Prosím vás 🙏🙏 mám problémy so zarasteným nechtom, väčšinou som ho obstrihala a fungovalo to na určitý čas, ale teraz je to horšie a už tam mám aj “divé mäso” :(. Mali ste niekto s týmto skúsenosti? Dá sa to vyliečiť doma alebo musím ísť na chirurgiu? :( za každú radu ďakujem
Mala som s ním problém od narodenia. V 12 rokoch mi to chirurg odstránil a odvtedy je pokoj. Žiadne domáce recepty moc nezaberali ...ani kožná nič moc nepomohla
@evica17 používajú pedikerky aj injekcie, aby som to necítila? Nikdy som u žiadnej nebola. Celý necht by som veru odstrániť nechcela, takže kľudne nejakú nájdem
@gabsisi odstránil celý necht alebo len tú časť, kde sa to vytvorilo? A ako dlho sa to hojilo?
Odstránil len tú časť. V lokálnej anestézie asi za hodinku z oboch nôh ( palcov) odrezal kus nechtu az ku kosti( taký trojuholníček) zašil a išla som domov. Doma som s tím bola asi 2-3 týždne a chodila na kontrolu . Odvtedy mám pokoj svätý
@gabsisi dalo sa ti normálne chodiť potom? Lebo bojím sa, ako by som chodila do školy, keďže cestujem autobusmi a vlakmi a tak 😅 každopádne ďakujem za informácie
Myslím tie dva týždne, čo si bola doma
no ak si s tym nevies dat rady, tak by som jednoznacne zasla za nejakou dobrou pedikerkou, ony su zvyknute istotne na podobne pripady aj na vselijake ine.
Nie ,nepoužila nič. Čo som zas čítala,že ak je hnis v nechcete, tak ani injekcia proti bolesti nepomohla u chirurga. Divé mäso odstránila takým akoby lakom čo umrtvil tú časť kože a dala sa zlupnut, také ako na kurie oká sa dá kúpiť v lekárni.
A ja som si kúpila taký mraziaci sprej proti bolesti, že keby ma to veľmi bolelo u pedikerky tak si to tam nastriekam,ono to zmrazí tie nervy a neboli to,doma som to skúšala očistiť od hnusu s tým a v pohode.
Mala som to pred rokmi, na chirurgii to len zhoršili, treba nájsť predikerku, ktorá sa tomu venuje, trvá to dlhšie, mne cca rok ale mám pokoj a odvtedy krásne nechty, ja osobne som si s tým na chirurgii prežila peklo, ona mi to dala dokopy
Ja som na toto trpela pocas puberty stale, strhavanie nechtov mi to akurat tak zhorsilo + nechty zacali rast kadejako.... teraz si to "maso" pomalicky liecim uz mesiac, zmensuje sa, zapal uz nemam, hlavne to treba vysusovat, maste to len zhorsovali. Striedam imazol (proti mokvaniu) a octanove kvapky do ucha (uz som skusala vsetko a toto sa mi celkom osvedcilo)
No dva týždne som bola doma. Prevažne s vyloženými nohami...tak to menej bolelo. Ani by som nevedela čo si obuť keďže to bolo v novembri a dosť obviazanê. Ani okolo domu som moc nevedela ísť, nie to ešte do školy chodiť.
Ahoj, mam to za sebou. Po pravde, vykasli sa na pedikerku. Nastroje dezinfikuje, ale nesterilizuje a to je sakra rozdiel. Ja som bola z toho na prasky, velky strach a bolest. Mojou volbou bola nakoniec sukromna chirurgia. Ze som ja sprosta nesla skor. "Operacia", umrtvenie ihlami, plastika nechtoveho lozka. Radikalne, neprijemne, ale najlepsie riesienie, kedze odstranuje pricinu. Necht je treba "odtiahnut", aby sa opakovane nezarezaval. Mne narezali prst, vnutorne zasili. Necht mi cely nestrhli, iba odrezali skalpelom cast, ktora dorastla pekne. Zbytocne budes minat cas, peniaze a trpiet u pedikerky s kurzom. Verim chirurgom. Drzim palce! ..haha, nie na nohach. Googli, hladaj chirurga. Po zakroku si trosku vytrpis (neobujes topanky), na zimu si potom kup aspon o cislo vacsie a siroke.
@katka0123 neodporúčam pedikerku.
So synom sme skúšali všetko možné aj pedikerky a nič.
Skončili sme u výborného chirurga ktorý nás vyhresil kde sme boli.. Syn už mal zápal rozšírený.. Krásne mu to na dve sedenia dal do poriadku. Síce bolesť bola obrovská, bolo mi ho ľúto palec veľký ako hrom ale odvtedy ma pokoj.
Ak je zápal pedikerka nevylieci.. Syn mal dvoje antibiotika.
Trápim sa 2 mesiace, vyskúšané všetko možné doma. Chirurgii som sa chcela vyhnúť, raz mi už ten prst robili a viem aká bolesť. Nasla som si pedikerku, 3x u nej bola na čistení, vystrihavani, bruseni, už 2 týždne mam šponu. Zápal sa stiahol a aj to divé mäso. Je to omnoho lepšie, aj keď to ešte nemám vyhraté. Bolesť cítim stále, ale už si viem obuť aj topánky a normálne fungovať bez toho aby som to mala celý deň obvazom obviazane. Na nič si viazem a mažem čiernou masťou ichtoxyl. To mi pomohlo najviac
@nikoleta1234 Zalezi od chirurga. Je rozdiel plastika nechtoveho valu / lozka, a "ufiknutie" diveho masa, alebo iba strhnutie nechtu.
@katka0123 viem ze mi len časť nechtu vystihli, umrtvili a tak.
Skus ist na lekarsku pedikuru. Ked nepomoze,tak chirurg
Urcite by som volila skor pedikuru ako chirurga - ten to riesi len jedinym sposobom casto velmi radikalne s nasledkami. Tento problém rieši medicinálna pedikúra - podológia. Tento problem ma trapil opakovane dlhe roky a vsetci ma posielali na chirurgiu az kym som neobjavila dobreho podologa neodvazila som sa ist nikam a som rada. Nič nestrhuje, nevystrihuje.
v každom pripade to čo mozes urobit doma ak nikam nejdes je rozhodne nezastrihovat ale podlozit dany roh kuskom vaty,gazy, normalne si to tam napchat aby sa ta cast nechta ktora sposobila zapal nedotykala toho diveho masa a nesposobovalo to taku bolest a niekolko krat do dna si na to liat betadine, nenosit uzke topanky a doma nech to je na volno bez ponozky.
@nikoleta1234 skoda, ze ta to takto vytrapilo. Mne asi 1cm hlboko narezali prst..a zosivali, akoby odklonili nechtovy val...to je plastika. Zakrok nebolel (ano injekcia trochu boli), ale robili to dlho, cicerok potu som mala od stresu na chrbte. Mozno len mne sa to zdalo ako vecnost.ranu vypalili laserom. Som posero, ale stalo to za to. Uz cele roky pokoj. Vela stastia, nech mas uz aj ty pokoj.
Dobrá pedikerka, vie to zachrániť, dá šponu,divé mäso odstráni. Na chirurgii odstránia nechet ale ak sa tam nevyrieši problém tak po pár mesiacoch budete tam kde ste doteraz. Bude to trvať síce dlhšie, ale určite necht zachráni,hľadajte takú čo sa tomu venuje.