Závislosť na nosových kvapkách

1. dec 2020

Ako sa zbaviť tejto závislosti? Už 4 mesiace od choroby si vkuse dávam spreje do nosa,, najprv som po týždni od užívania prešla na ten sprej s morskou vodou, ale to mi nepomohlo s upchatym nosom, tak som zas siahla po týchto sprejoch a odvtedy to ide.. viem, že je to už závislosť a skodi mi to. Máte skúsenosť? Čo vám pomohlo?

ibrunova
1. dec 2020

No pomohlo prestať, nič iné.. Zo tri dni som mala ešte opuchnuté a pocit plného nosa, ale potom to rýchlo prešlo.

meluela
1. dec 2020

4 mesiace je este relativne v pohode co sa tyka dlzky zavislosti, odvykanie by nemuselo byt az tak zle. rataj par dni s totalne upchatym nosom ked budes musiet docasne dychat ustami, potom to postupne povoli. co si pamatam tak najhorsi bol prvy tyzden, po 2t to uz bolo uplne ok. a to som brala kvapky este dlhsie. treba sa ale potom kvapkam niekolko rokov vyhybat pocas choroby.

zojanka
1. dec 2020

Keď sa mi stalo tak som dake dva - tri dni davala už len na noc aby som sa vyspala a potom vysadit úplne. Nic ine len pretrpiet 🙂 a cim skor tym lepsie

amelie2017
1. dec 2020

Ja som bola zavisla roky. Ked som sa tohl chcela zbavit, zacala som si striekat len na spanie. Potom uz len do jednej dierky. A potom bol lockdawn, pocas cesty do lekarne ma zastavili 3 policajne hliadky za 10 min cestu, uz sa mi nechcelo vysvetlovat, ze idem do lekarne a riskovat pokutu, vydrzala som par dni a bolo po zavislosti

snazilka_bio_mamka
1. dec 2020

ja som bola závislá od svojich 6 rokov do 27ich rokov. Ked som mala 20 poslali ma na poletavanie sliznice, bolo to sice bolestive a neprijemne ale pomohlo mi to na 1 rok. Potom som ochorela a znova som do toho spadla. Ja som bola závisla na olynthe ale strasne. V noci som sa budila aj 4x a ked som nemala tak som sla v noci aj na pohotovst do lekarne proste to bolo strasné. Najlepšie je ze absolutne netusim ako som s tym prestala. Teraz uz 3 rok nepouzivam a to som bola aj chora. Je to aj o psychike. Mala som stale doma olynth ale straasne maličko, len na spodku a stale som si to odkladala, ze este si nedam, vydrzim ale mala som tu istotu ze este mam. 2 tyzdne som sa dusila, nespala som, studene obklady som si davala a proste ma to prešlo pomaly. CIze bud poleptavanie sliznice alebo sila vôle. Mne sa neupchal nos, nemala som hlieny ale sliznica sa mi zdurila, proste som to musela prežiť. Teraz po 3 rokoch začinam citiť nejake vône konečne. Držím palce je to svinstvo.

simca06022011
1. dec 2020

No iba prestať. Jasne ze bude opuch ale prejde to. S držať sa pokynov... Kolko dní používať a dosť. Kolegyňa to riešila s frajerom... Je to už iba na tvojej vôli. Do nosa si vôbec netreba nič namiesto striekat, lebo podľa mňa to stále vyvoláva potrebu "dačo si streknut". Možno orl lekárka by poradila?

alana1
1. dec 2020

mne sa upchal nos pocas tehotenstva a rok po porode, cize som skoro 2 roky vkuse brala kvapky, tiez som bola zavisla...a zbavila som sa ich takto, kupila som si detsky nasivin, najprv ten slabsi a potom ten najslabsi, postupne som zacala kvapkat len do jednej dierky, len nato aby som mohla dychat, cize striedat raz jedna raz druha...a ono to tak po mesiaci cca preslo...teraz mam plny nos ale iba rano ked sa prebudim...

miri.b
1. dec 2020

postupne znizovat davku a prestriedat napr. s Aspectonom/ velmi dobre recenzie su nan

petruska19
1. dec 2020

Ja som bola závislá 9rokov. Mne pomohol sos sprej z LR. Používame už iba to

michluc
1. dec 2020

Doverne poznam,zavisla som bola vyse roka , pomohol sprej Dymista , predpisala mi ho alergo , rano a vecer jeden strek , za dva dni som ani nesiahla po kvapkach 😊

diewcatqoo
1. dec 2020

Snaz sa davat si kvapky iba na noc, resp. postupne znizuj davkovanie tak, aby si dosiahla to, ze vydrzis bez kvapiek pocas dna a daj si na noc. Potom na noc si daj kvapky len do jednej dierky, aby si cez nu mohla dychat. Do druhej nic nedavaj, po par dnoch bez kvapiek sa ti sama uvolni a nebudes potrebovat kvapky.

