Zarastený necht na palci

minonka1357
28. jan 2021

Ahojte prosím vás máme problém so zarastenym nechtom na palci a dosť široký ho má vedeli by ste niečo poradiť dosť to bolí ďakujem

marcellka32
28. jan 2021

Medicínalna pedikerka...ale či teraz robí neviem

janeninka
29. jan 2021

@minonka1357 ak myslis zapaleny - mocit v repiku, natierat tea tree olejom pravidelne. Ak to vzniklo pri strihani tak je mozne ze tam nejaka mala cast nechtu ostala a zavadzia - je to dobre ju vytiahnut..

saxana000
29. jan 2021

Trosku vaty strcit pod ten necht aby sa nadvihol a pomaly prerastal cez lozk .ak zarasta necht bokom do masa musis ho poriadne odmocit a ten necht odtial nejakym sposobom vysparat a to co ti tam tlaci odstrihnut.cim skor lebo kazdym dnom to bude hlbsie ak tam mas zapal a to masko pri nechte uz napuchnute ze sa tam nevies dostat najlepsi je batadyne ten pekne stiahne..ak sa to opakuje smer chirurgia spravit plastiku nechtoveho lozka.robia to ambulantne a mas do smrti pokoj.

ciarraa
29. jan 2021

Mozno by bolo fajn sem pridat fotku, no rozmocit v nejakom tom repiku by podla mna nebolo zle. Ak sa na to citis, mozes ho skusit zostrihat a vysprtat, no ak nie, tak by som to riesila cez chirurgiu

simoncik
29. jan 2021

@minonka1357 nic nepomoze len vystrihat. Vlastna dlhorocna skusenost. Nevedela som sa toho zbavit. Musis vystrihnut ten spic, ktory ti zarasta do koze. Je to pri akutnom stave bolestive, ale najucinnejsie.a nadvohovat necht. Ked nie tak pedikerka. Ale pozor sestre viac ublizila. Zaniesla infekciu aj na druhe

simoncik
29. jan 2021

@simoncik chirurgia nepomozr. Len spravne a dosledne strihat nechty. Mala som ho strhnuty asi 8 krat a vzdy sa mi to vratilo. Sama som si pomohla. A uz mam 20 rokov pokoj

marcellka32
29. jan 2021

Medicínalna pedikerka dá sponu na necht a pekne vyrastie, pravidelne posúva sponu, čím dlhšie sa to nerieši tým je horšie, poznám aj ja

marcellka32
29. jan 2021

@simoncik ja som si nedala strhat necht (kedysi bola len taká metóda), ale ako píšem vyššie už dávajú sponu a necht vyrastie+domáca starostlivosť

oliviabb
3. feb 2021

@minonka1357 mne pomohlo, ze som kazdy den varila orechove listy (daju sa kupit cez net) vo vode a vtom som si mocila nohy kazdy den. Pomohlo a to som uz uvazovala nad chir. trhanim. Nedalo mi to, surfovala som po nete a nasla som toto. Vsade, aj doktori odporucaju repik, no z netu aj zo skusenosti ludi z mojho okolia repik viac skodi, napr. rana zacne hnisat

tomasmrocek
Odpoveď bola odstránená
Zobraz