Zatlačeny ušný maz

24. aug 2024

Pomoc stalo sa to prvý krát nejaký babsky recept ako uvoľniť sme na dovolenke a celý čas mám zaľahnúte v uchu 😭

stellarstar
24. aug 2024

Smer orl

aalt
24. aug 2024

Za mna sprcha a sponka do vlasov, ale chce to cit a trpezlivost. Mne sa to spravi tak raz za uhorsky rok, zrovna pred nejakym mesiacom som si vybral hrudu a to nezatlacenu, proste sa mi to obcas spravi ... Vydrz a chod doma k lekarovi.

autor
24. aug 2024

@stellarstar som v grécku

autor
24. aug 2024

@aalt nejaký návod ☺️

sorciera24
24. aug 2024

Usna sviecka uvoľní,ale na dovolenke....búrok kvapky nemáš? Alebo aspoň nejaké do nosa?

ns994
24. aug 2024

Lekaren tam nemas v blizkosti ? Mozes skusit sprej na cistenie ucha. To by malo maz uvoľniť

kacena4
24. aug 2024

mas zalahnute ci vela usneho mazu to je rozdiel. ak zalahnute moze byt problem v tlaku nie v maze

denden77
24. aug 2024

olej, slamka (detska odsavacka na sople) a vysavac🤷‍♀️😁

aalt
24. aug 2024

No ja to robim tak, ze teplou sprchou si to trochu uvolnim, ale nie je to vzdy potrebne. Potom klasickou sponkou do vlasov tou gulatou castou si to vytiahnem. Vacsinou cele na jeden sup. Ale OPATRNE. Ono to tak nejak citim ako si tu sponku natocit. Sponkou hybat fakt opatrne. Inac na odlahnutie vody je "trik", ze sa postojacky predklonis a hlavu pri tom natacas tym zalahnutym uchom dopredu/dole. Vtedy najlahsie ta voda vytecie. Ale to ak len citis vodu po kupani. Ak mas naozaj zalepeny usny mas, tak to nepomoze.
S tou sponkou fakt opatrne, nesmie to ani trochu boliet ani nic take! Skus ten sprej na uvolnenie, ale ak je vela.mazu, tak nemusi pomoct. Mne nepomoze.

anketkarka
24. aug 2024

Aj u orl sa odporúča pár dní kvapkat olejové kvapky, ktoré rozpúšťajú ušný maz a tak robia výplach. Keď si si istá, že je to maz tak asi aj v Grécku kúpiš olejové kvapky alebo sprej na čistenie ucha. Možno by som riskla kúpiť aj veľkú striekačku a letnou prevarenou vodou skúsila výplach sama. Ale jemne. Ak si nie si ústa, že je to mazom, tak by som výplach neskúšala.

bluka2
24. aug 2024

Ja by som si to nechala ist spravit k Dr. Urcite tam nejakeho maju

luccija
24. aug 2024

To vôbec nie je z mazu, ale asi si išla lietadlom, voda...

cookie29
24. aug 2024

A si si ista že zátka? Nie je to z lietadla/vody a pod?
Ak zátka tak niečo na rozpustenie ale myslím si že to nebude ono

cutespider
24. aug 2024

Pomôcť môže olej a po pár hodinách horúca sprcha. Ak máš možnosť ísť do lekárne, kúp si peroxid a môžeš to ešte poistiť Žanetou (striekačka Janette). Peroxid výborne rozpúšťa aj tvrdý maz a zároveň dezinfikuje. Žanetou si môžeš spraviť výplach, potrebuješ iba veľa teplej vody (chvíľu to trvá, kým zistíš správny tlak a uhol).
Šprtať sa v uchu ničím neodporúčam. Vatové tyčinky iba zatláčajú maz hlbšie a vyššie spomínaná sponka Ti môže poškrabať kožu a ucho sa začne brániť zvýšenou produkciou mazu a upchá sa ešte viac.

cincirela
24. aug 2024

U mňa jediná vec, ktorá funguje je zobrať obyčajnú servítku a roh zatočiť do čím dlhšej a úplne tenučkej šúľky, urobiť akoby tenulinke šparadlo. Tým si skúsiť ten maz jemne preraziť. Ak mi toto nepomôže potom už jedine ORL. A Tom som už teda pokúšala kadečo a nič osvedčené som nenašla.

miskamisiq
24. aug 2024

Mne pomohol len výplach. Bola som 2 krát u lekára, ktorý mi spravil preplach, lebo som mala maz tak zatlaceny, že už mi neuvolnilo ucho (moja chyba, sprtala som sa spulkou do ucha a zatlačila nižšie)

Potom som sa odvážila ako píše @anketkarka, že som si kúpila veľkú striekačku a spravila si preplach doma vlažnou vodou.

siska53
24. aug 2024

Kup zi v lekarni taky sprej na to. Alebo su babske recepty, ocot s liehom, ale pomer uz neviem, skis vyguglit.

luccija
24. aug 2024

@cutespider peroxid si dávala moja babka 🙂 na zalahnute ucho vždy pomohol

natinka36
25. aug 2024

Mne nepomohlo nic musela som ist na dovolenke k dr a bolo to vyriesene za par min.
Radsej chod kym sa ti to nezapali.