Ahojte, dlhsie mam bolest pod pravou lopatkou (asi nerv). Ked zdviham nieco tazsie alebo urobim nejaky zly pohyb tak mi tam akoby praskne v jednom mieste. Ked si to nejak viac namohnem tak to par dni ozaj boli ako ked je pricviknuty/zapaleny nerv, cize pomoze na to jedine klud a teplo...Kedze kojim a mam male babo neviem ci sa mi oplati behat teraz po lekaroch, ktori mi aj tak povedia ze mi nic nemozu dat kedze kojim, preto ma zaujima ci niektora mala podobnu skusenost, a ze co jej vlastne na to doktori naordinovali ? Snazila som sa robit nejaky velmi jemny strecing ked to mam zrovna v obdobi kludu, ale iba to vzdy zhorsi :( ....
@marca12 nemam rada masaze, vlastne som este na ziadnej nebola...avsak mam masaznu podlozku ktora je fajn, lenze pri zacviknutom nerve sa masaz prave neodporuca...
Rovno ti vravim nikam nechod nedaju ti nic. Povedia ti ze len lezat a kludovy rezim. Nech ti to niekto rozmasiruje. Kazdy den trosku a prejde to. Mne odporucili aj ki najviac pomohol flector gel
Žiadny nerv, to je čisto svalový problém. Teraz so sebou niečo robiť, cvičenie, plávanie, a to trvale aby, si takýmto predišla. Určite jednostranné monotónne preťažovanie (teda napr si stále nosíš dieťa na jednom ramene) toto môže zhoršiť. Kúp si Flector náplaste, Voltaren gel, prípadne si daj Ibalgin a guajacuran prechodne kým to povolí.
@drake122 pisem ze aj jemny strecing mi to zhorsil....a nie neni to svalovy problem, ten je citit uplne inac...ale ved vy asi viete lepsie....nic z danych liekov, masticiek nemozem kedze kojim...
Chrbát si masťou natrieť môžeš aj keď kojíš, to sa do mlieka neprenesenie. A je prirodzené, že v akútnej fáze bolí aj stretching. Cvičenie a udržovanie chrbta treba neustále a dlhodobo.
Ahoj.Ja mam problemy s cviknutym nervom uz roky, ale naucila som sa to uz podchytit. Akonahle citim, ze ma to chyta dam si flektor.Jeden, dva dni a je po probleme.Natieram gelom z drogerie teta, ktory obsahuje pagastan konsky, cannabis a este nejake dalsie zlozky.Taka fialova tuba.Zaklad je nenechat to rozboliet.Cize riesit hned ako sa to rozbieha.Taktiez si uz viem akoby vypukat chrbticu v tomieste.Ked spim na bruchu a otacam hlavu na druhu stranu.Tym, ze je telo uvolnene a ja sa od pasa dole nepohnem, pohnem len hornou castou tela tak mi tam pukne a nerv uvolni.Trapila som sa vela rokov, tie bolesti boli hrozne.Masaze mi to len zhorsili.Mamina mi to vie uvolnit ked sa stretneme ale len takym jemnym tahom, ziadny tlak.Ziadna masaz.
Teraz vidim, ze kojis.No to bolo aj pre mna krute obdobie.Tam si clovek liekmi nepomoze. Inak mne to doktorka prehmatala a ze to ide od platnicky medzi stavcami a takto to vystreluje do lopatky
Nemas rada nieco,co si nevyskusala,u lekara si nebola,tak ako vies,ze nemozes masaz na zacviknuty nerv. Mne aj neurologicka odporucila masaz,samozrejme u overeneho fyzioterapeuta,ktory vie ako masirovat. Ked teda nikam nechces ist,tak tro madalej. Aspon sa nahrievaj a ked sa ti ulavi,cvic,posilnuj svalstvo,ale to tiez sa musis naucit ako spravne vykonavat cviky.
@pehavcek super, to znie podobne ako co mna trapi...a teda nejake cviky a strecingy na to nepomohli ? az na to ze mne to vacsinou nezacne postupne, ale skor odrazu to prepukne ak mnapr. zle lezim a podobne. Prave naposledy sa mi to asi stalo ked som spala na bruchu. Aky lekar ti to prehmatal ? Ortoped alebo neurolog, ci iba vseobecny ?
