ahojte baby,neviem ci sa niektora z vas stretla s niecim podobnym ,ale mam taky problem ze pri sone mi bolo zistene ze mam v maternici 1,5cm kusok z vnutromaternicoveho telieska.danu som si dala zaviest v roku 2007 po prvom porode,mala som ju zavedenu tri roky ,potom sme chceli dalie dieta tak som si ju bola dat vybrat,no pri vyberani mi ju doktor zle vybral a kusok mi nechal v maternici.teraz po osmich rokoch som zacal mat problemy,s cystami tak pro kontrole na sone mi primar uvidel v maternici 1,5cm kusok ktory mam zarasteny v maternici.neviem ci mi bolesti v podbrusku sposobuje ten kusok plastu alebo ta cysta .cysta je velka 4cm ale mam ju na vajecniku uy osem mesiacov a nie a nie sa jej zbavit.myslite si ze by mi bolest mohol sposobovat ten fragment v maternici stale mam krce v podbrusku ako pred menzesom a neustala bolet krizov.nemate s tym niektora skusenost??lebo doktor sa mi k tomu nijako nevyjadril.stale sa riesi cysta.....dakujem za kazdu skusenost
@tosomja mne do teraz nikdo nevidel a to chodim posledny rok na sono kazdy mesiac a moj gynekolog mi stale tvrdil ze je to maly myom :( a az teraz pred dvomi tyzdnami ma vysetroval primar a ten to uvidel hned .....nikdo si nevsimol ani pri tehotenstve ,snazili sme sa dva roky pokial som otehotnela a teraz viem ze toto bola ta pricina preco sa nam nedarilo tak dlho ....zajtra idem k mojmu gynekologovi a uvidim ako sa mi k tomu vyjadri lebo on mi to vyberal pred osmimi rokmi von.....primar mi povedal ze musi ist von vsetko aj vajecniky :( no to nechcem ved mam este len 31 rokov nechapem preco hned vsetko vob ,ved predsa chirirgicky sa to urcite da dat von.tak uvidime zajtra co mi povie,lebo ja sibto chcem ist dat von do gynpora na sliac
@monika123654 urcite sa to da aj inac poriešiť ako vsetko vybrat. No neviem. Drzim prsty nech to dopadne dobre. Na prvom mieste je zdravie.
@tosomja aj ja si myslim ze je aj ine riesnie ako hned kastrovat ved zajtra dam info ake vyvetlenie mi da moj gynekolog
@monika123654 takýchto prípadov je veľa ale málo žien sa pochváli :-/ Každý bude radšej zavádzanie telieska brániť a tváriť sa o akú bezpečnú antikoncepciu ide.
@monika123654 daj vediet. Uvažovala som o teliesku, ale... Uz sa bojim.
@montemotherone no ja som z toho bola uplne soku ked mi to povedal a do teraz mi to tam nikto nevidel stale tvrdili ze mam maly neskodny myom z ktoreho nemozem mat take bolesti ake som im popisovala takze urcite ma operacia neminie :(.....som uz zufala lebo aj z tej cyste ktoru riesime uz osem mesiacov tiez tvrdia ze ide len o obycajnu vodovu ,co sa mi tiez nezda lebo mi nezaberaju ziadne lieky a ani injekcie na to aby sa stratila a to mi povedali ze do troch mesiacov urcite zmizne a uz je tomu osem mesiacov a cysta stale tam v plnej krase
@tosomja tak dnes som bola u gznekologa a ked som mu oznamila ze mi nechal v maternici kusok z danz ostal v takom soku ze mi nedokazal nic povedat....ze toto sa mu stalo prvy krat za svoju prax a nicim takym sa este nestretol...odporuca mi samozrajme vybratie toho kuska tym ze mi urobia kyretaz plus laparoskopisku diagnostiku....takze 6.12.idem do gynporu na sliac na konzultaciu a tam mi povedia presny datum zakroku.
@monika123654 ahoj ako si dopadla?
Ja mam podobny problem len mam teliesko cele v maternici a nejde vybrat. Mam ist na mrko a potom na kyretaz. Mam ho tam zrastene
@danielka55 ako ste dopadli?
@matovadominika nebolo nikde
Takze mi muselo vypadnut a som si to nevsimla
@monika123654 a preco to aj ty aj gynekológ riešite az teraz? No jasne ze každé cudzie teliesko v tele, kde ovšem nema byt, robi problemy. Co ti povedal gyn?