Zarastený necht začal hnisať po pedikúre

jukkas
14. júl 2024

Ahojte,
Mám dlhodobo problém so zarastenými nechtami, ale vždy som šla k jednej pedikérke a tá mi to vystrihla a mala som pokoj. Už som u nej asi rok nebola a známa ma objednala k jej kamarátke pedikérke, keďže som na leto chcela aj nalakovať nechty a tak celkovú pedikúru.
No táto pedikérka mi vystrihla necht a ešte sa divila, že ma netlačil, lebo som ho mala hlboko... všetko bolo v pohode a na druhý deň mi necht začal trochu hnisať a zapálil sa🙈
Dávam si na to kamilkový čaj (močím si v tom nohu) a betadine - čo pomáha, kým tu nohu nezaťažujem dlhšie. Chcela som si dať aj ichtoxylovú masť, ale mám to také akoby otvorené, dnes mi opäť z toho trošku hnisu vyšlo.

Nemáte nejaké rady, či si môžem dať ten Ichtoxyl alebo mám s tým ísť k lekárke?

Mám pocit, že pedikérka ani nedezinfikovala nástroje, s ktorými mi to robila... bola som rada, že mi odtiaľ ten necht vytiahla a teraz toto... fakt sa bojím chirurgického zákroku, no už rozmýšľam, že sa objednám na vlastné náklady do Žiliny do Kliniky zdravia,

aj to som sa chcela spýtať, či náhodou nemáte niekto skúsenosť s chirurgickým zákrokom na tejto klinike v Žiline?
Ďakujem moc, prikladám fotky nechtu, ospravedlňujem sa za nepríjemnú tému 🙈

deedol
14. júl 2024

nemas doma framykoin? viem, ze atb len tak davat by sa nemali, ale mne to na toto pomohlo

sella38
14. júl 2024

alebo gafrova mast a macat v repiku

luccija
14. júl 2024

@jukkas nájdi pedikerku, ktorá ti spraví šponu necht sa nadvihne a bude správne rast.Ked si dáš strhnúť nič sa nevyrieši a pedikerky ti väčšinou neodporúčajú
Ja som dcere dávala ichtyolovu masť a prilepiť potom odlepiť nech to dýcha a nemokva

petronellla87
14. júl 2024

@jukkas riesili sme s dcérkou, jej pomohlo- striedať framykoin a ichtoxyl, pomedzi to macat v repiku. A tiež sa mi nezdá ze pedikerka zarastený necht vystrihne a nedá sponu🤷‍♀️

veklipo
14. júl 2024

Ešte taký dedinský tip, ale mne vždy pomohol. Obaliť domácou slaninou (soľ vydenzifikuje, tuk zmäkčí) a zaviazať obväzom.

jukkas
autor
14. júl 2024

@luccija to mi tiež odporúčala jedna pedikerka, len som nevedela, či to naozaj pomože... Ja som čítala, že na tej klinike v Žiline nestrhávajú necht (toho sa aj bojím to by som nešla), ale že odstránia iba tu postihnutú časť... a prosím, môžem si dať ten ichtochyl aj keď to je také akoby otvorené a zapálené?

jukkas
autor
14. júl 2024

@deedol skúsim, ďakujem moc

renab
14. júl 2024

@jukkas prevar vodu, osol, vymoc nohu v takej teplej ako vydrzis a natri ichtochylom.

luccija
14. júl 2024

Môžeš...betadine a ichtyol... špona ti určite pomôže.Tebe nepomôže vystrihnúť, ale treba ho upraviť a to spraví spona.Aj je teplo nohy sa potia mohla sa ti tam dostať špina a zapálilo sa to.
@jukkas

lasona
14. júl 2024

Treba dat sponu. No nie každá pedikerka to robí. A zarastený nechet by sa nemal vystrihavat. Niekedy sa to robilo, ale sú už lepšie metody

misiak7777
14. júl 2024

@jukkas mne na chirurgii len vystrili zarastenú stranu a betadine a obviazat. Plus peniaze zo životnej poistky, celkom pekné bolestné 😃

jukkas
autor
14. júl 2024

Ďakujem baby moc za rady, moc si to vážim, poskúšam a určite sa aj na tú sponu teda objednám k pedikérke, ďakujem 🙏

dada13288
14. júl 2024

@jukkas ahoj ja sa spytam, ked si stlacis ten bok bruska co mas zapaleny a troska neoddialis od nechta tu kozu, nevide ti hnis ? Mne toto neskutocne pomohlo + plus framykoin a harmancek.

betulinka1
14. júl 2024

@jukkas Skus nožničkami prejst ci tam niečo neostalo. Ak Ano vystrihni, vytlac hnis a stupni na to co mas doma, betadin, alkohol.

kika2565
14. júl 2024

@jukkas Dajte si naň plátok surovej cvikly..
Fakt to pomáha. Mám odskúšané...

petra7797
14. júl 2024

@jukkas tea tree oil mne ten pomohol a samozrejme špona u pedikerky 😊

jhalena
14. júl 2024

Macat v repiku a ak nemas framykoin tak Ialugen Plus krem.

petsvk
15. júl 2024

@jukkas čajovníkový olejček tee tree pár kvapiek

margotka17
15. júl 2024

@jukkas silný repikovy odv.ar by to mal vysušiť a hnisavé ložisko by sa malo zahojiť. Namočiť aspoň na 15 minút viac krát denne do odvaru. Snáď to pomôže, ak nie, už len lekár či iná dobrá rada.