Ahojte...prosím poraďte čo robiť s upchatým dutinami...nemám ani nadchu, ani upchatý nos..cez deň úplne všetko ok...no ako si ľahnem v noci sa budím ako mi v dutinách všetko steká a stojí a zle sa mi dýcha a nejde nič ani dnu ani von...už som z toho zúfalá....u krčnej som ešte nebola..
Davas si na to aspon sinupret alebo nieco podobne?
Daj si Nasivin sirup na odhlienenie...
Sinupret poctivo a zároveň preplachuj dutiny mierne slanou vlaznou vodou. Ak máš zápal dutín, cítiš akoby si mala upchatu celú hlavu, pomôže len teplo, preplachy a ak sa to.nezlepší tak atb 😒 mne sa toto deje každý rok zopár krát, ale ja mam.vysunutu nosnú prepazku a, tak sa mi vždy upcha a nechce vyliečiť len pravá strana prinosnych dutín. Na ten preplach si môžeš kúpiť aj morskú vodu v spreji, pokiaľ nevieš ako sa to robi podomácky 😉
Infra cervenu lampu a nahrievanie dutin/čela min.2x denne, preplach nosa, navsteva lekara
Dakujem za vsetky rady!!!skusim sinupret a tie vyplachy a uvidíme ak neprejde pojdem k lekárovi lebo je to dosť neprijemne ....
Robila som si aj výplach soľou a poviem vám že ich mám asi dosť upchaté lebo mi voda vôbec nevytekala druhou nosnú dierku ako by to malo byť ale mi tam stála v Nose...Ale aj napriek tomu cítim trošku uvoľnenie hneď po výplachu som mala bolesť nad nosom dutinách
Tak navstiv ORL,bud mas zvacsene musle alebo prepasku.