Závraty

lucinka178
8. jún 2023

Dobrý deň prajem. Prosím Vás, chcem sa spýtať, či niekto má skúsenosť s niečím čo ja prežívam už mesiac každý jeden deň.
Mávam každodenné závrate, točí sa mi hlava, vzadu hore ma bolí, akoby mi tam niekto niečo tlačil, to motanie hlavy trvá skoro pocelý deň, či sa pohybujem či nie, ako som povedala aj svojmu obvodnému, mám pocit akoby to začínalo vzadu na krku, niaka akoby nevoľnosť, posledné 3 dni, pozorujem bolesť chrbta, a po ľavej strane niečo ako mravčenie, niečo v takom znení. Sem - tam niaka tá bolesť brucha, to si ale myslím či nie je spojené aj s tým že pred dvoma týždňami mi robil aj preventívku, keďže som sa sťažovala čo sa so mnou deje, no boli zle výsledky na cholesterol a pečeňové testy. Takže na konci mesiaca idem na sono brucha a na konci Júla na Neurológiu kvôli tým závratom čo denno - denne pretrvávajú. Dosť sa bojím čo sa so mnou deje, keď to trvá tak dlho a každý deň sa pristihnem ako sa mi zahmlieva pred očami, pocit na odpadnutie.
Prežíval niekto niečo takéto, a načo mu lekári prišli? Vopred Ďakujem za Vaše odpovede, skúsenosti.

helianthuses
8. jún 2023

@lucinka178 Moze to byt cokolvek. Mne tiez zacali zavraty pred rokom. Hned mi robili CT. Neskor sa pridruzilo viac veci a zisitili tetaniu. Zavrate mavam stale s prestavkami uz rok.

kristinak20
9. jún 2023

@lucinka178 Mala som to isté, tri mesiace v kuse bolesti hlavy a závraty, bola som na MR mozgu a nič sa nenašlo, bola som na ORL, tiež nič, postupne ma začal bolieť aj krk a nakoniec je to všetko z krčnej chrbtice. Niektoré cievy a nervy sú tam utlačované, mozog nedostáva dostatok kyslíka a pod. Je to cervikokraniálny syndróm. Závraty prestali po rehabilitáciach, aj bolesť hlavy, ale občas sa mi to vracia, vtedy pomôže jedine cvičenie. Tiež zmeniť vankúš, navštíviť fyzioterapeuta a začať cvičiť SM systém.

luccija
9. jún 2023

@lucinka178 skús ísť pár x na masaz, cvičiť doma podľa YouTube rýchla fyzioterapia má tam videá na krčnú chrbticu.Aspon lieky na uvoľnenie svalstva Ti dala obvodná?
Tiež si myslím, že to bude chrbtica a nekonečný príbeh

kristinak20
9. jún 2023

@luccija Presne ako hovoríš, nekonečný príbeh. Mne stačí že mám cez deň trošku predklonenú hlavu a večer sa môžem pripraviť na neuveriteľné bolesti hlavy a závraty.

lucinka178
autor
9. jún 2023

@luccija Nie, nedal mi Dr. nič. Proste že ma skúsi poslať na Neuro.
Tak čakám kým tam pôjdem. No do vtedy ešte celkom času.

lucinka178
autor
9. jún 2023

Ďakujem Vám baby za Vaše odpovede, skúsenosti.
Prajem pekný deň 🙂