Dobrý deň chcela by som sa opýtať mal už niekto až tak zarastený necht,čo robí chirurg, dáva niečo aj od bolesti či to robí len tak keď to reže? Ďakujem
@natalla862 skús sa popýtať pedikerov či by s tým vedeli niečo urobiť. My máme v MT super babu čo to robí a už zachránila nemalo ľudí pred strhnutim nechta 😉
Tak toto mať na nohe je väčšie utrpenie ako si to dať odborne ošetriť na chirurgii ......dá sa to v pohode zvládnuť a budeš mať pokoj
S týmto už žiadna pedikerka nič neurobí
@kathrin17 to budem musieť ostať v nemocnici či?
@natalla862 neblazni, robi sa to ambulatne. Daju ti injekciu a chirurg ide na to. trva to kratko. V ten den bude treba nohu trochu vykladat, inak OK. Volnejsiu obuv treba zo zaciatku, vzala by som si crocsy na zakrok. Ale teda, nechat to zajst do takehoto stadia...ved to musi riadne boliet.
Viete ja by som sa ani neopýtala noale strašne sa bojím,pred troma mesiacmi som kvôli zubárovi musela ísť do Košíc na chirurgiu aby mi jeden mali zub vybrali
@natalla862 toto urobi kazdy chirurg.
A myslíte že to bude bolieť alebo to nebudem cítiť vôbec 😁
@natalla862 ta injekcia ma znecitlivejuci ucinok. Tu budes citit. Potom nebudes citit nic. A ked prestane posobit, zas to budes citit. Chces povedat, ze teraz to neboli???
@natalla862 nemas cukrovku?
Teraz vôbec, akože keď sa toho dotknem alebo zle stupim tak jasné že áno ale tak vôbec
@trgypadl nie
Uprimne - vyzera to hrozne. A riskujes, ze sa ten zapal dostane dalej do tela, ze ti odumrie tkanivo a podobne. Nechapem, na co cakas.
@simsalabim podľa mňa tam už je zápal na celom prste, pod nechtom vidno opuch a začervenanie
Mám malú dcérku 10 mesačnú a muž robí tento týždeň rannú 🙂 a doktora máme odtiaľto dosť ďaleko nemám ani auto a tiež v takomto počasí nepôjdem s malou po autobusoch po lekároch
Pôjdem pondelok
@livuska124 ano, tiez som si to vsimla. To nemusi vobec skoncit dobre.
@natalla862 kazdy chirurg ordinuje aspon raz v tyzdni aj poobede. Cakaj manzela v ten den s dcerou v kociku pred robotou a chod.
@natalla862 vyzera to naozaj zle, cim skor vyhľadaj lekara pokiaľ nechce prísť o ten palec
Skúsim ešte dnes ísť na pohotovosť na chirurgiu 😣 čo tam spravia
@natalla862 no tam sa ti nepotesia. Toto nie je nahly akutny stav. Toto si mala riesit uz naozaj velmi davno.
@natalla862 umrtvenie toho prsta trochu boli, ako klasika, ked ti niekam pichnu ihlu, nikdy to nie je prijemne, potom nie je citit nic, len tlak, alebo tah a potom ked to obzivne, tak to bude trochu citlive, treba si to potom osetrovat macat v kamilkach, alebo repiku nech sa to cim skor zahoji, ja som si davala aj betadine, to je super vec na vysusanie ran...necakaj.....takyto zapal na tele nie je vobec dobry, riskujes ovela horise veci ako amputaciu prsta napriklad
@natalla862 daj si zatiaľ betadine a kúp si zulan v lekárni,s ním opatrne,je to má divé mäso, opatrne preto,lebo farbí na čierno,a áno pedikerky robia aj takéto veci,a pomôžu veľakrát lepšie ako chirurg.Odkiaľ si?
Spišská Belá
Ale toto sa nestalo zo dňa na deň, to mi nevrav, to je stav asi polročný zápal? Máš okolo divé mäso, chirurg už len strhne necht
@natalla862 zarastený necht vzniká z dôsledku, že kraje nechtov si necháš zarast...to znamená,že preventívne je potrebné kraj nechta troska nastrihnuť pri krajičku a pekne smerom dolu ho stiahnuť...od malička si to takto robím pravidel e, odkedy sa mi to prvýkrát stalo - asi ako 9 rocnej a prst ma bolel,bol tam hnis, ...mala som ísť s mamou k dr.lenze panika urobila svoje, chopila som sa toho sama a pekne kraj aj cez bolesť stiahla, bolel ešte jeden deň a potom to prešlo...odvtedy si pravidelne kraje na palcoch takto asi raz za dve mesiace " upravim" , nechty pilnikujem do kocky. Od detstva som už zarastený nemala...
Už sa to začalo robiť mojim trom deťom, dali si vysvetliť, že im to pekne stiahnem a bude pokoj...odvtedy vždy, keď majú pocit tlaku na palci- asi raz za rok,prídu a poriesime bezbolestne.
Troska nerozumiem, že si to ľudia nechajú zájsť do stavu, že už je potom nutné stiahnuť nechet...ale je pravda,že asi málokto vie, že týmto stiahnutím nechta na kraji, sa predchádza zarastaniu...
@marcellka32 mám to od pôrodu možno tých 10 mesiacov
@natalla862 🤦♀️ Co sa uz na to da povedat. Ked uz nic ine - nehnusi sa ti to? Manzelovi? V lete si ako chodila v sandaloch?
@natalla862 Palec mas uz riadne zapaleny podla fotky, chod cim skor
Skús najprv pedikérku.
@natalla862 ked som bola mala tak som s tym bola na chirurgii.....je treba strhnut necht...robi sa to v lokalnej anesteze