Zažívací problém

17. dec 2022

Ženy, máte podobnú skúsenosť? Skúsim opísať problém mojich posledných dní. Asi cca mesiac dozadu sa mi začala objavovať náhla udalosť a síce, z ničoho nič dostanem kŕče do brucha proste ma jednorazovo preženie. Stalo sa mi to posledné 3 týždne, vo štvrtok, neviem prečo, a len jednorázovo. Proste z ničoho nič kŕče, šup na wecko a potom je už všetko v poriadku. Neni to že hnačka, že idem potom neviem aj 5x ešte, alebo tak. Proste potom mám pokoj. Zaujíma ma, či niečo takéto môžem pripisovať nadmernému stresu. Totišto v práci mám veľké zmeny, kumulácia pracovnej pozície, pribudli mi povinnosti, zmeny, ktoré vyvrcholili predvčerom veľkou nepríjemnou hádkou s kolegyňou, mojou nadriadenou. Má nejaké zdravotné problémy a veľmi na mňa hystericky nakričala,alebo skôr navrieskala myslím, že si jednoducho vyventilovala svoj hnev a frustráciu na mne. Veľmi sa ma to dotklo, čo mi vytkla, a akým spôsobom, všetko sa dá povedať normálne, ona ale hľadala nezmyselné výčitky, následne na to som dostala silný panický záchvat a dala som si magnezko. Inak stáva sa mi to teraz po magnéziu, ale na druhý deň. Kedysi ma z magnézia preháňalo, môžem len tie klasické, modré od Galvexu. Ale už aj z toho na druhý deň mám problém. Premýšľala som, či je to práve magnéziom, alebo tým stresom, že zrovna si dám magnézium. Hádka sa stala predvčerom a včera znova, z ničoho nič bum, kŕče a na wecko. Odvtedy som nebola. Predtým sami to stalo tiež týždeň dozadu, stres a zasa toto. Ako píšem pripisujem to tomu, nemala som takéto problémy v tomto smere. Ako niekto kto máva panické záchvaty a úzkosti som zvyknutá skôr na iné príznaky. Keď som bola na gastre dávnejšie, spomenula som aj predtým , že ma zvyklo prehnať tak raz za pol roka, robili mi vyšetrenia zo vzoriek na intoleranciu, priamo zo zaludka, ale nepotvrdila sa vtedy žiadna intolerancia. Povedala by som, ze to nie je viazané na konkrétne jedlo. Začínam byť z toho poriadne zúfalá, teraz mám isť napríklad na záapas so synom, a bojím sa keby to náhodu prišlo, kam pôjdem na wecko, myslím po ceste. Probiotiká som si začala dávať, stravujem sa potom bežne, normálne, mám zasa chvíľku pokoj a potom zasa keď to najmenej čakám, príde to znova. Máte niektorá niečo podobné? Môže to byť stres?

dadka128
17. dec 2022

Určite je to stresom... Ale ak chceš si byť istá tak znovu ist na vyšetrenie.

patus_2
17. dec 2022

Môže to byť z magnézia, môže to byť zo stredu, mohol ti stres spustiť alergie/intolerancie. Skús čo najviac pracovať so svojím stresom, aj keď je to ťažké, lebo ten je spúšťačom veľkého množstva problémov. Sleduj, či ti nieje zle po niektorých potravinách. Ak by to pretrvávalo choď určite k lekárovi.

anjelok
17. dec 2022

Z toho co pises to vyzera na stres a ano, aj ja mam z vacsej davky magnezka redsiu stolicu. Odporucim ti nasadit nejake prirodne prostriedky na ukludnenie, persen alebo asdchwagandu.

autor
17. dec 2022

Ženy, ale môže ma prehnat z magnézia az na druhy deň?

autor
17. dec 2022

Všetko to začalo pred mesiacom, keď som prešla z polovičneho uvazk na plný. Oveľa viac povinnosti, stresu a samozrejme v práci nezhody, lebo pridali aj mne aj ďalšej kolegyni. Jedno miesto zrušili. Nešla to predychat. Stalo sa mi to 3x vždy 1x týždenne. Netrvá to pol roka alebo mesiace.

autor
17. dec 2022

Celkovo je teraz v práci veľmi ťažíva a stresova atmosféra.

