Zbavili ste sa úplne tetánie?

3. apr 2023

Ahojte. Tetaniu mam uz cez rok, presla som si takmer kazdym "tetanickym stavom ". Po roku mi preslo takmer vsetko, ale.zostalo mi tocenie hlavy a nahla slabost. Som este na MD, ale stale si neviem predstavit funguvat v praci a celkovo byt 100% v beznom dni. Viem ze tetania je na dlhe trate, co sa hromadilo roky nemozem chciet zahojit zachvilku. Ake mate skusenosti ?
Uzivam vsetko co treba.

zuzkaa1991
3. apr 2023

To.ma.zaujima tiez o rok mi konci RD netusim ako zvladnem kedze obcas brigádujem a je to brutal aky zachva dostanem pri.menej náročnej psychicke zatazi....pred RD spm.zvladala oveľa viac stresov a navaly v práci doma atd teraz niekedy bezna rodinna oslava ma vie znicit

yanka239
3. apr 2023

odporúčam cvičiť jogu a meditovať 😉

katuskamala1
3. apr 2023

Ano. Zbavila. Ja som mala ale aj panicke zachvaty uzkosti . Diagnostikovane. Ruka v ruke to slo spolu a presli oba naraz ,trvalo to az kym som si verila fuuuu .. 1 r zachvaty riadne,druhy obcasne,treti ziadne a ze aj ta tetania tak mozno ubehol este dalsi rok dva.. uz je to davno.

janula2511
3. apr 2023

@katuskamala1 čo si robila, že si sa toho zbavila?

katuskamala1
3. apr 2023

@janula2511 k psychologicke som chodila. Zbavila som sa 1 toxickeho cloveka co mi to vlastne spustil lebo to bolo psychicky uz neunosne, upratat si vo vztahu ,priatelova opora a zamestnala som sa . Ale ako vidis,to sa neudialo za rok hej...pomale krociky. Asi 10r ubehlo kedy bolo vsetlo ok a potom prisli take zasa uzkostme stavy.. a vtedy som pracovala na svojom vnutre,prisla som na to,ze sebaodpustenie u mna nebolo zoadne,na tom som popracovala a uz je zas roky okey. Tak lahko to znie vsak... meboj,zvladnes i ty

janulka182
3. apr 2023

velmi malo ludi si uvedomuje, ze tetania ide ruka v ruke so psychikou. tetania je fyzicka odpoved tela na velku psychicku zataz. takze treba asi tam zacat.

berlinka91
3. apr 2023

Áno zbavila. Nemám na to recept môžem len povedať svoj príbeh. Tetániu som mala 8 rokov. Záchvaty úzkosti a paniky, ťažké dýchanie, kŕče ako pri epileptickom záchvate, či "infarktové stavy" nič mi pri tom nebolo cudzie. Bol to extrém a bála som sa aj vyjsť z domu. Nepomáhalo nič od lekárov žiadne magnézium ani antidepresíva. Od detstva som mala tak nejak problém začleniť sa do kolektívu takže stres u mňa vyvolávala škola a neskôr práca. Po tých 8 rokoch si stres vyžiadal najvyššiu daň. Prišlo skutočné vážne ochorenie (onkologické) proti ktorému dnes tetániu považujem za prechádzku ružovou záhradou. Keď som musela doslova bojovať o holý život tak som si povedala že buď už to jednoducho vzdám alebo sa konečne prestanem báť hlúpostí a pôjdem do toho života naplno. Tak je to trochu smutné ale u mňa pomohla asi "liečba šokom" čo samozrejme nikomu neprajem. Tak jediné čo z toho vyplýva je že ak vám ľudia hovoria že je to o zmene myslenia, o zmene prístupu k životu, o cvičení, meditácii, snáď aj o strave (mne spôsobil záchvat aj akýkoľvek kofeínový nápoj) o tom ako sa zbaviť stresových faktorov vo svojom živote (ak sa ich nemôžete zbaviť jednoducho sa s nimi musíte naučiť žiť) je to pravda. Vždy keď mi to niekto povedal tak som povedala ty tomu nerozumieš a daj mi pokoj. Lenže je to tak 🙂 Nemyslím si že tetánia sa dá doslova vyliečiť ale skôr sa dá ovládnuť. Ak ju človek má je to jeho prirodzená súčasť. Len tej potvore nesmiete dovoliť aby vás ovládala a ničila život. Nuž ospravedlňujem sa za dlhší text 😅 na záver chcem len povedať každému kto to číta, že ste všetci silné a jedinečné osobnosti a verím že to zvládnete aj bez takýchto extrémov ako ja. Držím palce a želám vám všetko dobré ❤

katuskamala1
3. apr 2023
jahodka17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
3. apr 2023

@jahodka17 nemáš pravdu...je to nahromadený stres a tlak.Nemusi brať lieky jasné, že sú miernejšie stavy kde pomôže vápnik, horčík
Moja kamarátka mala taje stavy, že nevedela rozprávať ako jej trpli a ovisli pery a vykrucalo ruky viezli sme ju v noci na pohotovosť a mysleli si, že má mozgovú porážku.Pol roka sa trápila, skúšali až dostala mini dávku 10 mg AD a ma pokoj
To, že jej to spúšťa práca a podnikanie vie, ale nechce sa toho vzdať
Tetania je z neustále stresu a žiadneho ventilovaniA
Vždy pri každom obdobi sa niečo môže vrátiť a 90% ľudí má nedostatok magnezia

jahodka17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janulka182
3. apr 2023

