Ahojte môj priateľ bol v pondelok na zákroku skrz to že mu nech rástol do mäsa dali mu 2 injekcia a skalpelom mu narezali palec ale nezasivali mu to. Dali mu len obväz a povedali že za 3 dní na kontrolu má prísť. Len ako išiel z zákroku k auto hneď mu obväz celý pretiekol krvov.Tak doma som mu to musela znovo obvazat so sterilným obväzom vydezinfikovať a dať betadine ako mu to spravili tam.Po 3 dňom išiel na kontrolu kde mu povedali že to má mierne zapálené .A že doma si to má vyplachovat peroxidom a betadine a dať sterilné náplaste. A za 10 dní namáčať do repiku .Postúpil niekto prosím vás taký zákrok? Nemali mu to zošit? Popis zákroku má že resekcia nechtu . Vopred sa ospravedlňujem za priloženú fotografiu
@miskakyska no má to na papieri tak napísané tiež som z toho zmätená 😂
@duna176 mne strhávali necht 4 krat ale nikdy nie celý. Strháva sa len tá časť kde je zápal a teda hnis. Raz mi šili, ale to len kvôli tomu že som to mala hlboké, či čo. Ja osobne by som ten peroxid nedávala. Len betadine a potom ten repík. Ja som musela chodiť na preväzy na chirurgiu. Ak to nebolo nejako hlboké, tak to šiť netreba a ono sa to zahojí a zrastie časom samé.
@duna176 zarastenym nechtom sa venuje napriklad v ba centrum pedikury. vedia pomoct, nastavia prevenciu a rozhodne to nekonci takouto masiarnou 😅
Mne tiež zarastajuci necht vyriešila pedikerka, ktorá sa tomu špeciálne venuje, trosku bolelo kým dávala sponu, ale ta dva mesiace to bolo už dobre a do teraz mam necht ok. Byt tvojim mužom, nechám to preliecit, a ak sa bude opakovať, ísť radšej k nej ako na chirurgiu.
Neísť chirurgovi... medicinalnej pedikerke dá sponu, to bude bolieť keď už má horší stav ale potom sa zachráni necht a pomaly vyrastie
Resekciu?..to by mal celý necht odstránený potom..😳
Ja som zažila aj aj...aj odfaklenu polovičku,aj strhnutie...nešili nič,ale bolelo statočne..