anjelok
17. dec 2022

Ano, mna nie, ze prehnalo, ale na druhy den standardne rano, ked som isla na velku, som mala hnackovitu stolicu. Ja len mensie davky znesiem a celkovo mi nerobi dobre, lebo mi zrejme aj znizuje tlak. Probiotika nasad nejake kvalitnejsie urcite, napr. Biopron.

dzina007
17. dec 2022

Moze to byt aj stresom. U mna to naoriklad bolo mliekom. Casom mj proate vznikla i tolerancia nielen na laktozu ale aj mliecnj bielkovinu. A to robiko strasnu saraptu. Creva bolj zapalene a robiki problemy.
Uzavrelu to ako intolerancia a syndrom drazdiveho creva.

luccija
17. dec 2022

Prešla si v práci na celý úväzok a odvtedy sa to deje.Ta hádka tomu len pomohla.Myslim, že ta práca Ti škodí...áno, aj MG môže spôsobiť redsiu stolicuu, ale, keby si nemala nervy z práce nedávala by si MG🙂
Tu paniku nejako liečis?už aa pomaly začína kolotoč bojím sa, že má preženie, keď potrebujem ísť z domu.Ked Ti bude treba pôjdeš kdekoľvek..nedaj sa tým ovplyvňovať za bežnej situácie na to ani nepomyslis

autor
17. dec 2022

@luccija presne tak. Do minulého mesiaca som to neriešila vôbec. Začalo sa vsetko nedávno. Nikdy som sa nebála, nemala som hnačky, žiadne problémy. Až teraz. A áno začínam sa báť, kde ma to môže chytiť. Neviem co s tým momentálne. Lebo fakt to príde vždy hrozne nečakane. Práca nie, tu mam rada, ale ludia v nej.

luccija
17. dec 2022

Ale ľudia k tej práci patria🙂to je taký úzkostny stav pre pokoj v duši si daj do vačku Smectu a nastav sa tak, že vždy máš kde ísť na WC.Podvedomie je sviňa.Ja som toto zažila minulý rok po očkovaní sa u mňa rozbehla úzkosť, tetania kŕče ..povedala som lekárov a asi mesiac som mala obavy chodiť ďaleko od domu, dovolenka a pod ..keď som chcela fungovať musela som to prekonať.

autor
17. dec 2022

@luccija a ako sa ti to podarilo?Ja som pol dna v office a potom idem do terénu a práve tam nemám kam na WC. Ale to je už len dopad toho. Pôvod je asi v tom strese z prace. Ale uvidím ako to bude pokračovať, veľa veci mi do života ako prišlo tak odišlo. Verim, že sa to upraví.

luccija
17. dec 2022

Dieťa malo prázdniny, takže som to musela prekonať a fungovať.Mala som ukludnovak od neurologicky, magnosolv a postupne som na to zabudla ako sa mi stav zlepšil.Ale často som myslela, že poviem otoč to ideme domov.Nikdy som také stáva nezažila veľmi nepríjemné
V teréne...neviem akú máš prácu vždy je niekde nakupak, pumpa...dávaj si probiotiká prejde to.Hlavne pozor na tie vzťahy v práci ja som tiež dosť citlivá a nesiem takéto žabomyšie vojny zle.Z jednej práce som odišla, lebo toxické vzťahy veľa ľudí odtiaľ odišlo agresor zostal a ostatní sa menia🙂

autor
17. dec 2022

@luccija mne bolo niečo sľúbené, zastupovala som kolegyňu omarodila. Ta co odchádzala. Keď prišla výplata, zrazu nedošlo co malo a vznikol problém. Nad riadená odmietla situáciu riešiť, ja som sa cítila oklamana, ukrivdena, muž do mňa doma hudol, že prečo a ako zo a rieš to a hento, začalo to z každej strany. Ďalšia kolegyňa, že som si to vybavila, že ja som ostala a druhá odišla, a proste katastrofálny stav na psychiku pritom prácu mám rada. Nič som nevybavila, pracovala som nad rámec a nakoniec to na mňa všetko padlo ako domček z karát. Do toho deti chore, vianoce atď. Poznáme to asi všetky. Ale toto je môj nový problém, už som všeličo riešila, ale tento priznak ešte veru nie.