Zarastajúci necht

sunny777
24. nov 2018

Ahojte, viete mi poradit, co so zarastakucim nechtom? Pred cca 3 mesiacmi som bola na chirurgii, kde mi polku nechta zial odstikli, lebo mi zarastal. Teraz mi dorastol a znova mi zarasta. Uz by som nerada na chirurgiu, kedze mi to nepomohlo. Tak, ak mi viete poradit, pripadne kam s tym ist, velmi mi to pomoze. Som z KE. Dakujem za kazdu radu.

danielanicka
24. nov 2018

Mňa trápil.zarastajúci necht asi 9 rokov. Už od detstva. Jediné čo mi pomohlo bolo toto. S leukopastom si treba odlepiť tú kožu od nechtu. Keď zle držal.leukoplast, dala som naň lepidlo. Už som bola vážne zúfalá. Bola som s tým na strihanie nechtu 2x a nezabralo, tak som skúsila toto a konečne mi to pomohlo. Plus som si ten necht vystrihla sama, keď náhodou znova zarastol. Bolo to bezbolestné. 😊

katarinamarkova
24. nov 2018

@sunny777 otázka: Ako si strihas nechty? Do takého tvaru tak ako poslala pani s navodom? Inak?

sue1978
24. nov 2018

mne pomohla pedikerka... sice sme sa s tym trapili skoro rok, kym to bolo ok, ale teraz ked sa nieco zacina diat, hned riesim. necakam kym to bude v takom stave ako prvykrat. existuju aj specialne špony na nechty presne na tento problem. treba vyskusat. nieco take ako na obrazku.

sunny777
autor
24. nov 2018

@katarinamarkova tak, ale momentalne nie tak, lebo kym dorastol nemala som aku tu dorastajucu cast strihat, kedze tam ani nebola. A teraz ani nevyrastol tak vysoko a uz zarasta :(

katarinamarkova
24. nov 2018

@sunny777 vidia...zle strihas. Nechty na nohách strihaj rovno. Nikdy nie do obluka preto ma veľa ľudí tento problém.

katarinamarkova
24. nov 2018

@sunny777 strihaj si aspoň tu zvysnu časť rovno prip opačným oblukom

sunny777
autor
24. nov 2018

@katarinamarkova tu som si strihala rovno, ale tato ani nevyrastla, takze to mi nepomoze.

lubenka0806
24. nov 2018

@sunny777 určite pedikérka. Ja som mala problémy od detstva. Tiež mi naposledy zarástol tak, že ani nestihol vyrásť aby som odstrihla. A je to zlým strihaním. Pedikérka vystrihne, dá šponu a bude sa čakať kým to nevyrastie nad kožu a potom strihať do rovna. Ako som sa bála, že to bude bolieť a viac to bolelo keď som si do toho rýpala ja :D :D

danielanicka
24. nov 2018

@katarinamarkova ja som prosím pekne poslala návod na leukoplast. Niekedy stačí otvoriť oči a až tak niečo písať 😉

sunny777
autor
24. nov 2018

@danielanicka Dakujem za fotky, vyskusam to takto 🙂

danielanicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danielanicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sunny777
autor
24. nov 2018

@danielanicka mne ste/si nic zle nenapisala, preto nie je dovod sa mi ospravedlnovat 🙂 A ja dakujem za radu 🙂

katarinamarkova
24. nov 2018

@danielanicka tebe nič nevravim. Návod na leukoplast je ok. Tie nechty ma dotycny na foto ostrihane ale úplne zle! Leukoplast len pomoze zmierniť to čo si ujo či teta na fotkach sám sebe sposobuje nevhodnym strihanim.

danielanicka
25. nov 2018

@katarinamarkova a ja som niekde napísala, že nie?

agbu0108
25. nov 2018

Ahoj. Odporucam medicialnu pedikuru. Odkedy si pametam mi nechet zarastol a vzdy som si vystrihavala aby som vedela "prezit" do dalsieho meaiaca no po porode to islo do extremov. Zapalilo sa to cele az tak ze som vytlacala hnis s placom a neskutocne to bolelo.. Radsej dalsi porod nez to co som vtedy prezivala. Posielali ma k chyrurgovi ale nechvela som tak som si otom precitala a nasla v meste pedikuru kde sa zameraju presne na tento problem. Isla som tam oseteili mi nechet a nasadili sponu. Na 3 mesiac smw prisli aj nato ze mi do kozi vrastol kus nechtu co som sa snazila vyoperovat no neslo to a prerastol celu kozu na prste co mi pediker vytiahol (bezbolestne!!!!) 11 mesiacov som mala nasadenu sponu a odvtedy uz druhy rok problem nemam.