Zápalové ložisko pod zubom

21. okt 2024

Ahojte, kto sa vyzna do tejto problematiky, ake zdravotne potiaze moze sposobit zapalove lozisko pod mrtvym zubom?

rebi789
21. okt 2024

Absces

basulaak
21. okt 2024

Ja to mam prave teraz. A som objednana na re-endodonciu. Je to casovana bomba. Hromadi sa mi hnis a mozem mat az opuchute lice pod okom. Taktiez je to chronicky zapalovy proces, skodlivy telu. Vyplavuje to toxiny do tela. Mesela som stopnut strojcek a nezahajit liecbu kym to nebude zas v poriadku a aspon stvrt roka neaktivne, vyhojene.

kp7333
21. okt 2024

zapal okostnice az otravu krvi.

autor
21. okt 2024

@rebi789 o tom viem, mala si to uz?

autor
21. okt 2024

@basulaak no veru a kedy tam ides? Ako dlho to uz mas? Mas aj nejake peoblemy zdravotne?

autor
21. okt 2024

@kp7333 no parada. Och

jasmina56
21. okt 2024

Mam presne ten isty problem 🥲

autor
21. okt 2024

@jasmina56 a ako sa ri to prejavuje? Ci mas opuch?

luliu
21. okt 2024

Nemusí sa to vôbec nijako prejaviť a to je ešte horšie. Treba to riešiť......

jasmina56
21. okt 2024

Opuch este nie, zub ma boli pri zahryznuti, niekedy naozaj neznesitelna bolest, doktor mi zub otvoril a uz dva krat cistil kanaliky, dostala som antibiotika Dalacin, zial zatial nepomaha nic, zapal je stale tam…

mojemenonikto
21. okt 2024

Mal som niečo podobné, zub musí ísť von. Najmä ak nezaberajú antibiotiká. Akékoľvek zápalové ložisko v tele je nebezpečné, produkuje toxíny, vyčerpáva imunitný systém. Zápal s množstvom hnisu je ešte nebezpečnejší v hlave, v blízkosti životne dôležitých orgánov. Pri dlhodobom neliečení hrozí aj spomínaný zápal okostnice. Môj dedko si takto uhnal rakovinu čeľuste. Takže sa to určite musí riešiť. Ak intenzívne bolí a máš to opuchnuté, neodkladaj to.

ronie338
21. okt 2024

Od žiadnych, cez ochorenie srdca, zápal a podobne. Záleží aký veľký je zápal. Skôr len lokálny problém. Ale ak ma pacient problém so srdcom, môže to výrazne pomôcť ak sa prelieci alebo ak sa vytiahne zub. Atb len prekryje problém, nevylieci ho, preto reendodoncia, ak je dobre spravená a zub dobre reaguje po pol roku sú už aj viditeľné zmeny na rtg. Ale aj pri dobrej reendodoncii to nemusí zub zvládnuť. Je to také ako aj imunita zapracuje a podobne. Videla som v praxi také aj také prípady. Pripadne ak je to zub hore po päťku, dá sa spraviť aj resekcia, to je tiež možnosť. Dole sa ale nerobí.

ailiba
21. okt 2024

Ja som mala... Zub mi vytrhli. Dovtedy velke bolesti, skoro rok som chodila na pravidelne cistenie... Zub ale nebol mrtvy... Skoda ho bolo. No nelutujem. Tie bolesti za to nestali, plus stale zapal v tele.

beloved
21. okt 2024

Aj u mna toto skoncilo vytrhnutym zubom a po vytrhnuti som brala Dalacin

basulaak
21. okt 2024

Tento tyzden, lebo je to akutne. Mam opuch na dasne velky ako lieskovy orech. Taha sa to so mnou uz vyse 5 rokov. Stale mi to lekar vyvrta, vycisti kanaliky na chvilu pokoj a zase. Uz by som ani nenamietala keby mi ho chcel vytrhnut.