Závislosť na nosných kvapkách

kvetinka1405
4. jan 2021

Ahojte boli ste niektora závisla na nosových kvapkách ako je muconasal alebo olynth?

romanka_369
4. jan 2021

@kvetinka1405 ahoj.. Ja na muconasal..

nikyy
4. jan 2021

@kvetinka1405 ja už 6 rokov v októbri som mala už podstúpiť operáciu lenže to zrušili kvôli covid ..

kvetinka1405
autor
4. jan 2021

@romanka_369 a ako dlho? Ja uz nemôžem bez nich existovat

kvetinka1405
autor
4. jan 2021

@nikyy a ako často ste si ich museli striekat za den do nosa?

romanka_369
4. jan 2021

@kvetinka1405 bolo to asi cca 2 roky..neustali pocit upchateho nosa a raz som citala nejaky clanok ze treba bez bich vydrzat a prejde to a vtedy som si ich asi 4 dni nedala vobec som myslela ze sa zadusim ale potom to preslo same..manzela to drzalo dlhšie a tomu pomohli nejake antibioticke kvapky do nosa od obvodnej na nadchu..

nikyy
4. jan 2021

@kvetinka1405 no ja si ich aj striekam doteraz každé cca 3hodinky niekedy aj každé 2 ... v noci tiež sa budím na to že sa mi ťažko dýcha a musím si strieknut ale ja už mám chronicky zápal dutín

kvetinka1405
autor
4. jan 2021

@nikyy a to už 6 rokov si ich striekate každe 3 hodiny?ja ich použivam cca 2 mesiace ale nemôžem bez nich už vydržať a nevydržim

kvetinka1405
autor
4. jan 2021

@romanka_369 a po 2 rokoch závislosti ste sa ztoho dostala?skúsim zajtra vybehnút k doktorovi či my nieco na to nedá

nikyy
4. jan 2021

@kvetinka1405 no ja som začínala raz, dva krát do dňa potom to išlo postupne častejšie a častejšie až tam vznikol úplný návyk ... Radim Vám čím skôr vysadiť radšej vydržať 4-5 dni s plným nosom ako to nechať zájsť takto ďaleko

kvetinka1405
autor
4. jan 2021

@nikyy a určire to po nejakych dňoch ked si ich nedam to samé odpuchne?

romanka_369
4. jan 2021

@kvetinka1405 ano nedavam si ich uz vobec..ako vravim 4 dni som vydrzala a potom to preslo nastastie..teraz ked potrebujem si striekam iny sprej ale iba raz za cas..tie kvapky neviem ako sa volaju..oni su take ze na 7 dni a potom by sa uz nemali pouzivat..

romanka_369
4. jan 2021

@kvetinka1405 su to kvapky pamycon

fajnova
4. jan 2021

@kvetinka1405 pridávam sa do partie. Frcim na muconasale a je to už pekných pár rokov. Na čas mi pomohli kvapky Dymista, vtedy to bolo super, ale keď som ich vysadila, tak zase som do toho spadla.

romanka_369
4. jan 2021

Inak akurat vcera bola o tomto reportaz v spravach a tam radili vyskusat namiesto kvapiek od ktorych je clovek závislý bud morsku sol sprej alebo nejaky detsky sprej do nosa ktory nieje taky agresivny a vydrzat..

kvetinka1405
autor
4. jan 2021

@romanka_369 ďakujem

fajnova
4. jan 2021

@romanka_369 nepomáha, mne to ešte viac upchalo nos

romanka_369
4. jan 2021

@kvetinka1405 nieje zaco.. Drzim palce aby Vam to co najskôr preslo👍..

kvetinka1405
autor
4. jan 2021

@fajnova ako často si davate kvapky muconasal?aj sa budievate na to v noci?a tie dymista kvapky vám niekto predpísal?

romanka_369
4. jan 2021

@fajnova skusila ste aspon tie 4-5 dni vydrzat.?

