Žienky idem si k Vám po radu. Môj priateľ berie neurol 1,5 roka jednotky ,, 2 miligrami denne. Chcel by stým skoncit ale nevie ako... Poradte mi ako mu pomôcť ,, má stým niekto skúsenosti ???
@melinda1991 co tym myslis nevie ako? Neurol predpisuje psychiater tak asi by mal ist za nim ked ho chce vysadit. Neurol nie je B12, ze si ho nasadis a vysadis kedy sa zachce. Pri vysadzovani tychto liekov sa znizuju davky - je dolezite vediet o vedlajsich ucinkoch ktore pri tom pravdepodobne budu. Len tak niekoho zbavit neurolu, to by si mohla vidiet doma taky cirkus na aky budes dalsich 10 rokov spominat.
@melinda1991 konzultovať s lekárom, ktorý mu ho predpisuje, postupné vysadenie. Určite nie len tak zo dňa na deň vysadiť.
bral niekedy AD? Ak áno, tak presne tak isto sa vysadzuje aj Neurol. cca mesiac. Ale aby nemal ťažšie stavy tak to môže postupne natiahnuť na 2 mesiace.... Ak bral denne 1 tabl. Neurolu tak nech skúsi brať o 1/4 tabl. menej a nech to v tomto stave berie min. 2 týždne. Keď to bude mať ako - tak zvládnuté , nech zas ide na nižšiu dávku o 1/4 tabl. Za tie 2 mesiace by to mohol zvládnuť... Potom po tejto odvykačke nech radšej berie Magne B6, alebo aj magnézium - to môže aj dlhodobo.
Ze s tym chce skončiť, by mal v prvom rade konzultovať so svojim osetrujucim psychiatrom. A neriešiť odvykacku cez sprostredkovatela na webe pre tehotné.
to skor vyzera tak, ze ho nemal riadne predpisany...
@renatka1985 to je mi úplne jasné. Lebo žiadny pricetny doktor by nenechal pacienta cele roky na 2mg dennej dávke. A osobne neverím, ze po takej dobe dotyčnému tie 2mg stale postacuju na normalne fungovanie. Nič to však nemení na fakte, ze to treba riešiť na psychiatrii. Rovnako ako heroín, alkohol alebo automaty...
Mňa psychiatricka necháva už vyše pol roka na xanaxe, a neriešime to. Jedného som sa už ale zbavila tak skúsim už ďalšieho sa zbavit
neurol predpisuje aj neurolog nielen psychiater za zvkašť recept s odporučanim
@ayanamirei ako na nepoznanie, nerozumiem tomu moc ?
@kittykat22 Ty si to prežila na vlastnej koži, keď tvrdiš, že dalšich 10 rokov budem na to spominať ?
Keď chceš napíš mi viem ti otom povedať dosť....
Aké má ťažkosti, kvôli ktorým berie neurol? Aké má príznaky, keď si ho nedá? Nutné potrebuje dat si ho aspoň 2krat denne? Zaberie mu v tejto dávke? Predpisuje mu ho kto? Treba sa poradiť s lekárom, ja by som vedela poradiť približnú schému ako vysadzovat. Môžeš mi aj správu ak chceš. Skúšal s tým už niekedy skončiť, či nejde to?
@stary_ujco no 2mg je masaker fakt
Odvykanie od neurolu rieši psychiater, tak nech sa k dákemu objedná, odporučenie nepotrebuje.
niekedy treba hodpitalizaciu na pduchiatrii par tyzdnov nesiacov. je to heroin slusnych ludi
@lucia851 lekárka Ta nechá aj roky, aby mala pokoj😜a nepočúvala, že Ti nie je dobre
@melinda1991 kto mu ho predpísal neurológ, obvodná, psychiater?vysadzuje sa po mini štvrtinách a dlhodobo mesiace, roky.Niekedy až na liečení či v nemocnici.
@melinda1991 prezila som okamzite vysadenie SSRI - a je na co spominat. SSRI su oproti neurolu lentilky.
@kittykat22 môžem sa spýtať, prečo okamžité v sadenie? A porovnať s neurolom? Čo sa dialo?
@yvoneta pretoze som brala malo. 25mg denne - co je nic davka. Vysadit na jeden sup nie je problem 🙂 Mala som stavy, ze som mala pocit, ze sa pohol cely zorny uhol - akoby sa naklonila zem na par sekund 😀 na ulici som spravila pohyb akoby som padala, a rychlo sa spamatala a postavila rovno. Ludia sa pozerali ci som normalna 😅 Vsetky problemy sa tykali zorneho pola. Bolo to par epizod na par sekund - nic vazne.
@kittykat22 aha, skôr také neurologické ťažkosti. A keď píšeš, že ssri sú lentilky oproti neurol, čo sa deje človeku bez neho, ako vie, že mu je zle zo zdravotného psychického problému a že je to už závislosť a abstak?
@yvoneta no samozrejme ze neurogicke tazkosti 😀 pretoze je to neurologicky liek 😅 Neurol su velmi silne lieky ktore tlmia depresie a vazne zdrav. problemy. Tam nejde o to ze by mohol mat minutove stavy, ale ze sa pacientovi kompletne zmeni osobnost. Neurol nebyva predpisany len tak, a je dolezite jeho vysadenie a neziaduce ucinky konzultovat s lekarom.
@kittykat22 čo je ssri?ak sú zo nejaký druh AD tak sa nečudujte. Deje sa to pri rýchlom vysádzani.
@kittykat22 možno len ako komu sa zmení. Dr dáva meurol, lexairin popri AD ako balíčku. Ak berie pán AD a postupne bude vysádzať. Len či to sám chce.
Pekný večer potreboval by som poradiť moja partnerka je silné závislá na neurole 0,5 mg bežná jej dávka na večer je 6 až 7 tabletiek a bez efektu dakujem
Zdravím vás, mám otázku ohladne týchto látok..
priatelka zmenila prácu ktorá bola zodpovedná a náročná, predtým bolo všetko v poriadku ,no ako prácu zmenila, mala stres nervy a nátlak ..na to začala brať neurol a k tomu neskôr aj tabletky na spanie(neviem názov) časom som si všimol že to berie častejšie až mi miestami prišla taká odtažitá uzavretá nervozna a všimol som si aj takú miernu nepríčetnosť resp zaujatosť len na neake dané povinnosti. Počul som že neurol podtláča chuť na sex a tak tiež ked neprestane účinnosť lieku a na to si trochu skoro dá tabletky na spanie vraj to má neaky efekt… teraz po pol roku je to moja ex…. Zaujimalo by ma ,či mohlo toto jej tabletkové obdobie narušit chémiu v našom vzťahu. Dakujem
neurol je navykovy liek, prestat jedine pod dohladom lekara postupnym znizovanim davky