Chcela by som poprosiť radu. Strihala som si nechty s klieštikmi a trocha som viac zatrihla. Tá tenká koža okolo nechtu sa akokeby trocha odtrhla a po pár dňoch sa to zapálilo. Natieram ichtoxyl, dávam betadine a máčam v repíku. Zdá sa mi, že sa to nezhoršuje, hnis akokeby sa už vyťahoval. Neviem čo s tým čo je naviac okolo nechu, je to citlivé, čiže nejde to dať preč. Máte nejaké rady? Ak to neprejde idem k lekárovi. Ďakujem.
Jaj, a to okolo je hypergranulacia.
@snehulak77 ahoj, môžem vedieť čo ti presne robili a aká liečba nasledovala?
@nelaaa17 napichal mi to, poriadne vyčistil, vyrezal čo bolo treba. Mne ešte odcvakol polovicu nechta, aby sa mi k tomu dostal. Nebolelo to, len potom keď prestala účinkovať injekcia trochu. Potom o týždeň prevez. Zbytočne som sa trápila, keď som to chcela vyriešiť sama.
@nelaaa17 tak to má mrzí, že boli. Dávaj si tie lieky od bolesti, ak máš aj silnejšie, novalgin alebo quarelin. Už to horšie nebude 🙂
@evelina83 Dobrý deň, ja som chodila do práce, keďže som to mala ľavej ruke a mohla som písať s pravou. Ja som mala aj 2 stehy. Raz som bola na preväz, 2x na vybratie stehov a poslednýkrát na kontrolu. Odkedy mi to robili, som chodila asi tak mesiac, raz do týždňa. Inak tie bolesti po injekcii boli na odpadnutie a potom bolesti po každom vybratí stehov. Mala som si kúpiť v lekárni niečo od bolesti a dostala som antibiotika, aby sa to rýchlejšie hojilo. Teraz už ani neviem, že niečo bolo, pekne sa to zahojilo aj necht dorástol z boku čo som mala odrezané, len to trvalo. Prajem skoré zotavenie.
Ahoj, no toto už nič. S týmto som prišla na chirurgiu, že som si to chcela vyliečiť doma a lekár: to by ste doma nevyliecili.
Pár minút na chirurgii a bolo po probléme. Takže určite to už sama nerieš doma