mizub
4. jan 2021

@kvetinka1405 mne vznikol navik na Nasivin po 7mich dnoch. Odvtedy Nasivin nepouzivam vobec, len ked som bola tehu, tak novorodenecky som pouzivala, ale dospelacky nikdy uz. Vydrzala som bez kvapiek 2-3 dni a odpuchli mi sliznice same. Moj manzel bol na muconasale. Niekolko mesiacov, skoro rok, si denne musel striekat. Ked som ho konecne presvedcila, ze to nie je normalne, tak som mu nakazala nepouzivat ziadne kvapky s liecivom a vydrzat par dni s opuchnutymi sliznicami a po par dnoch opuch zmizol a zbavil sa zavislosti. Striekal si len morsku vodu vtedy. Nasledujuci rok nepouzival muconasal vobec, len jeho prirodnu nahradu s morskou vodou Aspecton a ak nepomohol ten, tak pouzival otrivon alebo olynth, ale vzdy len ak bolo velmi zle. Bal sa, ze opat bude zavisly na kvapkach.
Vyskusajte par dni si kvapky vobec nedavat. Len morsku vodu. Ano bude to narocne, budete musiet dychat ustami v tom case, ale po tych par dnoch Vam sliznice odpuchnu a bude dobre. Potom si daje isty cas pozor a nepouzivajte radsej kvapky, skor len prirodne...

lelluska
4. jan 2021

@kvetinka1405 Juuuj ja roky😊najprv muconasal potom olynth..lekári vedia predpísať kvapky na alergiu - tie že vraj pomôžu. Ja som sa z toho dostala sama, ale bol to boj.

kvetinka1405
autor
4. jan 2021

@lelluska a ako často ste si striekali kvapky?a ako ste sa ztoho dostala?

lelluska
4. jan 2021

@kvetinka1405 Asi každých pár hodin, aj v noci som sa budila na to, že vyslovene nemozem dýchať. No proste brutal závislosť. Prešla som na nasivin soft, a zacat striekať len do jednej dierky, len vtedy keď už sa ozaj idete zadusiť. Sliznica v druhej dierke sa začne obnovovať. Dalej som používala masticku
nasita a olej coldastop. Do nosa stále striekať striekať physiomer na zvlhčenie. Za 4,5 dni som sa z toho dostala. Dá sa to, len treba kus vôle k tomu. Alebo teda skúste si dať niečo predpísať, to je možno jednoduchšia cesta.

fajnova
4. jan 2021

@kvetinka1405 dávam si ich niekoľko krát za deň, ale napríklad v robote si musím striekať častejšie ako doma. V noci sa tiež budím na plný nos a ráno je to úplná katastrofa. Dymistu mi predpísali na ORL. Chcem si ísť zase vypýtať, fakt to bolo super, úplne som si to užívala, aj vône a chute som začala cítiť. Ale prvé razy to bolo dosť nepríjemné, akoby som mala v nose tisíc ihliciek. Chcem si ísť dať zase predpísať.

janinah
4. jan 2021

Hlavne nikam nebehat k dr.chytit covid v čakárni za to nestojí.osobne by som prestala kvapky a dala antihistaminikum na noc v tabl....prip.telefonicky kontaktovať ORL amb.a poradiť sa.... niektorí po rokoch kvapkami a potrebujú operac.zakrok na sliznici nosa čo nebude tvoj prípad.nie som laik.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
malinoismum
4. jan 2021

@janinah včera to bolo v tv... a máš 100% pravdu odkazuje aj moja mama zdrav sestra 🙂

chiccco
4. jan 2021

@kvetinka1405 ja sa tiez pridavam,som závislá na nich odkedy nosím rúško,mne to strašne vysusuje nos,nemôžem dychat3,tiez by som sa rada toho zbavila,lebo spreje1 do nosa mam všade aj pod vankúšom,v noci sa budim ako nemozem dychat

janinah
4. jan 2021

@malinoismum že pozdravujem kolegynku😉

janinah
4. jan 2021

@chiccco to nie je z rúška,ale skús zmeniť materiál rúška napr. jednorazové chir.