Zarastanie nechtov na palci

margaretka012
15. dec 2021

Ahojte babulky. Trapi ma caste zarastanie nechtu na palci. Kolkokrat to uz boli tak, ze to nejde ani vystrihat poriadne, no nie je to do masa. Nejake rady co na to, aby sa predislo trhaniu nechtu? Minimalne nieco na zmakcenie aby sa necht dal dobre vystrihat. Neviem si uz rady :(

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dominika113
15. dec 2021

@margaretka012 mne pedikerka dávala taký silikón pod necht a od vtedy je to asi 8 rokov a nezarastá🙂

missviolet
15. dec 2021

tak s tymto som mala roky problem, kym som nevidela, ako na YouTube odbornici robia medicinalnu pedikuru. zakupila som si si jednu ich pomocku za par eur a pouzivam ju pri pedikure, krasne nou podoberiem necht a precistim, co by slo zarast, podoberiem kozicku, necht atd. odvtedy nemam ziaden problem. tusim sa to vola nail excavator vyzera to takto https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01HAHZBHW/ref=pp...

veve889
15. dec 2021

tiez som s tym mala dlhe roky problemy, aj mne hrozilo, ze mi ho budu strhavat ale kvoli praci (a strachu) som hladala alternativu. Jedna znama mi poradila pedikerku, ktora robi špony na nechty. Ta mi dala tu šponu a odvtedy s tym nemam problem.
https://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prevencia/c...

matapo
16. dec 2021

...ale ved nechty sa uz teraz netrhaju. Ja som s tym mala problem 5 rokov do zadu, navyse som bola tehu a doktorka mi povedala ze s tymto mi pomozu len na chirurgii, ze je to chvilkova zalezitost a budem mat s tym pokoj. Vsetky tie pomocne procedury su strasne zdlhave a treba stale opakovat. Tak som sla na chirurgiu, palec umrtvili, injekciu som citila potom uz nic, ozaj 10 sekundova zalezitost, necht mi len z kraja vystrihli, previazali a po par dnoch nebolo takmer ani vidno a odvtedy s tym problem nemam, necht rastie rovno, rovno striham. Mozno kedysi strhavali cele nechty, ale aj to silno pochybujem.

myskahryzka
16. dec 2021

@margaretka012 mne veľmi pomohla suspenzia Visnevski. A aj každému, komu som to poradila. Je to naozaj taký malý hojivy zázrak. Konkrétne toto na obrázku. Málokde to majú, treba hľadať.

dominika113
16. dec 2021

@matapo keď je už moc zarastený, nestrhavajú celý, ale odrežú iba polku a už majú iba polku nechtu (z boku) celý nikdy nenarastie.

snezienkaaa82
16. dec 2021

Nechaj vyrásť a, strihaj do rovna alebo spony u profesionálnej medicinalnej pedikerky. Hm s tým strhávanim, sestre strhli, hojilobsa jej to tuším pol roka, nič si obuť nemohla...... Do toho by som šla len v krajnom prípade.

lasona
16. dec 2021

Ak ty nechty zarastaju, tak máš malú, úzku topánku, ktorá tlačí na nechet a spôsobuje bolesť. Dá sa pomôcť vystrihnut, urobiť šponu, ale pokiaľ nezmenis obuv, bude sa to robiť stále. Obkresli si chodilo v stoji na papier, papier vlož do topánky a zmeraj si ju. Tam kde sa pokrci čo i len kúsok, tak vieš že je úzke.

alenamihal
16. dec 2021

tak na tento problem je najlepsie ŠPONOVANIE nechtov !!!pekne sa ti necht vyrovna a potom sa len treba starat o to ...inaksie budes mat stale problem...

michellia
16. dec 2021

Mozno by bolo fakt dobre si zajst na pedikuru. Oni ho vedia aj inak obstrihat a mozno by ti nan aj nieco dali, aby ti proste takto dalej nezarastaval

margaretka012
autor
16. dec 2021

dievcence dakujem vam velmi krasne. verte neverte velmi ste mi pomohli

amelie2017
17. dec 2021

Lekarska pedikura alebo podolog. Budes mat pokoj. Muz bol pred mesiacom. Rok som ho tam nemohla dostat. Po navsteve si nadaval do debilov, ze nesiel skor.