Závislosť na liekoch

antonnota
22. okt 2024

Už zopár rokov beriem lieky, ktoré sú výnimočné aj tým, že pri väčších dávkach spôsobujú pocity eufórie. Kvôli momentálnej ťažšej osobnej situácii som, bohužiaľ, týmto pocitom prepadol a vytvoril som si na nich závislosť
Chcel by som to riešiť liečením, no mám otázku. Ak sa rozhodnem ísť na liečenie a oznámim, že mám tento problém, môže sa stať, že mi lieky úplne zakážu alebo ich poisťovňa prestane preplácať? Môže to spôsobiť aj iné problémy v budúcnosti, s predpisom liekov ktoré bývajú návykové?

Totižto neviem či ich budem môcť úplne vysadiť, nakoľko som doteraz nenašiel žiadne iné lieky ktoré by mi pomáhali.

rozculena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
idamia
22. okt 2024

@antonnota Co to je za liek?

rozculena
22. okt 2024

poraď sa najprv s lekárom,ktorý ti to predpisuje....to je nejaký opiát proti bolesti?

deti95060810
22. okt 2024

psychiater ti dá najlepšiu odpoveď....
ak užívaš dlhodobo tam bude dôležité dávky veľmi pomaly a postupne znižovať.

1andrea111
22. okt 2024

@antonnota nedalo by sa ich vysadiť alebo aspoň znížiť postupne doma?

antonnota
autor
22. okt 2024

Je to pregabalin, na neuropatiu. Predpokladam ze to budu chciet postupne znizovat, aby som ich prestal brat uplne.

aurinia
23. okt 2024

@antonnota vyhladaj si v tvojom kraji psychiatra ktory sa špecializuje na boj zo zavislostami. Vseobecnemu psychiatrovi by som asi neišla s tymto problemom. V Trnave je na družbe pri kauflande cez cestu. Pieštanska ulica sa vola tušim.