Ahojte,potrebujem radu.Som po potrate v 22tt.Už sú to tri týždne.Prvých 14dní som užívala Medokriptin na zástavu laktacie,no včera sa mi prsniky naliali,sú bolestivé a vyteká mi samovoľne mlieko.Ak máte nijaké overené volnopredajne lieky,poprosim poradiť,ďakujem 🙂
Viem, že by mali byť aj prsníky obvazom obviazané pevno.
Mne pomohlo sťahovanie a pravidelne prikladanie ľadových obkladov. Tiež 22. Týždeň ☹
chod za gynekologom, nech ti predpise este jedno balenie Medokriptinu.
Inak ešte jeden dotaz. Mne dali rovno 4 balenia Medokriptinu, ale bola som po ňom ako opitá alebo nafetovana.... Prestala som to brať po 3 dňoch. A asi 3-4 ďalšie dni trvalo kým sa mi laktacia zastavila úplne.
Je mi to luto. Skus si ich napevno stiahnut elastickym obvazom aspon na 2-3 dni aj pocas noci a dolezite je obmedzit prijem tekutin pit len tolko aby si neskolabovala a aj to citronovu vodu po duskoch. Ale skus sa poradit este s lekarom alebo sestrickou v kombinacii s tymi liekmi neviem co to spravi. Ja som to spravila 2x ale az po porode pre velke problemy s kojenim a na odporucanie lekara ze v mojom pripade radsej nekojit. A pomohlo do 3 dni aj ked kym mlieko uplne zmizlo trvalo este dost dlho ale samovolne nevytekalo iba pri stlaceni. Drzim palce a vela stastia do buducna prajem.
Mne dal tri balenia a dve mam este doma bolo mi z nich neak divno ale mlieko som mala asi tri dni len a porod mrtveho plodu v 23 tt
@simona2007 Proti tvorbe prolaktinu (hormon, ktory spusta produkciu mlieka) pomaha prasok MACA. Da sa kupit aj vo forme tabletiek. Treba ho vsak brat pocas dlksej doby aby si videla vysledok. Tiez o salvii je zname, ze zabranuje tvorbe mlieka.
Lekar ti tiez moze predpisat lieky, ktore prolaktin tlmia, su to vsak umele hormony a zvyknu mavat vela neziaducich vedlajsich efektov. Tieto lieky maju rychlejsi vysledok ako prirodne lieciva.. na to aby sa prolaktin vratil do medzi ich vsak niekedy musis brat niekedy az 2-3 mesiace (2 tyzdne nestacia). Skus sa poradit s tvojim gynekologom.