Ahojte, zapálil sa mi týždňový piercing v uchu. Ako liečiť? Stále mi mokvá a vyteká taka žltá vodička. Stačí dezinfekcia a framykoin masticka? Pripadne co vám pomohlo na zápal? Ďakujem 😄
Ahoj,musela som vymenit nausnicu,az potom sa to zacalo hojit
@cosmic_origin áno áno, aj ma to trhá od bolesti. Lenže pravdepodobne mi to nastrelila až moc na tesno a včera som si to trosku povolila tak uvidíme.
Dnes som si to vydezinfikovala a skúsila dat framykoin. Dávam si aj ibalgin od zápalu a bolesti
To bude este dlho. Iba dezinfekcnou vodickou som cistila. Aj po roku sa mi to este deje. Tyzden je hrozne kratko
Ja som si nausnicu od zaciatku cistila iba peroxidom 3% a ked som si ho na prestrel liala, nausnicou som zaroven aj krutila…a viem ze na zaciatku som si tusim dala
obcas aj framykoin…kazdopadne lieh mi robil skor zle, skus ten peroxid alebo betadine a hlavne tocit si aj tou nausnicou, nech sa tam ten peroxid dostane a poriadne precisti dierku
Kup si v lekarni Granudacyn dezinfekcny roztok. Prosim ta, ziadne maste tam nepatlaj
@victoriab lebo práveže ja už mám pár dierok predtým nastrelenych a normálne som fungovala na tretí deň, ani som nevedela, že mám nausnice. Tak preto sa mi toto nezdá 😅
@nttnnt ďakujem 😄
@mimi3008 ďakujem 😄
@trgypadl uvidíme jak dopadnem, ďakujem 😄
Čiže to si mala nastrelené nie prepichnuté však?
Vybrat a poriadne vydenzifikovat betadinom
@buberova áno nastrelene, už dosť dierok mam nastrelenych roky, len týmto sa nejako nedarí 😅
Ahoj ja profesionálne prepichnem uši a môžem ti poradit, že ak sa to zapálilo tak si kúp v lekárni peroxid vodíka 3% (nestojí to veľa možno 3€) a vatovymi tamponikmi si to čisti. Stačí 1-2x denne nech to zas nezačne praskať lebo ono to vysuší zápal. Po týždni si kúp borovú vodu tiež v lekárni (tiež stojí toľko asi ako peroxid) a s tou si to čisti každý deň, a aj po vyhojeni. Obvykle sa dierka lubi zapáliť buď kvôli nedostatočnej hygiene, nekvalitnemu kovu šperku (bizuteria alebo alergia na kovy), po zatrhnutí alebo ak dierka nebola ešte úplne vyhojena a bol šperk vymenený. Akonáhle dôjde k zápalu nesmie sa za žiadnych okolnosti šperk vyberať dokym sa to nevyhoji. Ono obvykle zápal je zvonka. Akonáhle postúpi aj dnu, môže to začať “prerastať” a komplikovať sa. Držím palce hádam som ti nejako pomohla a daj vedieť či si ok ;)
@veve234 ďakujem moc, ste veľmi milá 🩷😄
Nie je za čo hlavne nech si vporiadku ❤️
Ahojte, našla som tu túto nedávnu diskusiu.
2.10. som si dala robiť akupiercing, nemala som žiadne problémy, pekne sa to hojilo. Pred pár dňami ma to začalo trochu pobolievať a od včera večera už úplne zle, ucho mám opuchnuté, červené a horúce, bolí na dotyk (a už aj bez dotyku ☹ ). Na ošetrovanie som používala sprej zo salónu, kde mi to robili (ani za svet si teraz neviem spomenúť na názov) a gél Octenisept, ktorý som si kúpila na radu pani, čo mi to robila. Dnes ráno som si bola kúpiť 3% peroxid vodíka a zháňala som aj Framykoin masť, ale v 3 lekárňach, kde som bola, ho nemali, vraj má výpadok. Do salónu sa neviem dovolať. Prosím vás, čo ešte môžem urobiť? 🙏
@veve234
@veve234 Ďakujem veľmi pekne. A prečo masť v žiadnom prípade? 😦 Písala som Dr., predpísal mi cez e-recept antibiotickú masť. Hovorila som už medzitým aj s pani zo salónu, tiež spomínala, že by bolo dobré nechať si predpísať antibiotickú masť, na základe čoho som aj písala lekárovi. Mám aj ten peroxid, dala som si ho ráno, hneď, ako som ho kúpila.
@h2 ja som sa s helixom mjsela rozlucit ,povedala ze moje telo to uplne odmieta, ze nech si to necham zrast a skusime inokedy, dakedy neskor to znova. Uviidime :( vzdy vsetko co sa mi paci na inych a ccem to, furt mam problem. Ale je to zasah do chrupavky boli to ako svina, mesiac som spala iba na jednej strane, ked mi syn nahodou. Len sa obtrel o ucho, videla som hviezdy, neuveritelna bolest, fakt sa na to opatovne odhodlavam dlho...
Je okolie červené a napuchnuté a bolí to na dotyk? Ak nie, tak sa iba hojí, a stačí čistiť sprejom na piercing. Ak z toho iba vyteká priesvitná tekutina, to je normálny proces hojenia, ktorý pri ušiach trvá až 4 týždne. Ale ak sa objavia vyššie spomenuté znaky zápalu, tak by som s tým radšej išla k lekárke nech predpíše nejaké topikálne antibiotiká.