@marca12 no nemam to rada lebo neznasam ked ma chyta niekto cudzi, neviem co by som teda mala skusat ked viem ze to proste neznesiem :D ...u lekara som nebola lebo momentalne to proste neni mozne niekde vycakavat s malym babatkom...jasne mala som to riesit predtym ale to zas bolo tehotenstvo a ine veci... preto sa pytam tu ci mal niekto podobny problem....
Fyzioterapiu...uvolnit strecingom samozrejme, ze to boli, ked mas niekde skratene svaly, spazmy....pricviknuty nerv by si podla mna velmi citila a stale.urcite to ma vyznam riesit, aby nebolo horsie.Su lieky a maste co mozes aj pri kojeni
@luccija ano ja ho citim, vtedy ked je to take ze sa mi to zhorsi na par dni a to fakt je boelst akoby mi niekto nozik vrazil do chrbta...potom to prejde a len mi tam obcas pri zlom pohybe akoby pukne a trochu zaboli, nazvala by som to chronicky stav...
Ja som tiez masazami opovrhovala,jednak sa ta dotyka cudzi clovek a lezis tam naha teda bez podprsenky. Ale bolest ma dohnala a nechapem,ze som uz skor nechodila. Je to super. Ja som si masaze velmi oblubila a ked mas dobreho masera,ktory sa vyzna,je to neskutocna ulava a hlavne ta vela nauci. Ukaze ti naor.v tvojom pripade ako narabat s babatkom,aby si si nepretazila chrbat,ake cviky ti ulavia,co je dobre a co nie.
Pomohla by ti tenisova lopticka. Opries si medzi stenu a lopatky a masirujes sa tou loptickou pritlacena o stenu. Pozri video na youtube alebo si pozri na fb Rozhyb to,tam ma chalan dobre cviky a videa a aj s touto loptickou tam ma video.
Presne tak som to popisovala, ako noz do chrbta.Prehmatala mi to vseobecna, venovala sa mi asi 45 minut. A ze ak bude treba posle ma dalej.Pri babatku sa mi snazila tiez co najviac veci poriešiť (aj zapal oci) kedze mi ho nemal kto strazit. V kazdom pripade som cvicila cviky, ktore som si pamatala z rehabilitacie z detstva. Uprimne, preslo mi to az (respektive podchytila som to) ked maly mal cca 2 roky a uz som sa s nim nenatahovala a mohla som uzit flector.Inak vraj su na to vynimajuce cviky kde sa natahuju take gumy, ucis sa to pod odbornym dohladom.SM system tusim.To mam v plane do buducna.Mamznamych, ktorym to pri poctivom cviceni pomohlo.Osobnu skusenost nemam
@marca12 dakujem skusim pozriet. Ja mam taku super masaznu podlozku na chrbat a ono to aj pomoze ale nie na dlho....
@pehavcek tak to mas nejaku velmi dobru vseobecnu doktorku ☺️ale tak mozno skusim aj ja tu svoju...ono to zatial nie je nejake kriticke ale cim bude babo vacsie a tazsie tym castejsie sa mi moze stat ze si to pretazim a rozboli ma to zas...tych par dni co to bolelo bolo fakt hroznych....
Drzim palce
Ano, ale ked nespevnis, alebo neuvolnis to, co potrebujes bude Ti to pukat a sekat Ta stale....az raz ruku nezdvihnes.Tiez som za dobru masaz viac x, ale to si zavrhla..tie bolave miesta treba rozmasirovat lopticka je dobra ja na nej lezim a gulam sa na nej
Zohrievaj chrbticu, potrebujes suche teplo,.od toho ti kus povolí, a potom pomasirovať chrbticu.
Časom si zvykneš aj na vahu dieťaťa aj na bolesť chrbtice.Ja mam take ukrutne bolesti uz par rokov že niekedy mam pocit že to nezvladnem, od pôrodu k tomu sa pribudlo bolesť päty, rok ma bolela len jedna strana, po roku už obe, ledva sa v posteli otocim, rano potrebujem čas kym sa rozchodím a urobim par krokov
Chod na masaz,uvolni ti to miesto. Mavam takto zacviknute a masaz je velka ulava.