Závislosť na liekoch od bolesti

29. apr 2023

Ahojte,píšem anonymne,lebo mi to je nepríjemné,prosím neodsudzujte ma sama sa s tym trápim,nepotrebujem ešte nejaké blbe komentáre....ma prosim vas niekto skúsenosť zo závislosťou na liekoch? Lebo ja to mam určite a som bezradná,kedysi som mavala migrény pri ms,ale casom a vekom sa to začalo stupnovat a bolievala ma hlava častejšie a častejšie,az som teraz v takom štádiu ze ma bolí hlava denne a ja si musim dat tabletku a co je horšie tak aj čípok od migrény,viem ze to už nie je migréna,ani obyčajná bolesť,ale liekova bolesť,preto chcem len zistiť,ci si niekto tým prešiel a zvládol to aj sám sa oducit a ako dlho to trvalo...ja ked si nedám tu tabletku začne ma bolieť neskutočne hlava ako by som ju mala vo zveraku,po tabletke to zase prejde,ale ja uz takto nechcem žiť na liekoch,som objednana aj neurologicke ale az v júni,len myslim ze ona bude do mna tlačiť ďalšie lieky,tak skúšam ci nevie niekto nejakú radu...inak skúšala som aj homeopatiká no na mna nic nezaberá..

zuzik307
29. apr 2023

konkretne ake lieky uzivas? a ako casto?

autor
29. apr 2023

@zuzik307 sumatriptan Cinie a striedam to zo zarabanymi capikmi,ktore su na migrény,raz mi zaberie tabletka raz cipok...a musim denne,preto ma to trápi,inak ked tak nad tým rozmýšľam tak takto ze denne to užívam od vtedy ako som prekonala Covid.

janinah
29. apr 2023

Bolesť hlavy moz mať mnoho príčin od vysokého tlaku cez očný problem po nádor.mala si to riešiť už dávno.Zacni u obv.dr.necakaj až na neurológa v júni

1fifinka1
29. apr 2023

Ja som si dávala na migrenu aj dávam raz mesačne ataralgin, nič iné mi nezaberá. A neurologická povedala, že som závislá. Ja si to nemyslím. Raz za mesiac. Povedala, že mám brať iný druh.

autor
29. apr 2023

@janinah to ja mam davno všetko pochodene,tlak som mala zvýšený na to beriem Nebilet,u očnej som bola mam okuliare na čítanie,aj neurologičke chodím,CT mozgu a rontgen krčnej chrbtice je v poriadku,vsetko mam ok len hlava ma boli denne..neurologicka mi predpisuje tie Cinie a čipky,len teraz som objednana v júni k nej ze ideme to riešiť,ze pravdepodobne som uz na tych liekoch zavisla...len mam z toho strach,preto sa pýtam ci ma niekto skúsenosť.

sisaka
29. apr 2023

Nechapem. Sumatriptan sa nesmie brať denne. Je tam limit myslím 10 za mesiac? Doktorku s prepáčením nesere, že to pcháš do seba denne? Hlava ťa boli z toho, že ho berieš pričasto. Už si to mala dávno riešiť. Keď dostaneš migrénu treba si dať niečo iné. Neviem, ako fungujú doktori na Slovensku, ak sa ti dá choď čím skôr k nejakému, čo ti môže predpisať niečo iné.

1fifinka1
29. apr 2023

Mne moja neurologická sumatriptan ani nechcela dat. Vraj nato musí byť veľmi vážny dôvod.

inga93
29. apr 2023

to ti vazne neurologicka predpise zarabane cipky tak casto, ze ich uzivas takmer denne alebo dokonca denne? ak sa bavime o ergotaminovych cipkov, tie sa ani nesmu kombinovat s cinie

zuzik307
29. apr 2023

asi by som vymenila neurologicku...triptany sa neberu preventivne, navyse tieto tbl su v baleni po 4-6 ks...take mnozstvo baleni ti predpisuje dr.? inac, bolesti hlavy su aj pri histaminovej intolerancii, mas napr. toto vysetrene? ked su vylucene ostatne priciny...

kommune
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katusskaa
29. apr 2023

baby, ako jej pomoze, ze jej napisete, ze to mala riesit davno atd ved to ona predsa vie sama. autorka, najtazsi krok mas za sebou - uvedomila si si, ze to nie je ok. nemam skusenost ja, len v rodine - normalna odvykacka pod dozorom psychiatra.

