Závraty, slabosť v nohách a únava. Ide o tetániu?

femme_fatale_svk
5. júl 2020

Ahojte,
Prosím Vás o radu. Mám už dlhšie problémy ako závraty, slabosť v nohách, hrozná únava (ráno sa hocikedy zobudím unavená ako by som vôbec nespala)...
Pred pár týždňami som bola mesiac v kúpeľoch a dokonca aj tam som mala to isté, čo som nečakala, nakoľko som myslela že všetky tie masáže, procedúry a plávanie mi uvolnia chrbticu čo aj uvolnili, no únava, závraty a slabosť ostala. Spolubývajúca a pár Ľudí tam mi poradili, že sa mám ísť dať vyšetriť k Lekárke či nejde o tetániu.
Máte s ňou niekto skúsenosti? Dá sa zistiť len z vyšetrenia krvi? Premýšľam, že cez týždeň sa objednám u Lekárky na odber krvi.
Ďakujem veľmi pekne.

sara07
5. júl 2020

však chod na preventivnu prehliadku a tam jej všetko toto spomen

femme_fatale_svk
autor
5. júl 2020

@sara07 ďakujem za radu, na preventívke som už veeeľmi dávno nebola.

jkovacic
5. júl 2020

Treba ísť k neurologovi, urobí testy na tetániu, na tento stav mi pomohlo magne b6 užívam dlhodobo a tiež milgama n, ale najskôr treba vyšetrenie

merien259
5. júl 2020

@femme_fatale_svk obvodná vezme krv a zisti podľa minerálov hlavne horcik bude znížený.... Ja mam tetaniu beriem magnerot... A bola som aj u neurológa poslali ma na vyšetrenie kde mi zistili tetaniu myslím ze to bolo EEG alebo tak nejako

merien259
5. júl 2020

@femme_fatale_svk oprava... EMG vyšetrenie

sara07
6. júl 2020

@femme_fatale_svk na preventívke ti urobia ekg , krvny obraz bez prosenia a potom ked pôjdeš ked budu vysledky tak povedz čo ta trapi

888zuzana
7. júl 2020

@jkovacic Len pozor na dlhodobé užívanie Magne B6-ak je syntetické (čo asi je) môže spôsobiť obličkové kamene. Tiež som o tom nevedela, ale teraz si už radšej vyberám pri dlhodobom užívaní vitamíny ktoré sú na prírodnej báze.

babulka97
10. sep 2020

@888zuzana mne doktorka odporučila magnezium Galvex beriem ho stále už dlhé roky