Zapálený palec na nohe

17. jún 2023

Dievčatá, ano viem se mam medzi prstami bordel z ponožky, ale poraďte mi co to môže byť, to napuchnute miesto na palci. Každý mesiac chodím na pedi, nechet je poriadne ošetrený a nezarasta, avsak už roky sa mi tam robí toto. Občas si tam kvapnem peroxid, ak ide o zápal, ale neviem co to je a bojím sa ísť s tým na chirurgiu... Tak ako to vyzerá, tak to aj boli, hrozne, ked to miesto stlacim otras..nieje to udrete ani postipane... Neviete čo by to mohlo byt? :(

gejb
17. jún 2023

Au, už z fotky ma to boli...nemáš tam hnis? Skúsila by som to preliecit a zmeniť pedikerku. Alebo si dat uplne pauzu s pedikurou na nejaký cas. Max doma nalakovat, a ocvakat vydezinfikovanymi noznickami ). Mne sa toto dialo keď som si nechtiac spravila ranku noznickami a ta sa mi zapálila...

kacena4
17. jún 2023

moze to byt "otlak" zapal z uzkej topanky sichaju sa ti prsty o seba a vedlajsi nechet ti tlaci na kozu a oskiera. moze nemusi to byt ono

kacena4
17. jún 2023

@gejb presne toto dom myslela, ale od vedlajsieho prsta ci sa to nemoze oskierat

janinah
17. jún 2023

Prejdi ihlou na šitie cez plameň /sterilizácia podomácky/ a pichni si do vyznačeneho miesta a vytlač,budeš vidieť hviezdy od bolesti,ale pomôže
potom si to potieraj s betadine 5x denne,ideálne by bola atb masť,
odporúčam prestať na dáky čas s pedikúrou,zrejme je to z toho

autor
17. jún 2023

Otlak to nieje, som väčšinou doma bosá, úzke topánky nenosím.. Tu ihlu asi skúsim večer, len sa bojím ci sa mi to takto ešte viac nerozkvasi.. Fakt to boli, takmer stále, ale tým ze som furt doma s malou, a vonku nosím už volne sandále, tak to až tak necítim..

tosomja
17. jún 2023

Na čas nelakuj, vyčistí lôžko okolo nechtu, máš to zarastené. Daj si večer vodu do lavora, dlho vymočiť a ošetriť. Treba odstrihnúť v tom mieste kde to máš opuchnuté a vytlačiť, aj cez bolesť. Natrieť gafrovou masťou s ichtanolom.

gejb
17. jún 2023

Súhlasím s janinah ze to treba vyčistiť - hnis vytlačiť a vydezinfikovat. Ak vysterilizujes ihlu a dostaneš von všetko tak by sa to malo zacat hojit. Robila som to par krát a už na druhý deň nebolel.

janinah
17. jún 2023

ešte doplním...tá ihla nemá byť malá a velmi tenká

viestta
17. jún 2023

Nechty na naohach sa strihaju do rovna aby nezarastali. Ten tvoj je urcite zarasteny, drazdi a preto sa tam tvori zapal a mas tam hnis.

simoncik
17. jún 2023

Zarasteny necht.ver,ze ano.ak pedikerka tvrdi unw myli sa.co ma zaraza.vymenila by som ju.skusila inu.ukazkovy zaciatok zarastenwho nechtu

jamimo
17. jún 2023

ja si tiež myslím, že ti zarastá necht, tak ako píšu baby vyššie. To, že chodíš na pedikúru, neznamená, že nechty sú v poriadku. Možno aj pedikérka nepozná trendy a je to stará klasika. Ja by som odporučila medicinálnu pedikúru.
PS: Sterilnú ihlu kúpiš aj lekárni.
Skoré zlepšenie prajem.

didip
17. jún 2023

Vymeniť pedikérku, toto vyzerá ako zarastený nechet. Ideálne najst niekoho kto robí medicialnu pedikúru a dať tamponádu

kivivi
17. jún 2023

Ja by som ti neradila prestat s pedikurou a uz vobec nie vytlacat sama doma s ihlou, to ani omylom. Ty pedikuru potrebujes, ale medicinsku, ulavi sa ti za par dni. Viem, ako to boli, ak by nepomohla ani medicinska pedikura, dalsi level je chirurgia a plastika, ale snad ani nebude treba.

wudz
17. jún 2023

Môjmu synovi sa presne toto stalo, keď som mu zle zastrihla necht. Za 24 hodín sa mu zápal tak rozšíril, že sa mu červené tiahlo po žile až do pol lýtka a nepomohla žiadna domáca dezinfekcia ani masť. Skončili sme na urgente, kde mu rezali lôžko okolo nechta, vyšlo odtiaľ mega hnisu, dali mu aj ATB. Nič nechutnejšie ako ten zákrok som nikdy nevidela, a to som už bola na urgente s kadečím. Hlavne to nezanedbaj. Pomôcť môže aj masť s ichtyolom.

