Ahojte, mám na palci na nohe taky vačok s hnisom, je to bolestivé na dotyk, a pravdepodobne je to zarasteny necht alebo čo. dá sa to vyliečiť dáko doma alebo je jediná cesta ísť na chirurgiu ? a treba mi na chirurgiu výmenný lístok od kožnej/obvodnej ? či len tak tam prídem a urobia to na počkanie ?
Doma si to sama žiaľ len zhoršíš, keď sa v tom budeš "ňurat"
Ja som to skúšala, skončila som aj tak u chirurga a nechet musel dole 😔
Čím skôr by som šla, výmenný lístok nepotrebuješ
Ja som mala z uzkej topanky zarasteny a pomohla mast s ichtamolom. Synovi tak isto. Vystrihat vycistit betadinom a natriet ciernu mast a zaviazat napr na noc. Alebo dobra pedikerka tiez moze este pomoct..
@jarmila2010 no snazila som sa tam aj prepichnut a vypustit hnis, a akosi ani sa neda, dost to boli.
myslela som zastrihnut kusok nechtu a vybrat pinzetou...aby sa ti uvolnil tlak...zle som napisala
Toto mala moja dcéra.Neslo o zlé strihaný nech ale spadol jej tanier na palec a po čase sa nech zarastal.
Tiež som bola pripravená z vym.vystkom na chirurgiu ale vedela som že jej dokážem pomôcť
3krat denne kúpeľ v harmančeku
Ak bol hnis tak framykoin poprípade čierna masť
Nech z boka postupne cez bolesť tlačiť do hora každý deň po troška nadvihovat.Je to bolestivé,citlivé ale dcérka ani nevie že niečo na nechty mala a pekne už rastie
A ako píšu vyzsie ten vacok bol plný hnusu treba prepichnut a vytlačiť je to bolestivé ale na chirurgii neviem čo by robili
@e1i vdaka skusim to, vymacat v soli
a dako prasknut
@janulik270 dakujem za rady, ako tiez som sa uz zmierila s chirurh´gom.ale ako dlho ste to mocili ?
Dobre si to vymoč vo vode,aby necht zmakol. Potom pod necht vsun kúsok Gazy a nalej betadin. Nepresahuje vacok, aby si si nezávislá infekciu. Môžeš potom natrieť čiernu masť a obviazat. Ak sa ti dá objednaj sa na medicialnu pedikúru
Ešte by vedela pomôcť aj medicinálna pedikérka, alebo podológ, aspoň mne pomohli len oni... na chirurgii urobia len to, že to vyrežú, a potom aj tak smer pedikérka...
Do vody môžeš pridať morskú soľ, ak nemáš stačí qj obyčajná
Samozrejme vystrihat nechet nie kozu..
4dni dcérka močila má cca 7roky.
Po novom už treba vym.listok ja som tiež sa poistila ale to bolo už krajný prípad.
Na chirurgii to výrezu a taky extrém som nechcela.
Keď sfot mi to pošli do Ss pozriem sa na to.
Ale ak je tam opuch treba prepichnut z boka uvoľniť a pôjde hnis ináč opuchne palec.
Ak pôjde hnis treba čiernu máš poprípade framycoin
syn to mava obcas...hlavne,ked vela trenuju na basketbale..a vzdy mu to uvolnim a natriem framykoinom a o 1-2dni je klud...ale nedavno som kvoli inemu problemu pouzila kupel noh v hypermangane a ono mu to pomohlo aj na ten palec...
Ono mi to vplyvom slanej vody same prasklo
Mne dlhodobo pomohlo toto https://www.eotazky.sk/ako-liecit-zarastanie-ne...
Presne ako tam píšu som si vsunula pod nech pruzok gazy namočený v liehu. A takto nosila, raz za den vymenila. Ono ten necht potom rastie ponad to miesto kde zarastal a gaza mu bráni v tom aby rastol do kože. A ked podrastie tak strihať nechty rovno nie oblúka.
Ked to bude mas zahojene,tak chod do pedikerky a nech si urobi šponovanie...mne roky tak zarastal,bolest ako svina a teraz mam pokoj...a presne to co zeny pisu vyssie isto urob a pomoze...
Odporúčam medicínsku pedikérku, ktorá sa venuje zarastajúcim nechtom. Mne to jedna vyliečila. Prst ošetrila, vyčistila a nalepila šponu, ktorá bránila zarastaniu nechta. Chodila som tam asi tri mesiace a úplne to prešlo a odvtedy mám pokoj. Na chirurgii často necht stihnú a keď rastie, znovu začne zarasrať. Pozri si na nete tie špony, je to naozaj najlepšie riešenie. Keď si do toho budeš rýpať sama, môžeš si tam zaniesť infekciu.
@janulik270 takto to mam, ten vacok oen tak lahko neprasknem
@matabb73 ahoj, mozesm sa spztat, ked to osetrovala dala aj nieco proti bolesti na to miesto ?
uz soms a objednala k pedikerke a zakazala mi to macat , iba kvapkat betadeine
To je v pohode nič strašné Zober nožnice a po boku pouvolnuj kožu viem boli to ale dáš to pekne a potom si namoc do harmančeku.Ak pôjde krv z hnisom nevadí.
Dcérka to mala až červené riadne zapálené a dali sme to.Ale ak si objednaná k pedikerke tak uvidíš dá ti pod to vatu alebo želiezko aby pekne rástol nech.
@janulik270 tak nejdem do toho sprtat, ked mam termin o tyzden , to zvladnem dako. ale dakujem za radu
Nedala mi nič proti bolesti, ale dalo sa to vydržať. Najprv mi to poriadne vyčistila, vydezinfikovala. Na to miesto pod necht napchala tenkú gázu tiež namočenú v dezinfekcii a potom nalepila tú šponu. Už na druhy deň to bolo lepšie a do týždňa mi zápal zmizol. Tú gázu pod necht som si doma denne menila a namáčala ju v Betadine. Už po ošetrení som citila úľavu.
To nemáš také hrozné. Radsej vydrž na odborné ošetrenie. Možno len popierať Betadine by som skúsila. To je dezinfekcia.
kusok z toho bolaveho kraja vystrihni..daj framykoin a zalep...aj hypermangan vie pomoct...vymacat nohu v nom