taktotedanie
29. apr 2023

Mna by len zaujimalo, ci doktorke nie je podozrive, ze vam musi tolko cinii vypisovat pretoze v jednej krabicke je 6 ks a ked ich beriete denne tak to teda vam kazdy tyzden pise dalsima dalsi balik

autor
29. apr 2023

Žienky,ja si to všetko uvedomujem,preto to chcem riešiť,nechcem byt cely zivot na tabletkach...skor som chcela vedieť ci ma niekto skúsenosť ako to riešiť,keby ste vedeli co som ja všetko vyskusala,od biorezonancie,homeopata,rozne čaje,rimbabu dokonca doma pestujem a surové lístky žujem,levandulu mam olejcek tym si spanky potieram,inhalujem,jogu som zacala cvičiť.....no je to na zblaznenie,z ničoho nic ma zacne hlava bolieť kedykoľvek pocas dna a ta bolesť je neznesiteľná,jedine co mi zaberie je Cinia
@taktotedanie neurologicka mi predpisuje Cinie100. 2 krabicky mesačne a mne stačí pol tabletky ja si to prepolujem, cize to mam 24 tabletiek v podstate.

taktotedanie
29. apr 2023

Vyhladajte psychiatra

autor
29. apr 2023

@taktotedanie a ako sa to da prosim vas vyriešiť? Nestačí ked pôjdem k neurologovi ?

taktotedanie
29. apr 2023

Urcite nie
Zavislost riesi psychiater nie neurolog ten vam nic nepomoze maximalne vam cinie a cipky uz nepredpise ale to vas problem nevyriesi

rol76
29. apr 2023

@sisaka Lekáry na SK fungujú tak,čím viac liekov predpíšu,tým viac zarobia.Ja chodím psychiatrovy 18 rokov,a 18 rokov beriem Neurol.Niekedy 0,25-ku,raz-dva krát denne,ale ked má väčší stres v robote, dám si aj dva mg naraz...ke už nemám,zavolám,a predpíšú mi ihned.A asi nemusím vysvetlovať,čo to je za liek...

lucia147852
29. apr 2023

Určite aj psychiater, to je rovnaká závislosť ako keby si bola alkoholicka alebo gamblerka. Sama si veľmi ťažko poradis. Neuro ti len môže nepredpisat lieky, čo mala už dávno

lucia147852
29. apr 2023

@rol76 keď si uvedomujes čo je to za liek, prečo svoj stav neriešis s iným lekárom?

rol76
29. apr 2023

Je to jednoduché.Pošlú ma na odvykačku od neurolu,a dajú na miesto neho nijaký iný liek,kedže som veľmi úzkostlivý človek...Už som raz bol na odvykačke od Neurolu,a ten istý psychiater po roku mi to začal predpisovať znova.Iného lekára nechcem,lebo je dobrý,empatický,trpezlivý,len hovorím znovu,predpíše mi,čo len chcem...

1andrea111
29. apr 2023

Treba skúsiť znižovať liek, dať si nižšiu a nižšiu dávku, postupne, pomaly

autor
30. apr 2023

@1andrea111 Ano presne na to som myslela,že skusit to nejako sama,preto sa pýtam či ti niekto sám dokázal …tá psychiatria je až posledná možnosť,viem že tam by do mna natlačili ďalšie lieky ale ja ny som chcela byt úplne než liekov,nic iné neužívam len pól tabletky na tlak a toto na tu hlavu,som úplný abstinent,nefajčim ani som nikdy nepila a nefajčila len tá hlava mi sužuje život ale hovorim to od covidu takto na mna prišlo.

agulina
28. máj 2023

Úplne ťa chápem 😑 od pôrodu kedy som mala neustále bolesti som začala užívať lieky od bolesti a zašlo to až tak ďaleko že ak si jeden deň nedám tabletku tak večer nemôžem spať lebo ma bolia nohy aj ruky a škube mi v nich... úplne som z toho už mimo a strašne toho ľutujem lebo si už uvedomujem že bez tých liekov nevládzem mám zlú náladu, nič ma nebaví a strašne sa za to hanbím až že som matka a som taká nezodpovedná voči tak vážnej veci ako sú lieky od bolesti 😔😔😔 strašne mi chýbajú tie časy pred tým kedy som bola stále usmiata a nepotrebovala som žiadne tabletky .

rol76
28. máj 2023

Ja už cca.pol roka beriem Panadol Ultra Rapid šumivé tbl.2 kusi naraz,2 krát deňňe.(smie sa to max,tri dni...)Ale mám zo stresu také bolesťi hlavy,že jedinne tento liek mi pomáha.Už som bol aj na neurologickom vyšetrení,nič mi nezisťily,odbily ma tým,že je to stres,a že mám sa stresu vyhíbať...Ale kde si nájdem beztresovú robotu???

marlent
28. máj 2023

Bola som závislá na xanaxu pomáhal mi zaspať.
Až som si povedala stop.znizovala som veľmi pomaly dávku.stylom ze som tabletku obrusovala nožom aby bola menšia lebo ak som vzala len 3/4 bolo to zle takže fakt po malých kúskoch znižovala dávku.

autor
28. máj 2023

@agulina a ake lieky uzivas od bolesti?