Zdravotná poisťovňa Union - skúsenosti

lukrec
21. máj 2018

Ahoj, docitala som sa o vyhodach v union. Chcem poradit o vasich skusenostiach.
Napr. Viem ze v hospici ma vszp 10 miest zazmluvnenych , dovera 1, ostatne nic. =ide o konkretny hospic co mi hovorila kamoska.
Znamienka mi vyberie vszp 3 do dna, dovera 1 za den a union?
Neviem nic o unione preto chcem skusenosti ale nie z vyhodami ale beznou starostlivostou. Dakujem

lukrec
autor
21. máj 2018

Prosim nepiste ak chcete presviedcat do ktorej poistovne ist. Chcem len osobne skusenosti s beznymi ochoreniam a zazmluvnenim lekarov. Aby som si vedela zvazit svoj mozny prestup. Prosim o union

wieruska1
21. máj 2018

Som v unione a mam pocit, ze som menej zvazovana ako predtym vo vszp. Tiez napriklad crp preplaca aj sto krat, ale ono to asi talezi od toho co ti je. Kokegyna potrebovala unzulinovu pumpu a kvoli nej sa zas prehlasovals do vszp. Inak som s unionom spokojna

nellita
21. máj 2018

Ja somnz unionu odišla,moji lekari mali limitovane moznosti osetrenia cez union, neprehladne platby maju cez portal t.j nevuem kolko a zaco platia,stale som mala problem sa objednat v dany mesiac viac ako raz.

katka2602
21. máj 2018

Ja, muz aj dcera sme v Unión s nikdy sme nemali problém. A to som si v nemocnici uzila toho tiez dosť. Nikdy som nemala problém ani ja ani muz s lekármi hoc akej špecializácie (zubar, urolog, nefrolog, neurológ, endokrinológia,...)

leniel
21. máj 2018

Mala som velmi skoro gynekol.problemy, Dovera mi nechcela preplacat cytologiu, bola som len teenagerka. Bola potrebna aj operacia, ale cez Doveru bol aj s tym problem a vedeli mi to urobit len ako jednodnovu chir. Gynekologicka mi odporucila Union, u nich nebol problem ani s preplacanim cytologie, ani s hospitalizaciou, a celkovo som spokojna. Zatial ma nikto neodmietol, prave naopak, mali plne stavy vszp, ale vdaka Unionu sa naslo pre mna miesto, teraz sa tesim napr.s prispevku na dentalnu hygienu, a mienim vyuzit aj pozicanie monitoru dychu pre babatko zdarma...

nellita
22. máj 2018

@leniel len upresnim ja som bola v unione ked sa mi narodila dcerka,mala zdrav.prob. a hned som potrebovala monitor dychu. Reakcia union bola,ziadost mozte podať az ked budete doma a budete prihlaseni v poisťovni. Doba vybavovania ziadosti je 30 dni s tym ze mame viac zaujemkyn ako pristrojov. S uctou union. Takto monitor dychu. Zabezpečila som si ho inde a okamzite kedze bol nutny,nic ziadne vynimku,telefonaty,lejarske spravy preco ho potrebujem a nemozem dlho cakat nezabrali.

katka2602
22. máj 2018

@nellita ja som s monitor dychu nemala ziadny problém, po týždni mi ho doniesli v pohode domov. Ono viem, ze si ho potrebovala hneď ale tak ani oni nie su na "gumicke" ze ti to vedia dat do par hodín. Aj, ked v tychto prípadoch by mohli porozmýšľať nad niečím urgentnym a mat par monitorov pripravených pre takéto pripady. Len to pre nich robi externs firma takze to je na trosku dlhsie. Keby ich mali na pobočkách s tym, ze prídeš a ti ho rovno pridelia bolo by to asi lepšie.

