Závislosť na alkohole

7. jún 2023

Pekný večer, ja sama si uvedomujem, že mám problém s alkoholom. Na začiatok napíšem, že pijem max dva deci vína denne. Možno je to pre niekoho bežné popíjať každý deň malé množstvo, ale ja mám strach že to prerastie do väčšej závislosti. Mal niekto podobný problém a dostal sa z toho sám? Žiaľ asi ako u každého závislého, je spúšťačom niečo negatívne v živote. Jediná možnosť je sa s tym vyrovnat a nezvalovat to na problémy, ale je to žiaľ v poslednej dobe jedina príjemná vec na dni. Že večer keď malý zaspí si dať za odmenu víno. Mal to niekto podobne? Každe ráno si poviem, že dnes končím a nakoniec to nedodrzim 😔

mirkava
7. jún 2023

Keď bol syn malý dávala som si každý večer jedno pivko. Bolo to uvolnujuce, malý bol náročné dieťa. Teraz ma 9 a ja nepijem ani nie som závislá. Občas si dám, pivko mam rada😊 ale stačí mi aj nealko. Takže nemusí to prerásť v závislosť, ale môže.

januska12323
7. jún 2023

Vymeň víno za čaj, kávu, limonádu, koláčik...

nikolka1986
7. jún 2023

Tak 2 deci vína piješ prečo? Pomáha ti to nejak sa ukľudniť alebo to je zvyk a inak to s tebou nič nerobí, lebo ak od toho očakávaš nejaký efekt tak 2 deci stačiť večne nebudú a aby si dosiahla želaný stav budú to časom 4 deci, asi tak spoznáš že si závislá.

dzulli1980
7. jún 2023

Takto ... ja si roky rokúce každý večer, keď sú všetci na poriadku, dám pohár vína ... no nemám problém si nedať napr. keď je dcéra chorá, čosi treba riešiť atď. ... keď nemám doma víno, nebežím na najbližšiu pumpu si kúpiť ... pokiaľ si nalievaš preto, že bolo/je v Tvojom živote niečo negatívne, proste tým zaháňaš depresiu, je veľká pravdepodobnosť, že do toho spadneš ... však si skús pár dní nedať, čo to s Tebou spraví ... či budeš nervózna, či budeš bežať do najbližšej večierky si kúpiť fľašku ... ak hej, zastav to, kým je čas ... ľudia si myslia, že keď si vypijú, problémy zmiznú ... nie nezmiznú, možno na chvíľu, no v konečnom dôsledku to bude ešte horšie.

mircalla
7. jún 2023

Suhlasim, ze nemusi to prerast v zavislost, aj moze. Nie kazdy si vie urcit tu hranicu

https://psychoblog.sk/fazy-alkoholizmu-priznaky...

mircalla
7. jún 2023

@dzulli1980 Suhlas na 100%

autor
7. jún 2023

@nikolka1986 ukludnuje ma to. Prestanem toľko premýšľať a tak vypnem. Mne to nejde pri knihe, tv.
@dzulli1980 asi niesom má tom tak zle, že by som utekala kúpiť. Aj počas tehotenstva som ihneď prestala piť, hneď ako som zistila že čakám bábätko a vôbec mi to nevadilo. Len vtedy som zas nemala toľko trápenia s bolesti

zmrzlinka2021
7. jún 2023

Skús vypnúť pri niečom inom, napr cvičení. Stačí 30 minút, činky a cítiš sa báječné

dzulli1980
7. jún 2023

Pokiaľ si nalievaš preto, že máš trápenie a bolesť, čo najskôr s tým prestaň ... spadneš do toho, lebo časom Ti dva poháre vína stačiť nebudú ... je to cesta do pekla ... si mama, bojuj s tým, dieťa Ťa potrebuje ❤

0silvia0
7. jún 2023

Z toho trapenia a bolesti sa nam tu radsej vypis, to sa ti viac ulavi ako po alkohole, si tu anonymne

deti95060810
7. jún 2023

skús napísať tvoj problém - samozrejme anonymne.
nemusí to byť dnes, a ani zajtra....keď budeš mať čas a chuť.
drž sa. ❤🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
7. jún 2023

Davat si alkohol ako liek na trapenie je problem, vacsina alkoholikov zacne prave tak. Jednoducho nemaj alkohol vobec doma, proste ho nekup. Ak to nedokazes, tak vyhladaj odbornu pomoc. Moj manzel je synom alkoholika a je to velmi traumatizujuca skusenost. Nemas nejaku kamosku, ze by ste si vecer nejako napisali, trochu sa vyrozpravali z celeho dna? Namiesto toho vina.

bibina32
7. jún 2023

Poznám jednu osobu, ktorá začala s jedným pohárom vína. Po 10 rokoch je to pol litra vína.Najhoršie na tom je ,že tá osoba si to neuvedomuje, že je závislá. To popíjanie berie tiež ako odmenu.
Je tu mamička "drazil", nájdi si ju tu na koníkovi. Ona mala problém s alkoholom, bola aj na liečení. Písala články, ako začala piť. Kedy si uvedomila,že má problém a musí sa ísť dať liečiť. A zatiaľ to zvláda.

nika11103
7. jún 2023

Veľmi pekne to zhrnula
@dzulli1980 . Pokial nebezis po víno na pumpu o polnoci je to ok . Samozrejme obrazne povedané . Ja si roky rokuce tiež dávam vecer víno ( presnejšie tie malé čierne plechovky z lidla hehe). Ale mám svoj strop a to sú dve . Lebo keď ich bolo viac už to nerobilo dobrotu . Takto si za odmenu vecer keď príde muž z práce idem na dve cigaretky von zapáliť , k tomu jedno prosecko a pred spaním jedna cigaretka a druhé prosecko. Ale to už nikdy nedopijem . Ako bolo povedané , pokial je to tvoja forma kľudu a relaxu prečo nie . Horšie je ak tým naozaj zaháňas trebárs žiaľ . Potom už si na tenkom ľade . Drž sa !

queen_mary
8. jún 2023

Skus si mesiac nedat. Ak budes mat nutkanie, tak mozes mat problem.

bboossoorka
8. nov 2023

Začneš pár pohárikmi.potom denne a si závislá.Cim najskôr vyhľadať pomoc.Presla som si tím.Ak chceš nápis ip