Zarastený necht na nohe

10. okt 2023

ahojte ssi rok mam problem so zaarastanim nechtov na nohe na palcovh no vzdy si to odstrihnem pekne rovno a nikdy nebol problem. No teraz mam uplne napuchnuty palec na nohe neviem nosit ziadne tenisky a ide mi odtial hnis a vodička. Neviem čo mam robit neporadite?

mojvlk
10. okt 2023

Gafrova masť, repík v lavóri máčať, cez zaťaté zuby odstrihnúť z kútika necht ...mne sa to stále vracalo akonáhle dorastal ten zápal a hnis 🙁 až mi to chirurg strhol celé a odvtedy pokoj ale mám škaredý teraz ten necht v strede mám čiaru cez lôžko ako to asi načinal

nikpa
10. okt 2023

Smer pedikúra. Moc s tým doma nenaspekulujes. Mozes vymýšľat, skúšať čo ti tu kto poradí ale ubehne dosť času, dovtedy ťa to bude celú dobu bolieť a nemusí ti to ani pomôcť. Pedikerka ti to ošetrí a za chvíľu máš pokoj.

tanyan
10. okt 2023

Niektoré pedikérky dokážu zázraky, ale toto je skôr na lekára...
Počula som v blízkom okolí o prípadoch, kedy bol chirurg veľmi jemný a citlivý a vyriešil to šetrne a efektívne. Začni u obvodného lekára a on ťa nasmeruje.

bronkax
10. okt 2023

No najprv doma vylieč zápal lebo to bude bolestivé keď ti do toho budú špŕtať. K chirurgovi ti neradim ísť lebo môžeš natrafiť na "šikovného" ktorý si bude myslieť že odstrániť celý necht je najlepší nápad. Dobrá pedikerka vie riešiť aj takéto veci ako kurie oká zarastanie nechtu. Treba vytrhnúť iba koreň toho čo ti zarastá a potom tam len chodiť pravidelne. Ja som si toto dokázala síce urobiť sama doma ale nemala som to až tak zle.

jamimo
10. okt 2023

vyhľadaj medicinálnu pedikúru v mieste tvojho bydliska. Kuk google články, fotky pred a po. Nejdem to tu pridávať, niekomu to môže byť nechutné 🙄

autor
10. okt 2023

ja by som aj isla lekarovi, len to mam strasne moc citlive na dotkyk a bojim sa ze ma to bude velmi boliet, co aj urcite bude…😕
@tanyan

tanyan
10. okt 2023

Pri nečinnosti sa bude bolesť zväčšovať a riziko zhoršenia stavu rastie. Podľa popisu je tam infekcia už prítomná.
V prípade zákroku ti to môžu lokálne znecitlivieť.

dada558
10. okt 2023

Niekedy pomôže pedikúrka, ale niekedy nie. Môžeš si dávať dezinfekciu betadine. Je gafrova masť ichtyolova masť, tiež pomôže Jalugen masť. Tea tree olej. Mne nepomohlo nič, tak som musela 4x za 3 roky na chirurgiu a odvtedy to nemám. Inak z tiez je super ľalia namočena v alkohole.

cyberk
10. okt 2023

Nasilu nadvihnut ten nehet z tej strany aspon 2x za den a finalne som si dokonca vrazila medzi nehet a kožu nieco tenke a tvrde (kusocek lepiacej pasky zlozenej na sebe) a leukoplast aby to pri chodzi nevzislo. To docielilo, ze sa nehet nezaryval do kože a mohla sa pekne zahojit. A samozrejme betadine je super na hojenie

vava_1994
10. okt 2023

Ja som to mala tak isto nemohla som nosit normalne topanky, vzdy od toho cele ponozky hnis aj divé maso…pomohla mi pedikerka ale medicinálna..boliet bude ale vydrzat sa to dá a mna ozaj bolí že všetko. Kupat v repliku ani gafrova masť mi nepomohla, to ti pomoze len ked to mas na zaciatku opuchnute aby ti ta masť ten hnis vytiahla, necht ti to neupraví

janinka444
10. okt 2023

Treba ist na chirurgiu, tam to osetria, vedia to lokalne umrtvit...potom nasleduju nejake kontroly, previazy..trvalo to asi mesiac, kym sa to zahojilo...