Závrať, točenie hlavy a problémy s krčnou chrbticou

tribratri
2. mar 2019

Pred 2 dnami sa mi vonku zrazu zatocil svet, instinktivne som sa chytil stlpika o ktory som bol oprety. Trvalo to sekundu dve. Potom sa mi motala hlava, tak som si kvokol a tak do 5 minut som mohol chodit, nestabilne. Odvedy nic, len slabsie motanie hlavy. Inak uz nejaky cas citim krcnu chrbticu (motanie hlavy) zo zleho sedenia pri pocitaci. Ci mi nafukalo na chrbat v ten den (bolo chlasno v chladku), alebo ze som vypil kavu (uz nepijavam kavu), zhodou okolnosti som si dal hodinu pred tym guaracuju (na uvolnenie kostroveho svalstva) a este asi na mna nieco liezlo (upchaty nos, hrdlo bolave)...

Z coho to mohlo byt? Viem ze sa to tu nevyriesi. Mam ist k Dr. po jednej zavrati? Nikdy predtym som to nezazil a bolo strasne silne a som z toho cely mimo. Vdaka

pininka
2. mar 2019

Nízky tlak, výkyv cukru, chrbtica. Najpravdepodobnejsie

tribratri
autor
2. mar 2019

Dodam, ze s kavou s cukrom som mal aj zakusok. A pravdepodobne som v ten den vypil len 2deci caju a 3deci vody. Boli asi 2 hodiny poobede.

tribratri
autor
2. mar 2019

@pininka dakujem. nizky tlak asi nie, mam vysoky a beriem na tlak lieky

eliska13
2. mar 2019

@tribratri asi zhoda náhod malo tekutín, mne sa to často stávalo pri probléme s krčnou chrbticou.Mozes mať nejaký nerv pricviknuty.ja som raz mala taký závrat, že mi vsetko utekalo ako keby si sedel vo vlaku...potom mi zistili zápal nervu
Skôr skús neurológa a poriešiť si chrbticu masáž cviky...

amarilka26
2. mar 2019

Kazdopadne by som sa neradila tu ale u lekara. Tiez som tlakar a nie je to sranda.

tribratri
autor
2. mar 2019

@eliska13 a tiez to bolo tak zrazu? alebo postupne

jamimka
2. mar 2019

Ak mas pochybnosti, ze sa ti to nestáva a zrazu nahle...ak si vylúčil tlak, malo tekutín. Tak zajdi k Dr ak je to odchrbtice, treba to riesit, moze to byt banalita, co zdravie nikdy nie je, moze to byt aj nieco vaznejsie .

vea28
2. mar 2019

Ja mám takú skúsenosť, že mala som vysoký tlak tri dni a stav na infarkt, potom dva dni nízky na odpadnutie. Išla som k doktorovi, urobili mi krvné testy a mala som zvýšené crp a veľmi málo železa, silná anemia.

vea28
2. mar 2019

Ak ti urobia testy na orgány a celý krvný obraz, možno budete múdrejší. Magnézium je tiež ako rýchla záchrana fajn.

eliska13
2. mar 2019

@tribratri zrazu

damiana2222
4. mar 2019

Toto som mávala..znicoho nič závrat..mala som to zo 3krat..a potom sa mi to tak zhoršilo..že som ani chodiť poriadne nemohla..nestabilná..kyvalo má ..šla som až potom doktorovi...mr hlavy..krčnej..nič sa nenašlo..ak je nestabilná chôdza tak to môže byť cievneho pôvodu..to mi aj napísali..