Zápcha - liečba

2. dec 2023

Dá sa vyzliecť? Ja som vyskúšala už asi všetko lactulosa sirup, forlax, čapíky, psyllium a nič nepomáha. Mala som v stolici krv, krv teraz nie je, zostala zápcha. Chce sa mi, ale nemôžem a nič nepomáha. U lekárky som bola, vzala to dosť laxne, poslala ma na proktologiu, som ale objednaná až 13 decembra.
Chcem sa zbaviť toho, ja už nevládzem, mám plné brucho a nejde to von. Občas len trošičku. Pribrala som. Už som zúfalá.
Nemáte nejakú radu ešte čo vám pomohlo?

autor
2. dec 2023

Takisto som skúsila zaječickú vodu, probiotiká beriem, kefír a acidofilne mlieko.

vakatko
2. dec 2023

Skús joginsku očistu šanka, info na nete.

domi259
2. dec 2023

Ja mám tiež problém so zapchou, lekárka mi odporučila lanové semiačka alebo chia semienka, ešte som neskúšala ale chystám sa

stanulienkat
2. dec 2023

Zápcha je vlastne zlý životný štýl. Potrebuješ poriešiť na svoju vlastnú stravu a pitný režim. Ziadne mastné, vyprážané ..Treba sa zdravo stravovať, malé a časté porcie, veľa zeleniny a ovocia, ovsene vlocky, jogurty, dva-tri litre tekutín, najlepšie čistú vodu. Ziadne sladené vody. To, že užívaš probiotiká, to je len dobre. Pri takomto stravovaní a pitnom režime neverím, že budeš mať problém so stolicou. Stolicu nemusíš mať každý deň, samozrejme.

autor
2. dec 2023

@stanulienkat Dá sa to liečiť? Ja mám problém vôbec na wc ísť. Chce sa mi, ale nedá sa mi. Nebola som dva dni. Možno som si to spôsobila sama, minimum vody, ale zato veľa kávy, sedáva práca, takmer žiadny pohyb. Tak teraz sa mi to možno vypomstilo. Jem veľa ovocia ak zeleniny, kefír, nemyslím si, že sa stravujem zle, ale určite by sa tam dali nájsť prehrešky.

stanulienkat
2. dec 2023

Káva ťa ešte odvodni, to znamená, že máš v sebe ešte menej vody ako bežne. Samozrejme,že jedna dve slabé kávy denne nie sú na škodu. Celý život chodím na veľkú potrebu raz za dva dni a nerobím z toho tragédiu, takisto aj mnoho ľudí v mojom širokom okolí. Stolica nemusí byť každý deň. Ako som však správne pochopila, ty by si aj rada šla, len to nejde.... Nuž to stravovanie dodržiavať pravidelne, nielen raz za čas vtedy, keď máš problém. Inak mne pomáha, keď si dám trošku červeného vína. 😀 Vyskúšaj... A tie tekutiny a vláknina sú dôležité celoživotne.

autor
2. dec 2023

@stanulienkat Problém je aj to, že ja nemám normálnu stolicu, neviem ako to napísať, ja mám len takú miernu prehánku, proste riedku a len máličko.
Inak ďakujem za rady, ja som si to asi sama takto dobabrala, tým veľmi nízkym príjmom tekutín a hektolitrami kávy.

stanulienkat
2. dec 2023

Skus probio Biogaia.

majamat
2. dec 2023

suhlasom so @stanulienkat
rady ktore ti napisala, treba dodrzat a to denne a dlhodobo.

ak ams takyto rpoblem dlho, potom aj naprava nie je taka jednoducha.
ja mamvam tiez tento poroblem, ale voackrat sa mis talo, ze z urciteho dovodu to slo dobre. zmenilo sa to a viem rpesne co to voplyvnilo. cize ano,d a sa to zmenit.

ak mas moznost, skus si kontrolovat, kolko zjes vlakniny.
vlaknina je rozpustna a nerozpustna, uplne neviem kde ktora je, ale clovek potrebuje nevyhnutne obe. cize samotne psyllium nemusi pomahat ( nie soms iista, ci obsahuje obe vlakniny ). v bezne j strave sa vlakniny nachadza fakt malo.

treba denne, dlhodobo skusit vlocky, ovocie- jablka, hrusky, slivky su dobre. moze sa pridat aj psylium ( nie vsetko naraz v jednom jedle, rozdelit na cely den ), okrem toho aj vela zeleniny.

elenka.k
3. dec 2023

Akurát som s tým bola u dr. pretože som zašla s tým
tak ďaleko, že som až dostávala záchvaty - krče. Nasadil mi Duphalac, ktorý pijem jednú odmerku za deň, zväčša večer, zatiaľ pomáha, o mesiac mám prísť na kontrolu.
Ozaj ešte pred odchodom dodal, že Elena a kľudne cvič ďalej a behaj.
Tie ľanové semiačka sú fajn, ale netreba ich preháňat, lebo zo zápchy budú hnačky.

0327850788
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
urshullita6541
5. aug 2024

Pomohlo užívanie probiotík ? Ja teraz premýšľam nad tým, že je všade veľa chémie a či neskúsiť radšej prírodnú cestu ako niečo takéto s jačmeňom - https://www.gw-int.net/sk/category/zelene-potra... - nepoznáte náhodou ? Prípadne niečo podobné?

0327850788
6. aug 2024

@urshullita6541 píšem Vám spravu

banalu
6. aug 2024

Zacala by som striktnym pitnym rezimom. Aby creva vytvorili 💩 potrebuju vodu. Ak si do seba napchala vlakninu (ako aj psylium) a malo si pila, len si si to zhorsila. Takze pekne krasne zacat veeeeela pit.

mima172
6. aug 2024

@urshullita6541 Odporúčam zelené potraviny - pravidelne, v správnom dávkovaní a na 100% príde zlepšenie. Pracujem s nimi už niekoľko rokov, užívam ich ja + stovky mojich klientov. Dôvody užívania sú rôzne, no jedným z nich je práve spomínaná zápcha, problémy s trávením a celkovo snaha o zlepšenie trávenia.
PS: nakoľko sme na MK, tak názov firmy, s ktorou pracujem nepíšem!!! Len poradím - zamerajte sa na kvalitu, nielen známe meno. Urobte si vlastný prieskum.