@jahodka17 ale ak si mala tetanicke zachvaty, tak si musela mat nejaky navyseny stres. mozno ty si ho popierala, ale tvoje telo nan reagovalo. preco sa tak bojis si to priznat? ved kazdy mame horsie obdobia a nie je to nijaka hanba.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
3. apr 2023

@jahodka17 ale určite, že to nespochybňujem ako sa Ti to podarilo len niekedy to je vo väčšej sile a človeka to paralyzuje.
Áno, najlepšie je povedať si prejde to..nič to nie je, ale keď máš pocit, že Ti niekto sedí na hrudi a nevieš dýchať veľa ľudí aj zo začiatku nevie čo im je...kamarátkinu neterka zase odpadáva z ničoho nič.Je na VŠ nemá žiadne príznaky dopredu žiadne mravcenie, dýchanie len sa zvezie k zemi, keď je toho na ňu veľa.A, keď to už cloveku trvá dlho je z toho na nervy boji sa toho pocitu už sa vyhýba niektorým situáciám a už príde úzkostná vyhýbava porucha.Malokto dokáže zachovať chladnú hlavu, keď sa cíti zle...v každom prípade je to nepríjemné, aj keď to "nič nie je"

jahodka17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janulka182
3. apr 2023

@jahodka17 tak to je super. kazdy mame svoj sposob ako sa s tym vysporiadat. mne pomohlo si uvedomit, ze ok, taraz mi je na prd, mala som vela stresu a z neho sa citim zle. ked pominul stres, pominuli aj priznaky.

jahodka17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janula2511
3. apr 2023

@janulka182 aké si mala príznaky?

janulka182
3. apr 2023

@janula2511 u mna to trvalo dlho, vzdy v stresovom obdobi. objavilo sa to na vyške pred statnicami, vykrutilo mi ruky, tvar. tento stav bol asi najhorsi. potom ked bolo po vyške sa to stratilo. no pri dalsom velkom strese po par rokoch to prislo znova. ale to uz take tie normalne prejavy ako trpnutie koncatin a ako keby mi preskakovalo srdce. potom som si uvedomila, ze za to moze proste stres, ze sa netreba toho nejako extra bat, lebo su to u mna priznaky velkeho stresu.

luccija
3. apr 2023

@ninka297 nemám teraz často písať, ale to nevylučuje čo som napísala ja🙂niekto cez stresové obdobie super a potom v kľude ho to dobehne Niekto má také stavy iba v noci cez deň je zahlteny a v noci to vylezie.niekto celý týždeň v práci super a cez víkend mu je zle Tetania má tisíc tvári cez gastro problemy , tep...uzkosti

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tamaris88
29. mar 2024

@ninka297 @janula2511 @luccija @janulka182 @katuskamala1 @zuzkaa1991 Ahojte vseci, mozeme tuto temu znovu preluskat? Ako sa citite vseci po roku? Stale mate zachvaty? Ako s tetaniou bojujete? Pomoze mi naozaj kazda rada. Mam tetaniju a take zachvaty ze mi vykruty ruky, tvar, tep zrychleny, ledva dycham...do toho panicky zachvat. Bola som minuli tyzden na Neurologii 3 dni, prepustili ma doma vraj 3x denne magnerot 500, vyhybat sa stresu. Nemam pocit ze mi to pomaha. Doma som na rd uz 5.rok, nemam nejake velke stresy v zivote, vseci sme zdravy, nemame problemy... Ale bojim sa zostat sama s detmy, alebo ist s nimi niekam von (minuli rok som mala zachvat na ulici ked som bola na prechadzke so synom to bol moj prvy velky zachvat). Koncom roka sa musim vratit do prace (velmi stresujucej) ale neviem ci sa tam vratim vobec v takomto stave to nezvladnem. Objednana som psychologovy, psyhiatrovy a endikronologovy. Vraj mam aj nizke hodnoty hormonov stitnej zlazy...moze aj to byt spustacom? V noci ma to niekedy zobudi. Musim sediet, predychavat, dat si tabletku na ukludnenie alebo ist na pohotovost ked je to moc zle. Uz sme vseci doma unaveni z mojho stavu ktori sa nejak nelepsi ale akoby sa to nabaluje jedno na druhe.

luccija
29. mar 2024

@tamaris88 ja som v najhoršom období brala Lexaurin a teraz dlhodobo magnosolv a musím povedať, že mi je dobre.Ale pred menzesom mám vždy nepokoj a, keď som nevyspata, stres tak mi mravci pera, ale neprejde to ďalej.Urcite aj tá štítna žľaza má svoj podiel na tom ako sa cítiš.
Väčšinou čo som čítala nasadili AD, alebo ukludnovaky a bolo to omnoho lepšie.Aj byť doma s deťmi je stresor🙂možno si to neuvedomujes.
Kamarátka chodila na magnézium do žily asi Ti dali liek na ukludnenie pomáhaj si zatiaľ tym

luccija
29. mar 2024

@tamaris88 a prestala som piť kávu.Bola som z nej nervózna a mne veľmi pomáha šport prechádzky,bicykel, práca v záhrade

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz