Zápcha po pôrode, zlá činnosť čriev a zlatá žila

tish1986
6. aug 2014

Mamky prosim pomozte, som zufala. Po porode sa mi uplne zmenila cinnost criev a vylucovanie. Predtym som vykonavala potrebu kazdy den, hlavne po kave, aj pocas celeho tehotenstva. Teraz je to hrozne, niekedy aj 2-3 dni nic a potom, ked to pride, je to extremne bolestive, az z toho placem, a kvoli tomu mam zlatu zilu. Od porodu uz preslo takmer 6 mesiacov, vela pijem, pretoze kojim, pecivo jem tak kusok chleba raz za par dni, jem vela zeleninovych salatov, ovocie ako broskyne, marhule, jablka, slivky pre vlakninu, pijem aj stavu zo sliviek. Bananom a ryzi sa vyhybam, dokonca som si kupila aj Psyllium vlakninu z lekarne a pijem ju denne, tiez som vypila postupne celu flasu lanoveho oleja, ale vobec nic mi nepomahalo :((( Mam navstivit gastro alebo mate nejake tip, co vam pomohlo? (Jedina vec zabrala, a tou boli strukoviny, lenze syncekovi to ide do mlieka a strasne mal krce potom, takze zatial ich nejem, kym nevyrastie, mozno potom ich bude znasat lepsie). Dakujem pekne za akukolvek radu

dandelions
6. aug 2014

Neberies nahodou zelezo?

tish1986
autor
6. aug 2014

nie, v tehotenstve som brala sorbifer, ale vobec ma neupchavalo. Teraz neberiem nic.

simca06022011
6. aug 2014

so psylliom opatrne, zapekat moze nakoniec aj z neho... ja by som navstivila gastro, lebo takymto poku-omyl sposobom ti to nemusi prejst... a mohli by tam byt problemom aj tie hemoroidy nakoniec (mozno su aj vnutorne). Mne napadlo este skusit glycerinove cipky 🙂 Fakt.. vyskusaj 🙂) minimalne ti to pojde lahsie 🙂)

saxanita1
6. aug 2014

Ten sirup duphalac sa pije ráno a večer ....fakt to zmekci stolicu ..mne čipky vôbec nepomáhaju tiež mám problém so stolicou ..som po operácii hemeroidov ..

trgypadl
6. aug 2014

@simca06022011 ahoj chod k lekarke nech ti predpise duphalac,je nenyvykovy a zmakcuje stolicu,cize ho mozes uzivat aj dlhodobo.a ak mas zlatu zilu,tak sa treba specialnu starostlivost.po velkej sa osprchovat,pripadne pouzivat vlhceny toaletny papier,nejest drazdive a korenene jedla a hlavne preliecit faktu krem,cipok,pripadne dubova kora.drzim palce

svetluska4
6. aug 2014

Skus mak, niekoho zapeka a niekoho ako ja precistuje 🙂 staci kusok makovej strudle a mam po probleme 🙂 inak na zlatu zilu je velmi dobra masticka a aj cipky doloproct ale je na predpis, no mozno ti to predaju aj v lekarni ak zavru obe oci 🙂

map0007
6. aug 2014

@tish1986 ahojky mne na pravidelnu stolicu pomohli otruby,kupila som ich v DM-drogerii niejake s klickami.Kazde rano si ich davam 1,5lyzicu a zapijem aspon 2dcl vody,najlepsie je ak aspon do 14hod.vypijete aspon 2L vody.Velmi mi pomohli zo stolicou a upravilo sa mi travenie a aj bruško sa mi zmenšilo.Alebo si ich mozte dat do jogurtu alebo do tvarohu +banan.alebo ovocie.Ja ako kedy a fakt mi pomahaju.A aj stravovat sa skuste tak kazde 3-4hodinky nieco zjest,Upravi sa vam travenie a stolica.

1martulka
6. aug 2014

ja som mala podobný problém po pôrode tiež, viac menej sa to upravilo po 4 mesiacoch...no len podľa tých pár vecí, čo čítam, môže byť problém aj v tom, že si vylúčila niektoré veci, ktoré ako by som to napísala, robia stolicu (objemovo), t.j. to, že papáš veľa vlákniny je super, ale to samotné ti stolicu nevytvorí...a práve preto by som to pečivo neobmedzovala, ani tú ryžu...ryža samotná nezapeká, ale vývar...a banán detto...o banáne si veeľa ľudí myslí, že zapeká...ale banán upravuje stolicuv oboch smeroch, t.j. pomáha pri zápche, aj hnačkách...fakt mám odtestované dôkladne aj na sebe 🙂 ...a super pomôžu aj otruby, ovsené vločky a pod....ovocie treba jesť zo šupkou, aby ti dráždilo črevo a nezlenivelo...a mne ešte veľmi pomohlo aj klasické Acidko to plnotučné neochutené...každý deň som ho pila....ten duphalac ževraj tiež veľmi pomáha, ale to som ja neskúšala, to som si nechala ako krajný variant a nakoniec som to zvládla aj bez toho...a na zlatú žilu mi najlepšie pomohlo Preparation H (odporučila mi to jedna pani, ktorej aj operovali hemoroidy a fakt je to super....Faktu, dubova kôra a podobné mastičky a vodičky boli u mňa slabý odvar)

monkabr
6. aug 2014

Ahoj, urcite si nasad probiotika a enzymi k tej vlaknine... Zvlastne, ze Psyllium vobec nepomohlo, drvivej vacsine ludi pomoze

tish1986
autor
6. aug 2014

@map0007 ved toto, ze kazde rano jem ovcene vlocky alebo pohankovu kasu s 3 lyzickami lanovych semienok, zaliate mliekom. Kazde rano, uz to nemozem ani citit :(

@monkabr a ake probiotika/enzymy? Obcas pijem acidko, ale mliecne vyrobky mi az tak nechutia, takze jogurtov jem napriklad malo.

@saxanita1 ani mne cipky nepomahaju, ten sirup skusim popytat recept od lekarky najblizsie, snad to pomoze.

Ide aj o to, ze som bola 6 rokov vegetarian, a maso som zacala jest az po otehotneni a pokracujem aj teraz pri kojeni, kym ho syncek sam nezacne papat, ak bude chciet, potom chcem znovu prestat. Rozmyslala som, ci toto nemohlo ovplyvnit tie creva nejako, ale pocas celeho tehu som nemala problem vobec, a to som jedla maso takmer kazdy den. Teraz jem kuracie 1x do tyzdna a bravcove 1x, hovadzie vobec... nezda sa mi to vela, navyse vzdy so salatom a v omacke, nie vyprazane...

map0007
6. aug 2014

@tish1986 a koľko pijete vody.Ja len preto sa pýtam že píšete že jete ovsene vločky psylium atď.Ale to je dosť-nemôže vas aj s toho už zapchavat.Nieje dobre zas toľko miešať a ak ták fakt veľa veľa vody.

slniecko2
6. aug 2014

@tish1986 ja som mala tiež také problémy, pomohlo až Caro nápoj-dávam si ho smliekom, osladím a fakt to zaberá. Zlatá žila úplne zmizla a nemám žiadne problémy. Vyskúšaj-naozaj to pomáha ja by som neverila ale je to bomba.

ukulela
6. aug 2014

´mne pomaha acidko, kazde rano nalacno este pred ranajkami lupnem za pohar. a tiez susene slivky/slivkovy kompot ... ale ked to mas az taketo zle, tak by som sa minimalne poradola s lekarom

vilsonka
6. aug 2014

@tish1986 Skús Laxafruit, je to výťažok zo sliviek,fíg dá sa používať dlhodobo🙂

miskatomy
7. aug 2014

Ja byt vami urcite si nedavam tak vela vlakniny mava to aj opacny efekt...a mali by ste skusit probiotika urcite...Kludne mi napiste poalem vam link na super probiotika ktore by mohli vyriesit vas problem a ktorym urcite suvisi aj ta zlata zila
@tish1986 kludne mi napiste 🙂

monkabr
7. aug 2014

@tish1986 Urcite bysom si vybrala probiotika podla testov mnozstva bakterii, niektore obsahuju len mizive percento bakterii, uplne neucinne, ine zase obsahuju viac ako deklaruju...
http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/velky-test...
Ja pouzivam pripravky bhip, na posilnenie crevnej flory a celkoveho zdravie nepoznam nic lepsie ako toto, obsahuje aj probiotika, aj Maqui - najsilnejsi prirodny antioxidant a hlavne ac11:
http://www.energiabhip.sk/n/purple-caps

ekka
8. aug 2014

ja mám podobný problám, bola som na gastre a tam mi v podstate nic nezistili akurát to, ze mám zrasty na čreve a ze kvoli tomu mám tak často zápchu, jediné co mi poradil lekár je Psylium a to ráno nastrúhat jablko a do neho dat 1 lyzicku Psylia a zapit vlaznou vodou, mne to pomaha

saxanita1
8. aug 2014

@ekka Ahoj chcem sa spýtať to jablko nalacno zjesť ?

ekka
9. aug 2014

@saxanita1 áno, ráno nastrúhat jablko, dat na to lyžičku Psylia, pomiesat a ihned jest, lebo to začne bobtnat a zapit to a samozrejme treba pit cez den, mne to pomohlo 🙂

saxanita1
9. aug 2014

@ekka Dik musim to vyskusat ,,tiez mam stym problem ...

graziela
9. aug 2014

Ja odporucam chlorellu + jest vela vlakniny, prip. chia semena. Na hemoroidy je dobry masazny gel alebo mast z dubovej kory a vlazne sprchy odspodu.