Zatejpovanie zlomeného ramena

frzeiovn
14. apr 2023

Ahojte. Máte niekto skúsenosť so zatejpovanie ramena? Totižto mám fraktúru tuberkulum majus, to je odlomene 1,5×1 cm z vrchnej časti ramena. Už je to viac ako mesiac len výsledky MRI prišli len minulý týždeň tak mi niektorí hovorili že to nemám zarastené keď hýbem rukou a to ešte pravou len nosiť ortézu je asi pozde...
Tak som myslela či sa to nedá spevniť tejpami?
Ďakujem pekne za odpoveďe👍🐣⛷️spadla som rovno na rameno...

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
14. apr 2023

co povedal lekar? kto su to niektori vraveli, ze to nie je zrastene? Tuto zlomeninu nam hned komplet obviazali, sadru chlap asi nemal, ale zviazany bol riadne, rukov nesmel hybat. A aj tak nakoniec mu to o 3-4t rovno operovali, ked videli ze sa to nezrasta (3t od urazu). nic ako tejpy a pod, nas ani nenapadli. Ale toto musi riesit lekar a povedat aky bude dalsi postup. V kazdom pripade.

frzeiovn
autor
14. apr 2023

@zuzanockamt ide o to že na RTG nič nevideli tak ma poslali na MRI a dovtedy som rukou všetko robila ale bolela. Zle sa mi aj oblieka tak keď musím dať hore ale nie pri každom pohybe. Ale omina stále.

frzeiovn
autor
14. apr 2023

@simca06022011 a koľko ste to mali zlomené v CM?mne toto prišlo...

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
frzeiovn
autor
14. apr 2023

@zuzanockamt no normálne tak ako má pusti bolesť ale má bolí no. Možno to nie je také vážne. Idem v pondelok na chir.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
frzeiovn
autor
14. apr 2023

@zuzanockamt no len asi sa to ešte nezrastlo keďže rukou hýbem. Som zvedavá čo povie...

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
14. apr 2023

@frzeiovn no to ti povie jedine lekar ako je to vazne, kedze on si pozrie presne co a ako ... ja sa divim, ze si mesiac po uraze a takto sa ti to vlecie, aze ti nik nepovedal, ze s tym nesmies hybat... a celkovo, vezmem vysledom a idem rovno na chirurgiu.. omg.
A kolko to mal moj chlap zlomene presne neviem, nemam uz bohuzial tu spravu pri sebe bolo to akurat na azciatku covidu a doklady su uz fuc.. Dokonca pri operacii na kontrolnom ctcku co tam mali na operacke, zistili, ze su tam zlomeniny dve aj na nejakej inej kosti este (no vlastne ten mainus je len ten hrbolcek) - mojmu by sa to ani nezrasto asi a lekar mal obavy ze sa mu to dokonca posunie a uz vobec nezrastie alebo zle zrastie. Cize preto isiel na op. Inak by napr. mal problem v buducnosti ruku dvihat atd.. Inak tiez nic ine nemal, ani opuch dokonca... ani slachy poskodene.

frzeiovn
autor
14. apr 2023

@zuzanockamt
A potom čo ti s tým urobili?

frzeiovn
autor
14. apr 2023

@simca06022011 no lebo ten doktor na úrazovej mi robil RTG a nevidel nič. Zabil mi ortézu a že na MRI. On ani nepovedal ako to mám dlho mať tak keď som vedela rukou hýbať tak som robila. A na MRI má objednali o mesiac skoro tak preto tak dlho a týždeň som ešte čakala na výsledok. A keď som šla na kontrolu ešte som nemala výsledok a dr.vobec nič nepovedal že nám ortézu a keď som šla už šla s výsledkom na dverách že dva týždne nerobí tak som vybavovala druhého ktorý má divadiel že prečo som prišla k nemu tak som mu radšej ani nepovedala že som tu ortézu nenosila a teraz ten v pondelok už bude robiť ku ktorému som chodila...zamotané ako neviem čo...

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliana1931
15. feb 2024

@frzeiovn Ja to prežívam práve teraz. Začiatkom februára som ani nieže spadla, len som sa šmykla a chcela som zabrániť pádu tak som sa chytila spadnúť som nespadla, ale vyvrtnute rameno. Na Urazovke mi to nevedeli napraviť aj keď sa snažili a tak nemocka, narkoza a tak uspata a vtedy mi rameno napravili. No nevedia sa zhodnúť ci to je, alebo nieje zlomené. Jeden lekár chcel aby som šla na CT a druhy ma prepustil doslova vyhodil v nedeľu. Ortezu mi síce napísali ale ruku mam stále v obväze a cez to pruban tak ma nechali ako po operácii ale priznám sa ja s tou rukou hýbem. No nie všetko ale nemám ju celkom c kľude o 2 týždne zase kontrola už by mi mali dat Ortezu. Niektorí píšete ze operácia tej sa bojím snáď to bude dobre želám skoré uzdravenie všetkým čo ste to zažili je to strašný pocit....

frzeiovn
autor
16. feb 2024

@juliana1931 ahoj. Tak sa drž. To ale nechápem že jeden tak a druhý tak. Keď je zlomené tak zlomené. Na MRI to je vidieť. Mňa ešte aj teraz boli niekedy. Po roku. Papa

juliana1931
16. feb 2024

@frzeiovn No ver u nás na východe to je možné. Raz aj mojej mamke napísali kade aké zlomeniny a ošetrovateľ vraj to píšu aby mali diagnózy takže ci mi niekto verí, nie u nás je to tak....