%."...a hned v dalsej vete, ze sa bojis upchavania ciev ....v dnesnej dobe nepoznam cloveka, ktory nema nejaky stres v zivote...

mogaa
11. sep 2022

tetánia, postcovid, psychika.....ak sa vylúčia problémy so srdcom, tak je to pravdepodobne psychické....tetánia má viacero príčin - stuhnuté svalstvo, úzkosti, nízka hladina konkrétnych minerálov.....v posledných rokoch sa pod tetániu zaškatuľkuje viacero problémov a je dôležité nájsť príčinu.....a tú hľadá len málo lekárov, liečia len vonkajší prejav nie príčinu....

autor
11. sep 2022

@mogaa No hej lenže ja sa do tej tetanie nevyznám, na to musí prísť sám doktor pomocou otázok, ktoré mi pri vyšetrení dá.. A mňa sa nikto skoro nič nepýtal, len základné veci a ostatné nič

luccija
11. sep 2022

Preco ides na holter v zime?
Zvyseny tonus vo svaloch, zvyseny tep a strach o seba, extrasystoly mas ukazkovy pripad tetanie, uzkosti...si nervozny z toho co Ti je..chod k neurologovi popis problemy spravi Ti EMG a vyjde Ti urcite pozitivna tetania.Dostanes lepsie magnezium na predpis, vapnik a ukludnis sa.Iny liek okrem kludu, mozno ukludnovakov, antidepresiv nie je.Pokym nemas silne tetanicke zachvaty staci Ti magnezium, sport..aj Covid to mohol spustit zijeme stresovu dobu
Moze to byt len zlou stravou, chybajucimi mineralmi, zlym spankom, stresom...ak by si si dal par dni ukludnovak hned by si videl rozdiel

luccija
11. sep 2022

Tak chod k neurologovi...u akych lekarov si bol?so zasklbmi, mravcenim sa chodi na neuro.Zatial nech Ti obvodna predpise magnosolv povedz, ze mas krce v nohach

mogaa
11. sep 2022

takže ti neurológ stanovil tetániu, ano? neterka tiež neurologička stanovila tetániu a automaticky jej nasadila okrem magnézia aj AD a lieky na točenie hlavy....nuž vybavila si iného neurologa(súkromná klinika)ten tetániu potvrdil, ale zároveň jej povedal že ona to nemá psychické takže AD určuite nech neberie a že to má zo stuhnutej chrbtice....že lieky čo jej dala pred.lekárka by jej to len zhoršili, takže magnézium jej zvýšil z 2tbl denne na 8tbl denne a dal jej infúzku, iné lieky a rehabilitácie....pekne jej vysvetlil že je viac druhov tetánie a nie všetky majú psychický podklad kedy vznikajú tetanické záchvaty...

autor
11. sep 2022

@luccija Holter vraj odporúčajú všetkým čo mávali vysoký pulz, tak ma objednali.. Doktori zo sanitky pri mojom vysokom tepe povedali, že pri sinusovej tachykardii by sa to malo dať preveriť holterom. Oni to tipovali na štítnu, potom sa aj ukázalo že je tam začínajúci problém. Ale tie ostatne problémy podľa mňa štítnou spôsobené nie sú.

autor
11. sep 2022

@luccija Kardio, ortopédia+rtg, endokrinológia

seahorse27
11. sep 2022

Vysoky tep samozrejme s velkou pravdepodobnostou suvisi so stitnou zlazou a so psychikou - velmi sa na to sustredis a tym padom tep stupa. Pichanie pod lopatkou zasa suvisi so skoliozou - mala by si cvicit cviky na chrbticu. Bolest zily na ruke nemusi byt bolest zily, moze to byt slacha, sval, cokolvek…

autor
11. sep 2022

@mogaa Nie nie, zle som sa vyjadril. Mne nikto neodporučil, aby som šiel neurológovi. A žiadny lekár u ktorého som bol so mnou moc nekomunikoval, nehľadal problém. Proste akokeby to odflákli, opýtali sa základné veci, kardiolog mi odporučil Magne D3 Forte a to volo všetko

luccija
11. sep 2022

Bolo Ti zle, ze si volal sanitku?uzkosti a tep mozes mat aj zo stitnej zlazy.Tak sa pytaj k neurologovi emg je 5 minutove vysetrenie.Aspon budes vediet...aj tak budes len brat mineraly a viac sa ventilovat.Ked rodicia mozu zaplat si niekde skor holter ako samoplatca.Beries lieky na stitnu zlazu?

stanulienkat
11. sep 2022

Neuraz sa ale niekolko dni sem vypisujes, si uzkostny, vo zvysenej miere sa pozorujes.... Ty porebujes psychiatricku liecbu. Psychiater ti pomoze najst rozne techniky na zvladanie tvojho stavu, lebo skoncis na oddeleni. Nepozoruj sa tolko a nenamyslaj si smrtelne diagnozy.

autor
11. sep 2022

@stanulienkat Písal som sem dva krát ak nepočítam dnešok. A píšem sem preto lebo proste 18 rokov som nemal žiadny problém, kondička super a všetko bolo tak ako má. Prekonal som covid a odvtedy sa to so mnou vlečie a viem že niečo nie je v poriadku, no aj tak ma každý pošle preč s tým, že som zdravý.. Preto sem píšem, aby som sa poradil s ostatnými ktorí sú na tom podobne

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. sep 2022

@luccija Ano, to bolo ešte koncom júla. Mal som tep nad 140 v kľude asi 2 hodiny vkuse a nešlo to zraziť. Lieky neberiem, potom som bol prvýkrát v živote aj na endokrinológii a tam mi zistili že mám subklinickú hypofunkciu štítnej žľazy. Mám sa vrátiť o pol roka na ďalšiu kontrolu, že to treba sledovať

kamila1999
11. sep 2022

Podobny problem som mala aj ja pred rokom. Bola som skoro rok na PN. Tiez vysoky pulz, lava lopatka, az do lakta vystrelovalo a aj preskakovanie/busenie srdca. Tiez kardio ok. Mavala som stuhnute svalstvo. Skolioza tiez. Absolvovala som mnozstvo vysetreni, tvrdohlavo som sa nedala odbyt. Prislo sa na to, ze to je z chrbtice, zaseknuty nerv vo vrchnej casti, ktory smeruje k lavej lopatke a hrudniku a ten pulz je z toho, z pricviknuteho nervu. Zistili mi to na MR. Na tu tachykardiu/vysoky pulz mi v pripade potreby dali lieky na znizenie a magnezko. Pomohli rehabilitacie a cvicim stale s fyzio a je mi lepsie, dokonca mam teraz pulz nizky bez liekov. Tiez som bola hotova a stres ma chytal lebo to nemalo konca. Len ta chcem povzbudit, bude dobre, nedaj sa odbyt a verim ze to pominie. Ja mam problem ten, ked som v strese, tuhnu mi svaly a to je problem. Cvicila som aj ked to bolo narocne zo zaciatku ale potom prisla ulava. Drzim palce🍀

autor
11. sep 2022

@kamila1999 Ďakujem, skúsim aj ja pobehať všetky vyšetrenia, snáď sa zistí niečo čo mi to spôsobuje a bude to lepšie