uhnakova
1. dec 2020

Skus prejst na detsku verziu kvapiek/spreja, obvykle ma polovicnu koncentraciu ucinnej latky a je menej agresivny na sliznice. Ja to vzdy tak robim, ked uz nadcha ustupuje. Postupne znizuj davky,nakoniec si strekni len pred spanim. Pockaj si na uprsany vecer, nechaj pootvorene okno, alebo dobre vyvetraj a uz si ziadne kvapky nedaj. Jednu noc predychas a druhy den uz nebudes kvapky potrebovat. Drzim palce.

kinderzwillinge
1. dec 2020

Aj mne sa raz toto stalo po chorobe a velmi mi pomohlo si obcas preplachnut nos studenou vodou 🙂

shee11
1. dec 2020

mne sa to stalo v tehotenstve a po porode. Pomohlo mi znizovanie davky, cez den som vydrzala bez a vecer osm si dala trochu spreju na vatovu tycinku a potrela nos.

anjika44
1. dec 2020

Dá sa to, ja som si nevedela oddýchnuť kedysi od sanorinu a už desať rokov som ho nebrala. Mne napríklad byhovuje vincentka alebo tie nosné kvapky z dmky. Vincentku si človek môže kvapkať aj každú polhodinu a nič sa mu nestane.

janca704
1. dec 2020

Ja som zavisla kazdy rok, kvoli alergii, na kt. mi nic nezabera, len "navykove" spreje. Takze v lete mavam "odvykacku" a to tak, ze striekam len do jednej dierky niekolko dni, kym druhu necham odpuchnut tak, aby som nou vedela udychat, kym sa bude davat do poriadku ta prva (do tej uz, samozrejme nestriekam nic). Funguje to..aspon mne.

rhodesian
18. apr 2021

Nakoľko s touto závislosťou bojujem už x rokov , a konečne som sa rozhodla prestať 🤦‍♀️ rada by som obnovila túto tému, lebo ma zaujíma.
Žienky ktoré ste boli závislé dlhší čas, ako dlho trvalo dokým ste sa závislosti zbavili ?

shee11
18. apr 2021

@rhodesian chvíľu. Najprv išla jedna dierka, potom druhá 🙂

anjjjelik69
22. feb 2022

Čauteee žienkyy obnovime tuto temu? Je tu este niekto s tymto problemom?

rhodesian
23. feb 2022

@anjjjelik69 ja ešte stále 🤣 nejaký nový nápad ako sa toho zbaviť?

andrearea
23. feb 2022

@anjjjelik69 ja.🙋‍♀️ Rok a pol som si kvapkala na noc, posledné 4 mesiace už aj počas dňa. Posledný týždeň som cítila, že už po 6 hodinách sa mi nos už zase pcháva a kvapky neúčinkujú až tak silno. Včera som s tým išla na orl, jasné, že prvé bolo okamžite prestať používať. Dostala som kortikoidný sprej, antihistaminika a tabletky na uvoľnenie nosa ( pseudoefedrín). Teraz je to druhý deň bez kvapiek, noc bola katastrofa, cez deň sa to dá. Zaťala som sa, že vydržím, lebo inak sa z tohoto bludného kruhu nedostanem 🙂

maryskas
23. feb 2022

aj taká inhalačná tyčinka Hapčí je fajn, keď nechcem siahnúť po spreji, ale potrebujem uvoľniť nos :D

dzina007
23. feb 2022

ja som najprv presla na detsky sprej, je slabsi, a potom cez den som nestriekala len na noc, potom len do jednej dierky druh som nechala nech sa trapi a potom uz som prestala uplne.

marlent
23. feb 2022

Boze ja do konca zivota asi 🥺

anjjjelik69
25. feb 2022

Tak ako som tu pisala 22.2, odvtedy som sa kvapiek ani nedotkla, prvy den strasny, hovorim ze to ani nevydrzim, v noci som sla spat, ze si ich idem dat, nakoniec sa mi odopchala 1 dierka, tak som na to kaslala, hovorim ze vydrzim, druhy den uz lepsie, striedalo sa to ,ze sa mi zapchala jedna a odopchala druha a naopak, .. tak som si par krat este strekla detsky nasivin a popritom vincentku, dnes??? Parada, zapchala sa mi dierka asi 2x aj to mozno na pol hodku, strekla vincentku a som bez nich 4 dni... skuste to .. ked sa vam nebude dat dychat, dychajte ustami alebo si streknite len do 1 dierky.. ked vydrzite prvy den mate vyhrate... ten je najhorsi

anjjjelik69
25. feb 2022

A podotykam zavisla som bola 5 rokov.. a na muconasale.. manzel neveril, ze je stale plny... ja som po covide, a mne normalne z toho bolo na h.... ja som smrkala a furt kvapky som si davala, 1 muconasal som mala na 2-3 dni.. zavisla jak na drogach...