Ahojte,
Mám dlhodobo problém so zarastenými nechtami, ale vždy som šla k jednej pedikérke a tá mi to vystrihla a mala som pokoj. Už som u nej asi rok nebola a známa ma objednala k jej kamarátke pedikérke, keďže som na leto chcela aj nalakovať nechty a tak celkovú pedikúru.
No táto pedikérka mi vystrihla necht a ešte sa divila, že ma netlačil, lebo som ho mala hlboko... všetko bolo v pohode a na druhý deň mi necht začal trochu hnisať a zapálil sa🙈
Dávam si na to kamilkový čaj (močím si v tom nohu) a betadine - čo pomáha, kým tu nohu nezaťažujem dlhšie. Chcela som si dať aj ichtoxylovú masť, ale mám to také akoby otvorené, dnes mi opäť z toho trošku hnisu vyšlo.
Nemáte nejaké rady, či si môžem dať ten Ichtoxyl alebo mám s tým ísť k lekárke?
Mám pocit, že pedikérka ani nedezinfikovala nástroje, s ktorými mi to robila... bola som rada, že mi odtiaľ ten necht vytiahla a teraz toto... fakt sa bojím chirurgického zákroku, no už rozmýšľam, že sa objednám na vlastné náklady do Žiliny do Kliniky zdravia,
aj to som sa chcela spýtať, či náhodou nemáte niekto skúsenosť s chirurgickým zákrokom na tejto klinike v Žiline?
Ďakujem moc, prikladám fotky nechtu, ospravedlňujem sa za nepríjemnú tému 🙈
alebo gafrova mast a macat v repiku
@jukkas riesili sme s dcérkou, jej pomohlo- striedať framykoin a ichtoxyl, pomedzi to macat v repiku. A tiež sa mi nezdá ze pedikerka zarastený necht vystrihne a nedá sponu🤷♀️
Ešte taký dedinský tip, ale mne vždy pomohol. Obaliť domácou slaninou (soľ vydenzifikuje, tuk zmäkčí) a zaviazať obväzom.
@luccija to mi tiež odporúčala jedna pedikerka, len som nevedela, či to naozaj pomože... Ja som čítala, že na tej klinike v Žiline nestrhávajú necht (toho sa aj bojím to by som nešla), ale že odstránia iba tu postihnutú časť... a prosím, môžem si dať ten ichtochyl aj keď to je také akoby otvorené a zapálené?
Treba dat sponu. No nie každá pedikerka to robí. A zarastený nechet by sa nemal vystrihavat. Niekedy sa to robilo, ale sú už lepšie metody
@jukkas mne na chirurgii len vystrili zarastenú stranu a betadine a obviazat. Plus peniaze zo životnej poistky, celkom pekné bolestné 😃
Ďakujem baby moc za rady, moc si to vážim, poskúšam a určite sa aj na tú sponu teda objednám k pedikérke, ďakujem 🙏
@jukkas Skus nožničkami prejst ci tam niečo neostalo. Ak Ano vystrihni, vytlac hnis a stupni na to co mas doma, betadin, alkohol.
Macat v repiku a ak nemas framykoin tak Ialugen Plus krem.
@jukkas silný repikovy odv.ar by to mal vysušiť a hnisavé ložisko by sa malo zahojiť. Namočiť aspoň na 15 minút viac krát denne do odvaru. Snáď to pomôže, ak nie, už len lekár či iná dobrá rada.
nemas doma framykoin? viem, ze atb len tak davat by sa nemali, ale mne to na toto pomohlo