Zapálený nerv - liečba

1. sep 2023

Ahojte kočky prosim o radu, ako vam riešil zubár/ka zapálený nerv? Mám tento problém a extrémny strach…neviem si predstaviť že sa mi toho niekto dotkne nie to este vrtat. Prosim neda sa to nahodou najskor preliecit atb a az potom mechanicky? Kto ma skusenost dajte radu. Bola som na pohotovosti a hned ako mi povedal o co sa jedna odisla som od strachu.

miamia04
1. sep 2023

Dostaneš injekciu pred vyčistením, takže to nebudeš cítiť, a zub ti môže ešte poslúžiť, dobre spravený, prípadne ochranný korunkou, ak si to nedáš ošetriť, môžeš dostať škaredý a ešte bolestivejší a horší zápal, ošetreniu sa nevyhneš, možno prídeš aj o zub, a atb už budú nevyhnutné, ale zub nezachránia. Choď na ošetrenie, neboj sa, možno zub ešte zachránia, môžeš si ho dať vytrhnúť, ale prídeš o zub a bolí to tiež. Mám takto ošetrených a zachránených viac zubov, a dá sa to prežiť, po injekcii necítiš, keď to lekár bude čistiť. Vyčistia ti kanáliky, ošetria liečivou vložkou, a zaplombujú a uľaví sa ti, zub sa zachráni.

nelca0510
1. sep 2023

Máš aj vacok s hnisom? Ak áno,ten ti najprv rozrezu. Ale da ti isto injekciu. Ono ten hnis musí najprv ísť preč,až potom antibiotika

karamella0
1. sep 2023

Úplne jednoducho
Tu: rtg, anestezia, trepanacia a ďalej podľa situácie