Zapálený zub

8. apr 2024

Dobrý deň, máte niekto skúsenosti so zapáleným zubom a jeho neskorším ošetrením? Ide totiž o to, že vo štvrtok ma strašne začal bolieť zub ktorý raz už ošetrovaný bol, volala som svojmu zubárovi, tam mi však dali termín až o tri týždne. Pohotovosť v blízkosti nemám, len som obvolala ďalšie zubné kliniky a tam mi dali termín na zajtra. Zub ma medzičasom prestal bolieť, cítim len také pulzovanie a slabú bolesť pri hryzení. Môže už byť neskoro a zub sa zachrániť nepodarí?
Ďakujem

jamimo
8. apr 2024

najskôr preliečiť ATB 👆 Pri kritickom opuchu narezať, až hnis vytečie.
Určite zajtra choď.

frzeiovn
8. apr 2024

Ahoj, ktorý je to zub? Môžu to byť nervy, ktoré bude potrebné vybrať, mne tak pulzovalo v zube pri fizyckej záťaži bola to horná jednotka, musel vybrať nerv, cca pred 20 rokmi, potom som si naň dala spraviť korunku....alebo tam je kaz, to môže byť hocičo, prievan, nádcha, mňa pri chorobe bolia horné zuby lebo sú spojené s dutinami tie nervy...alebo len tak na studené alebo teplé citlivé, ak ťa vezmú skôr, choď tam...ja som tiež teraz bola u iného, lebo môj mi to nechcel spraviť tak ako som ja požadovala...

autor
8. apr 2024

@jamimo určite pôjdem, len sa bojím aby už nebolo neskoro keďže to už trvá od štvrtka a k zubárovi sa nie a nie dostať, tak majú plno

autor
8. apr 2024

@frzeiovn horná štvorka to je... No uvidíme čo mi povie zajtra, konečne sa mi k nejakému podarilo objednať

gemerka17
8. apr 2024

Určite chod. Je tam zapal, treba to riešiť osetrenim korenovych kanalikov. Urobí sa RTG a uvidíš čo ďalej. Hlavne treba mať ošetrenie urobene pod mikroskopom, aby mala zachrana význam. ATB sú zbytočné, zub treba ošetriť.