Zatlačený maz v uchu

nenapadnyuzivatel
10. júl 2024

Dobre rano, 2 dni dozadu som si zatlačila maz do ucha a veľmi to bolí. Boli ma z toho cela sanka a picha ma v uchu na pohotvosti ma poslali domov. Mate s tym nikelto slidenost čo vam na to 100% pomohlo? Zajtra odlietam na dovolenku tak nechvem tam mat bolesti…😕 Cez ucho nepocujem a šumi tam

sella38
10. júl 2024

Sprej do ucha na cistenie zaberie, ale trva to aj 4 dni. Najiealnejsie je ist na ORL ma vyplach ucha, to ti ulavi hned. Tam ale potrebujes vymenny listok a objednat sa (aspon u nas) 🤷

tani777
10. júl 2024

Chod rovno na orl,tam ti to preplachnu..ak nie na amb.,tak vecer na pohotovost-ale rovno orl,nie vseobecnu

madeincssr
10. júl 2024

@nenapadnyuzivatel mne sa to stalo uz viackrat, najma po prehnanom umyvani usi po extremne spinavej robote. Bud ORL (usne) a sestra vyplavi mazovu zatku velkou striekackou ("zanetkou", Jeanette) vlaznou vodou, razne striekat rovno do ucha s podlozenym lavorom. Na druhy- treti vstrek zatku vyplavi a clovek zrazu pocuje aj travu rast. Alebo zbehnut do zdravotnickych potrieb / lekarne, kupit si "zanetku" a vlaznou vodou si to na par silnych strekov vyplavit sam.

nenapadnyuzivatel
autor
10. júl 2024

@tani777 Bola som vcera v noci na pohotovosti orl a to je vsetko co mi povedali, ze mam zatlacrny maz a poslali ma domov.

tani777
10. júl 2024

@nenapadnyuzivatel to fakt? Myslela som,ze len na vseobecnej si bola..ako,super pomoc 🤦‍♀️ isla by som este raz 🤷‍♀️

sella38
10. júl 2024

@nenapadnyuzivatel neuveritelne. Vyplach by im trval jednu minutu....
Ako som pisala, kup si toto a pravidelne striekaj, trva to ale par dni, pokial je zatka velka, hlboko...

stanulienkat
10. júl 2024

@tani777 usny maz nie je zivot ohrozujuci stav. To ma pohotovosti nema co robit. Normalne v rajone jej orl lekar urobi vyplach.

vroni
10. júl 2024

V každom prípade choď na výplach. Íst s takýmto uchom do lietadla je čistá samovražda.

tani777
10. júl 2024

@stanulienkat sama pises,ze by im to trvalo minutu 🤷‍♀️ a ked ma letiet na dovolenku...ja by som tam aj tak sla,ak by ma nevzal nikto cez den..a to nechodim k lekarom skoro vobec

nenapadnyuzivatel
autor
10. júl 2024

@stanulienkat ano ale za kolko? tam sa treba obkednat do vtedy clovek aj skape od bolesti…

tykat
10. júl 2024

@nenapadnyuzivatel skus nejaku sukromnu ORL, tam byvaju ustretovejsi

Inak ked som bola so synom na pohotovosti na Kramaroch kvoli bolestiam ucha tak tam nas rovno poslali na ORL a nerobili mu vyplach ale odsali to.

anjelicek26
10. júl 2024

Sa cudujem,ze ti to nepreplachli hneď na pohotovosti. Každopádne dlhá kúpeľ, teply obklad, sprej do ucha čistiaci alebo dve tri kvapky oleja, ľahnúť si na tu stranu a nechať vytiect všetko von.

isis234
10. júl 2024

choď obvodnej lekárke, popros nech ti vypíše výmenný lístok na pohotovosť ORL (výplach ucha, bolesť, maz..)
Keď ma bolelo koleno, OL mi dal výmenný lístok na pohotovosť. To ucho tiež bolí, je to nepríjemné s tým mazom.

guudy
10. júl 2024

@tani777 je pracovny den, toto si ma riesit na orl a nie na pohotovosti🙄

siska53
10. júl 2024

@sella38 suhlas... Presne takto jedine ..

luciaruz
10. júl 2024

Toto iste sa mi stalo pred pár dňami. Ušné spreje, ani kupel a podobne hovadiny nepomahali a bol víkend, v lekarni mi odporucili peroxid, s tym sa to vraj robieva aj na orl. Do striekacky, nakvapkat do ucha. Lahnete si tym uchom hore. Bude to šumieť, trva to asi 10 minút. Potom do striekacky vodu a veľmi silnym prúdom vystriekat ucho nad umyvadlom. Vela krat, kym to nevypadne. A mne vypadla asi 1-centimetrova zatka 😂

denden77
10. júl 2024

@nenapadnyuzivatel ORL, Dr. vyberie.. alebo po domacky, do ucha olej a detska odsavacka na vysavac 🤣

64jarka64
10. júl 2024

@nenapadnyuzivatel kúpte si spray a streknite si aby sa to uvolnilo a potom ak máte doma stiekačku striekajte si teplú vodu kým sa zátka nevyplaví,majte zapchaté umývadlo uvidíte kolko bordelu vám z ucha výjde,robím si to sama už roky,predtým som bola nonstop u doktorky,mne to vždy obvodná preplachovala,nebolo treba ísť na Orl

nenapadnyuzivatel
autor
10. júl 2024

@luciaruz a to mozem si tam tak striekat aj ked ma to boli?😮

madeincssr
10. júl 2024

@nenapadnyuzivatel sestricka na ORL mi to vyplavovala vzdy žanetkou vlaznou vodou s prilozenou takou zaoblenou plechovou miskou pod uchom. Na 2-3 silne vstreky zatka vzdy vypadla. Doma to zvladnes tiez a mas pokoj. Musis uvidiet, ze ta mazova zatka vypadla (opakovane striekas (cely objem žanetky) priamo do zvukovodu, kym nevypadne).
Ked je ucho dlho zapchate, boli to a ked je to viac dni, tak boli pomaly cela ta polovica hlavy.

isis234
10. júl 2024

@luciaruz prosím ťa, koľko tých kvapiek? 3? 5?

luciaruz
10. júl 2024

@isis234 cca tri

isis234
11. júl 2024

@luciaruz vďaka

beckuh
7. nov 2024

@64jarka64 zachránila ste ma! práve som hľadala, čo robiť s uchom a aké orl idem otravovať a vyskúšala som Vašu radu a pomohlo 🙂 ďakujem krásne

64jarka64
7. nov 2024

@beckuh já som tiež zo začiatku behala po doktoroch,ale už si to robím sama