Ahojte, som závislá na spreji do nosa. Používam ho denno denne od rána do večera už celých 8 rokov. Je to dlha doba, boli ma stále hlava, som akoby stále nachladnuta, môže to byť tým sprejom. Prijala by som rady ako sa toho zbaviť raz a navždy, kto má skúsenosti ďakujem
Samozrejme, že je to tým sprejom, si si parádnu závislosť vypestovala ... robí sa to tak, že najprv sa istý čas prestane striekať do jednej dierky, potom už ani do druhej ... no po 8 rokoch neviem, či už nebudeš odborníka potrebovať.
@kristen1999
treba ist na ORL
@kristen1999 jasne ze je to sprejom, lekar mi vysvetlil ze ten sprej ti ulavj nachvilu ale zaroven vysusuje sliznicu ktora nasledne reaguje tak ze opucha pripadne tvori sople co automaticky vedie k tomu ze mas upchaty nos a ze streknes zas a uz si v zacarovanom kruhu. Skus stirekat len solny roztok. Ja som s tym bojovala roky nevedela som dychat iba pri mori mi sprej nechybal. Raz jednoducho som sprej odlozila a hotovo, potrapila som sa dychanim cez usta par dni a odvtedy mi nechyba a nos mam upchaty len ked som ozaj chora.
@butterflyeffect ja už som bola aj na pohotovosti lebo po muconasale mi znecitlivelo pol tváre.. Je to strašne
moj otec pouzival sprej do nosa 10 rokov otrivin, bol na nom totalne zavisli, ked si ho nedal nemohol spat lebo sa mu zle dychalo, nakoniec musel s tym prestat, zacalo mu strasne krvacanie z nosa musel chodit az na pohotovost , kde mu davali nieco do nosa a mixovali takze razdej by som s tym prestala
Na akom spreji si závislá? Ak je to sprej typu Olynth, Nasivin atď, tak to sú tzv dekongestíva a tie sa veru nesmú dlhodobo (užívajú sa 5-7dni). Sliznicu si doslova naučila na dávku drogy. Ja som kedysi používala par mesiacov Olynth a veru odvyknut si od neho bol záhul. Doktorka mi poradila odvyknúť najskôr jednu nosnú dierku a až následne druhú. A pomáhalo mi čuchať esenciálne oleje bud z difuzera alebo z takej tej inhalačnej tyčinky.
@kristen1999 viem ze tvoja doba s uzivanim mojich kvapiek sa neda porovnat (u mna cca 4 mesiace Nasivin), ale ja uz toho mam plne zuby, kvapky do nosa si riedim s morskou vodou a znizila som aj intenzitu podavania, aktualne max. rano a vecer pred spaním. Planujem uplne prejst na morsku a len ked to bude fakt nutné. Niekolko dní ked som zacinala s "končením s kvapkami" boli hrozné, nemohla som dychat, pod nos som si davala tymianovu mast, vetrovu mast, mentolove cukriky.... skratka hocico co mi aspon nachvilku uvolnilo dutiny. A po case sa to same zlepsilo.
@kristen1999 a napriekntomu striekas? Fakt sa divim. Ak nevies s tym prestat sama tak za lekarom vseobecny pripqdne na ORL. Je to zaviaslost ako kazda ina, len si to clivek neuvedomuje
@kristen1999 no mozes skusit kupit zodac, ktory si das na vecer aby sliznice kus odpuchli a do nosa uz len zvlhcujuce kvapky (morska voda a pod) a proste pretrpiet tyzden dva kym si nos odvykne
potom mozes skusit ist na orl, kde ti predpisu nieco silnejsie na odpuch, ale i tak nejaky tyzden aspon odtrpis s upchatym nosom
a este moznost je odvykat dierky postupne, cize tyzden uz striekat len jednu a ked si jedna odvykne od kvapiek, prestat strielat aj druhu
a este na regeneraciu mozes pridat nosnu mast (napr Nisita, alebo klasicku eukalyptovu)
@mima172 ja otirivin najviac iné nepomáhajú, vlastne mam pocit ze žiadne už
@jaond19 mne keď došli kvapky večer, utekala som aj v noci do lekárne na pohotovosť inak by som sa zadusila
@kristen1999 Jasné, že nepomáhajú, už máš sliznicu nosa natoľko zničenú, že nemajú ako pomôcť. Skús ako ti radím - odvykni 1 nosnú dierku a až, keď ta bude v pohode (7-10 dní), tak prestaň striekať aj do druhej.
Skus aerinaze tabletky,sú na opuch sliznice, ja s tým mám problém dlhodobo, aj teraz už vyše mesiaca,proste jeden zle prelieceny zapal dutín,alergia a astma a katastrofa. Snažím sa vydržať. Sprej dávať len ,keď to je nevyhnutné. Max 2-3dni a poprípade v noci. Dosť pomáha aj Tea tree olej do zvlhčovača na noc.
@kristen1999 až sa ti rozpadne nosová prepážka , potom ho isto dáš preč 👉
Tiez som zavisla.. ale pre svoj lepsi pocit kupujem detsky olynth so zvlhcujucim ucinkom a davam vzdy len pol streku.. tiez to budem musiet asi riesit s orl
@kristen1999 ja som dostala Kortikoidy a nepomohlo no zmenila som kvapky a fakt za deň dvakrát jednu kvapku no viem ze ak by som prestala bude zle.
@kristen1999 ja som striekala dlhsie, des. Bez nasivinu som sa nemohla pohnúť, keď som si nestriekla, tak som mala pocit, ze sa zadusím, lebo cez ústa som dýchať nevedela. No a najhoršia bola noc, akonáhle som si ľahla, tak hneď blok na obe nosné dierky. No ale zatala som sa, a prestala som, najskôr počas dňa. Oči mi slzili jak divé, nevedela som dýchať a cítila som sa zle psychicky. Ale len pár dní, po pár týždňoch to bolo unesitelne a potom som skúsila už aj noc bez nasivinu a šlo to. No a pred rokom som mala covid a som tam, kde som bola. Opäť si odvykam.... Držím palce, keď budeš chcieť, tak sa tej závislosti zbavis aj sama. Ale ľahké to nebude.
Ja som to mala tiež a najprv som si kúpila iný sprej do nosa s inou účinnou látkou, potom som si striekala len do jednej dierky, a zaťala som sa, že nepovolím a uvoľnilo sa to. No nie úplne.. ale zvládam fungovat bez spreje aj keď niekedy v ľahu je to horšie. Aj na CT som mala popisované, že mám hypertrofiu nosovej sliznice
@kristen1999 ORL vysetrenie, budu ta liecit
Skus inhalator. Citala som jednu diskusiu kde sa zbavili zavislosti pravidelnym inhalovanim
Poradím ako už pisu vyššie , ja som bola
Závislá cca 3 roky a pomohlo mi presne to čo tu pisu že začať jednou nosnou dierkou , už dva mesiace som bez kvapiek .
Kúp si morskú vodu a proste musíš týždeň vydržať a bude dobre. Ale ten týždeň bude krutý...