Poslednú dobu ma hrozne trápi voda v tele. Puchnú mi nohy, mám nafúknuté brucho a cítim sa celkovo, akoby sa všetka voda, ktorú vypijem, zadržiavala v tele. Skúsila som už všelijaké bylinkové čaje a tabletky a nič... nemáte nejaké tipy?
Odporucam z DM sumivy vitamin na odvodnenie. Mne to dost pomohlo. Mam sedave zamestnanie a tiez mi v lete zapuchali nohy. 2kg isli hned dole. Kneip - Endtwasserungs Brause
Ak je to dlhodobý stav treba to riešiť u lekára a nie cajikmi
Treba navstivit lekara, potrebne su odbery
Piť veľa vody a hlavne teraz v lete, aj keď necítiš smäd a myslíš si, že piješ dosť. Odporučil mi to vyskúšať všeobecný lekár. Ak často chodíš na WC, moču je veľa a je čo najsvetlejší, vtedy je to OK. Od júna teda pijem veľa vody a nohy mi úplne prestali opúchať, konečne po dlhej dobe mi vidno členky a hlavne teraz v lete, počas horúčav, keď som nohy vždy mávala veľké ako slon. Opuchy sú zadržiavaná voda, ktorá telu chýba lebo piješ málo. A samozrejme za predpokladu, že sa nejedná o zdravotný problém, nutnú návštevu lekára a liečbu.
@tatianaga ja som mala často problém, že sa mi tieto stavy navodnatenia vracali a pomohlo mi ako vravia ostatní menej soliť. Skúšala som aj rôzne produkty a nič nemalo dlhodobejší účinok, až mi nakoniec pomohlo Odvodnenie ženy od ZEEN by Roal... Bola som pokusny králik pri vývine tohto produktu, keďže som sa zapojila do testovania a neľutujem. Desať dní a pokoj dlhší čas.
@stanulienkat no veru ja ani nesolim. Takže to problém asi nebude 🙂
@veronikanika_89 no a tu forfeminu ste skúšali predtým tiež? Lebo asi si jedno z toho kúpim, len neviem, ktoré je lepšie
@tatianaga len na preventivke ti nespravia toto cielene vysetrenie. Niekedy aj vysledky z preventivky mozu byt ukazkove, lenze ked opuchas (aj napriek tomu ze je kravske teplo) a ako tvrdis pijes dostatok vody, nie je to v poriadku. Velky pocit smadu moze byt aj zacinajuca cukrovka, pozor na to. Nezatazuj si pecen este dalsimi tabletkami a cajmi na odvodnenie, radsej jedna zbytocna navsteva lekara akoby si to mala neskor lutovat
@tatianaga TO je na doktora, môže to byť aj srdce
@tatianaga áno, ako nemôžem povedať, aj tá mi zaberala, keď som ju používala, ale je to na dlhodobejšie používanie, aby bol vidieť nejaký účinok a ja mám tak, že sa mi tento problém objaví sporadicky... tento je na 10 dní a ja som videla reálne účinok. Navyše od ostatných by vyplavovať z tela ozaj iba vodu a nie veci, ako vitamíny či minerály, ktoré v tele majú zostať... Veď dajte vedieť, keď skúsite, ako to Vám zabralo
Tento týždeň som si všetkých lekárov stihla obehať, a výsledky mám v poriadku vo všetkom, vraj za to môže sedavé zamestnanie a mierna nadváha. Treba veľa tekutín piť a viac sa hýbať. Kúpila som si však aj ten výživový doplnok, čo spomínala tu veronikanika_89 a ako mám to tretí deň a mám pocit, že už sa to o niečo zlepšuje. Volá sa to Odvodnenie ženy , keby niekto chcel vedieť. Také čierne balenie. 👍
Mala som pocit opuchnuté nôh,začala som piť čaj na odvodnenie cca za týždeň zápal oblicky
@ejanjelik ja som bola u urológa, a ten mi obličky vyšetril a mám ich v poriadku. Mám ísť na kontrolu ešte o mesiac, ale vravel, že je ešte nejaké vyšetrenie, ale to sa musí nejako zasahovať do obličiek - odobrať vzorka, a to by bolo úplne zbytočné, lebo sa pri ňom môže zaniesť aj infekcia do nich.
Prestat solit.