hedviga2
17. jún 2023

Mavala som za mlada toto na prstoch na rukach. Ja som to vtedy máčala v čo najteplejšom harmančeku/repíku a potom ychtyolový zabal. Bolelo to hnusne, citlive ako ….To som mala male deti a automaticke pračky a umývačky iba v Tuzexe a v mysli. 🙈

lienka.7
17. jún 2023

@autorka nestúpil ti niekto na prst? Mne v MHD stúpol na prst asi 200 kg chlap a zalomil mi v rožku prsta necht. Mala som to 100x horšie ako ty, uplne modro zelené hnisavé. Bola som s tým na chirurgii, tam mi však chceli len strhnúť necht co som odmietla (samozrejme za živá pomaly, lebo injekcia by na to uz nezabrala). Doma som si snáď 2 hodiny mocila prst v teplej vode, aby bolo všetko úplne mäkké. Vydenzifikovala som si ostré nožničky a pinzetu, obliala som si prst vodkou a kúsok som si to nastrihla (skoro som omdlela, to je fakt), vytlačila hnis a pinzetou vybrala ulomok nechtu. Dodnes nechapem, ako som to ani dokazala👌 ale ten strach zo strhávania nechtu bol asi horší ako toto.
inak neodporúčam ti tam dávať si ichtiol, aby ti to nezačalo mokvat, treba si tam potom dat ušné burovove kvapky na stiahnutie. Ja som si dávala asi 3 dní a pekne sa mi to zahojilo👍 nestipe to, len budeš cítiť potom také pulzovanie na tom mieste, to je ok. Pokojne napis SS keby niečo.
A pedikerku by som vymenila.

panelacikova
17. jún 2023

nečítam diskusiu, ale ty zjavne nemáš problém len s tou zapálenou časťou, ktorá ti opuchla, ale s celým nechtom. celý je taký škaredý, prepáč, že som úprimná... na tvojom mieste by som si nechty radšej nelakovala, bohvie, či to nemáš z toho svinstva. ja nechodím na pedikúry, nelakujem, strihám úplne nakrátko, ale mám fakt pekné nechty, v živote som nemala také čudné dookola, ako máš ty. a ten zápal? z čohokoľvek. možno aj niekde inde v tom "okruhu", ktorý je taký nepekný, niečo vlezie dovnútra a spôsobí ti takýto zápal...

panelacikova
17. jún 2023

@wudz 😲

panelacikova
17. jún 2023

@lienka.7 prosím ťa, koľko hodín-dní po tom stúpnutí sa ti to tak rapídne zhoršilo?

maminkadeticiek
17. jún 2023

Je to kvalitne zarasteny necht.Mojej dcere som na to davala par dni Sudocrem a pomohlo.

autor
17. jún 2023

@panelacikova škaredý nechet? To nemyslite vážne... Videla ste už nechty starých ľudí? Žlté, hrubé, krivé, plesnive? Moj nechet je úplne ok, aj keby nebol natretý, je to úplne normálny nechet farbou aj tvarom, až na ten zapálený roh... Ako nehnevajte sa, ale dúfam ze ste jediná ktorá si tu mysli, ze ten nechet je škaredý...

autor
17. jún 2023

@lienka.7 nestupil mi nikto na ten prst nikdy, terajšia a aj predošlá pedikerka povedali to isté, ze tam nieje zarastený nechet, ze JD to len nejak podráždene, a ano mam dávat občas gafrovu mast a to je cele.. Mam to takto už od detstva, pomaly 20 rokov... Jasne ze mi strihala nechty mama ako dieťaťu, ale vždy vždy tento prst mam takýto, uz roky, no, neodvážila som sa to zatiaľ riešiť..

lienka.7
17. jún 2023

@panelacikova fuha, to si fakt nepatam uz teraz, naozaj. Ale boli to nejaké dní. Len potom to už bolo ze mega rýchle. Večer prst len červený a ráno už modro-zeleno-fialovy. Ja keď som si to potlacila , cítila som to pod kožou. Ale doktorom sa s tým nechcelo jednoducho babrať. Ja som to mala presne ma opačnej nohe ako @autorka tiež z vnútornej strany ako ona

lienka.7
17. jún 2023

@autorka vyskusaj si ten hnis vytlačiť a daj si na to tie burovove kvapky, uvidíš čo a ako. Ono to rýchlo sťahuje.

jaroslavo
17. jún 2023

Panaricium..

Je to z pedikury, zle zastrihnyty necht..a zbiera sa hnis zo zapalu

Co sa tyka fomacej liecby. Potriet liehom a gafrovo ichtamolova mast ( napr kozmetickym tamponom na noc prekryta prelepit )..par dni..pocas dna skusit vytacit hnis
Pripadne potom framykoin ..
Odporucila by som odstrihnut kusok nechta s boku, uvolnit tlak na zapalene miesto..ale to pojde jedine po vytlaceni aspon kuska hnisu a ked to troska odpuchne..

Ak sa nezlepsi do par dni. Tak lekar ..

Mne sa toto stava pri manikure.. nonstop zapalene lozko ako mi velmi z boku spilnikovali necht .
Riesenie bolo zakazat im to spilnikovat..a nechat sirsie nechty..a mam klud.

panelacikova
17. jún 2023

autorka, beriem späť. možno nie necht, ale to jeho okolie, čiže oblasť medzi pokožkou okolo a samotným nechtom. necht ako taký nedokážem posúdiť, máš pravdu, lebo je nalakovaný....

panelacikova
17. jún 2023

@lienka.7 ale cítila si to asi hneď, že?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patulka410
17. jún 2023

Gafor ichtamolova masť. Daj hrubú vrstvu, prelep- ráno a vecer. Malo by to uvoľniť hnis.

nevenka
18. jún 2023

@viestta mne sa velmi nedaju, ale snazim sa. Vekom som ale vsimla, ze sa mi tie nechty viac stacaju a su tvrdsie, na ostatnych prstoch su dovnutra, ked chcem ostrihat, tak musim podvihnut od koze. Na palcoch zarastaju, ale nezapaluje sa mi to este takto, mono preto, ze to nechavam dlhsie, tie boky. Ak sa mi podari to viac zastrihnut, uz to idedo masa a obcas sa to trochu zapali a vyzera to ako autorkine, len kusok mensie. Hned tam davam Framykoin a cakam, az vyrastie kus. No a mala by som ist aj na pedikuru, len...casu dako niet...🙈