Ahojte, neviem ani kde zacat … bolel ma zub ale tak ze som nevedela uz existovat,opuchnute lice,stolicka bolestiva ale hlavne licna kost a nad zubom tak teda ze je cas ist na pohotovost . Tak som dnes isla a dr spravila rtg , vraj zapal a vypisala mi dalacin a zubu sa ani nedotkla!!! Je toto normálne? Mam ist este inam na pohotovost alebo jej verit ze z tych antibiotik mi bolest zazracne prejde? To ze za rtg a recept som platila 50€ nebudem ani riesit .. ach
Zub treba otvoriť a vybrať nerv, antibiotika sú samé o sebe nanič, opuchnete ešte viac 😐jedine ak by sa jednalo o rastúcu osmičku, tam antibiotika pomôžu
Neviem ci nado mnou komentuju stomatologovia, ale moja skusenost je taka, ze najprv sa preliecil zub Dalacinom, klesol opuch, ustupila bolest a az nasledne prislo otvorenie hnisaveho vacku pri zube, extrakcia a vycistenie
@nika3136 a teda pomohlo? Lebo sa bojim toho co pise pani vyssie ze opuchnem este viac
Pravdaze, pomohlo, bez problemov. A viackrat. Problemove boli totiz vsetky 2 stolicky
ano je to standardny postup najprv atb inak ti nezaberie anesteza ak sa to neprelieci a vudu trhat za ziva takto mas este sancu na zachranu zubu treba ist k svojmu zubarovi
to si este dobre platila na endodonciu si priprav vyrazne vic penazi niekolko sto eur robi sa to na etapy (na vic krat
@mamina7070 jasneze s tym ratam, ja to zaplatim sle prislo mi smiesne 50€ za recept :D
to bol poplatok za pohotovost a za rtg
môjmu synovi to nedavno robili,najskor mu vytiahla nervy, keďže ho to bolelo,dala atb,potom mu ho uz ošetroval nas zubar,este pojdeme raz,bude to dokopy cez 300€
treba kontaktovať svojho ošetrujúceho zubára. Dalacin je len na nutné preklenutie, zub bude treba riadne ošetriť