bibistec
22. máj 2018

ja som uz roky aj manzel aj dcera od narodenia v unione a pravda je taka ze kazda poistovna ma svoje vyhody pre tu ktoru diagnozu, cize zalezi od toho aky si pacient. ale moje skusenosti su take ze ak bol problem u lekara s terminmi tak union nemal problem a dokonca jedina poistovna co v jednej sukromnej klinike vsetko preplacala. dcera takisto dostala inhalator ked som onho poziadala zadarmo a kopec vyhod. a dokonca mali sme vysetrenie co u unionu bol problem ale dalo sa to vybavit a to my sme u roznych lekarov ako na klaviri. nam union maximalne vyhovuje a to sme mali aj hospitalizacie aj mr aj ct a kadeco a velmi rychlo. cize zisti si mozno priamo tam ze ak si taky a taky pacient ci sa ti to oplati

aknajgirl
21. jún 2018

Môj kamarát sa tomuto venuje, vysvetlil mi výhody aj nevýhody všetkých zdravotných poistení, potom už bolo jednoduché sa rozhodnúť. Ak by si mala záujem, tak by som Ti dala kontakt na neho. A dokonca som ani nemusela nikam chodiť, doniesol mi prihlášku, všetko mi ukázal a vybavil za mňa.

jahodka4
14. okt 2018

@aknajgirl Toto by aj mna zaujimalo, ak sa mozem pripojit... ;)

aehre
29. okt 2018

@wieruska1 my máme všetci všeobecnú, aj dieťa a za crp sme nikdy u lekárky neplatili, aj keď bolo trikrát do mesiaca, alebo dvakrát týždenne napr. Toto je na lekárke 😉

lukrec
autor
29. okt 2018

@aehre ja som tiez vseobecna s detmi , ale za deti platim za crp. Teda asi to je fakt o lekarke

merien259
17. okt 2019

Ahojte vie mi niekto poradiť v unione preplácaju aj trhanie zubov alebo nie vďaka

bibistec
17. okt 2019
maslak
22. sep 2022

Union hrozna poisťovňa 4krat som doniesol papier od zubného lekára stále zamietla 🙈Hrozne výhovorky a teraz po novom si vymysleli prehliadku od všeobecného lekára 😂Ja sa pytam poisťovni nech mi odpovie čo stim má všeobecný lekár 😂keď mám zubnú prehliadku od lekára poisťovňa ktorá ojebava ľudí neodporúčam poisťovňu treba zvážiť tuto poisťovňu

paskolinka
22. nov 2022

@maslak tak to union urcite nie je jedina. dovera ma presne to iste - benefit, ze preplati nieco z osetrenia zubov, ale zaziadat musis do 5 dni od osetrenia a preplatia ti za jednu navstevu najviac 30 EUR (ak ta zub stoji 100, tak ti daju najviac 30). ak zabudnes zaziadat a spomenies si o tyzden, uz je neskoro a nedaju ti nic. a tiez musis mat nie len preventivku u zubara ale aj u vseobecneho.

mario1994
26. jan 2024

Ahojte,union už nikdy.Odisiel som od nich,keďže priateľka ma VŠeobecnú,tak kvôli výhodam.A zrazu to začalo,prvý vnútorný audit zistil že mám niečo zle tak musel som zaplatiť 850€,teraz som to splatil a zrazu ďalší audit a zistili že za rok 2015 mám podlžnosť 1000€.Viete serie ma na tom len to že v r.2020 som tam bol,doložil som doklad o ukončení štúdia,narovinu som povedal nech mi všetko všetko zau%ctujé od tej doby čo aj urobila,vyplatil som vtedy všetko s ujistením že je to naozaj všetko som kľudne odišiel a kľudný som bol až do roku 2023 kedy zrazu zistili že nieje všetko tak ako má.
Povedzte mi,ako toto môže niekto robiť,vyplatite všetko,máte klud,zrazu ked odchadzate mate audit a boom 850€ vyplatite a zrazu znova dlh boom 1030€ ako to čo robia,čo sa to deje ? ako je možne že až po roku zas niečo zistili,nerozumiem.
Čo to má znamenať? Ešte chápem ten prvy audit ze toto zistili ale akoze zas audit a zas dalsie peniaze dlhujem ??? What ?
Buď niekto nepracuje tak ako má alebo niekoho baví ubližovať psychicky !

andynkotrpaslik
27. apr 2024

@mario1994 ako to dopadlo? My mame nieco podobne a je mi z toho zle 😢