Už 2 roky som vkuse na kvapkách do nosa, bez nich nemôžem dýchať, strasne ma to štve uz som zúfalá ako sa ich odnaucit ? Neviem si predstaviť ze ich odrazu prestanem brat a nebudem dýchať nosom to by som ani po nociach nespala, je nejaky iny sposob ?
Treba ist k orl, mne predpisal jedny kvapky-nespomeniem si teraz na ich nazov, postupne som kvapkala iba tie a klasicke vynechavala, az som sa z toho uplne dostala
Da sa pomoct kortikoidami, zajdi za orl a oni ta z toho dostanu..
Dat iba do jednej dierky a tou dychat. Po par dnoch si druha dierka odvykne, potom nedat uz ani do tej prvej.
Ja som síce bola závislá iba pár mesiacov, nie dva roky, ale odvykla som si pomocou morskej soli, zo začiatku som si ju musela striekať fakt často, aby účinkovala, po dákych dvoch týždňoch som už vedela fungovať aj bez nej, teraz som už pár mesiacov "čistá" 😁😁
Ja som bola zavisla roky, ale iba na spanie. Cez den som nepotrebovala. Skusala som aj morskou vodou, aj detskymi, nepomohlo. Pomohlo len prestat s tym na tvrdo 😃 minuly rok, ked sme mali v Spanielsku zakaz vychadzania, policajti prisne kontrolovali vychadzanie. Kym som sla do lekarne 5 min od domu, zastavilo ma niekolko hliadok. A ja som kupila vsetko, len nie kvapky 🙈 no a kedze sa mi nechcelo po ne vracat a absolvovat zase tie vysluchy, kde idem, co idem a preco zase, tak som to vydrzala a odvykla si. Dokonca som bola tento rok brutalne chora a dala som to bez nich. Bala som sa, ze si zase zvyknem. Pisem ako tazky narkoman 😆
2 roky? ja som si davala kvapky tusim mesiac a v lekarni ma strasili operaciou 🙂 treba ist na ORL, ako ti pisali baby, ja som si ziadne kvapky nedala uz 10 rokov, a vobec mi nechybaju, nedavam ich ani detom, a myslim ze aj vdaka tomu sa rychlejsie dostaneme z nadchy
...určite riešiť na ORL ...tiež som bola zavislá strašne dlho....kupovala som kvapky skoro každý tretí deň...nos upchatý nonstop....dostala som kortikoidný sprej a po dvoch týždnoch pravidelneho užívania bol pokoj...a to som sa mordovala dobre 4 roky ako hlupa....odvtedy mam svätý pokoj....
Ja to tiež nechápem ako to môže brať niekto takto dlhé roky.Ale počula som o vela takých ludoch.Práve za to je tam pribalový letak neni tam len tak na srandu.Tušim sa to nesmie brať viac ako týždeň a ak som náhodou chorá že mám nadchu radšej si dám coldrex v sačku namiesto kvapiek aj tam je látka proti nádche.No a jedine asi odvykať postupne ako je tu aj pisane vždy s jednou dierkou
Smer orl. Je to závislosť. Vytvorilavsi si ju sama, teraz sa budes chvilu trápiť... Nie zo srandy je na kvapkách napisane kolko max. Dni aa mozu používať
@liusa82 no ja som raz bola chorá (zápal dutín : zápalové hodnoty na 600) .. dutiny som mala KO 3-4 týždne .. sami lekári mi tlačili nosné kvapky keďže som sa dusila.. a mame to tu, závislosť už vyše 7-8 rokov .. ale teda vyberiem sa aj ja na ORL
Ja som bola takto isto, pomohlo mi kvapky riediť Vincentkou (to mi poradila lekárnička). Začala som 50/50 a postupne som uberala kvapiek a pridávala čistej Vincentky